Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Hoogeveen 14-02-2003
Zes verdachten aangehouden in onderzoek overval Tiendeveen Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

HOOGEVEEN - De politie heeft met succes het onderzoek naar de gewapende en gewelddadige overval op 19 november vorig jaar op een handelaar in Tiendeveen afgesloten. Zes verdachten werden aangehouden. Een deel van de buit is terecht.

In de avond van 19 november drong een aantal gemaskerde overvallers het kantoor van de 58 jr. man binnen. Hij werd geslagen, bedreigd met een mes en met tape vastgebonden op een stoel. De overvallers verdwenen met een grote hoeveelheid gereedschappen en elektrische apparaten. De waarde van de buit wordt geschat op enkele tienduizenden euros.
De door omwonenden gewaarschuwde politie kon direct twee verdachten van 19 en 20 jr. uit Delfzijl aanhouden. Ze reden in een bestelbus waarin een deel van de buit werd vervoerd. Het vermoeden bestond direct al dat de overval door meer personen is uitgevoerd en dat die met een andere bestelauto zijn gevlucht.

Het verdere onderzoek van de politie resulteerde begin december in de aanhouding van nog twee verdachten. Deze twee, 35 en 38 jr. oud komen uit Groningen en Heerenveen. Half december werd bij een doorzoeking van een aantal opslagruimten in Groningen een deel van de buit teruggevonden. Het ontbrekende deel van de buit is verkocht aan onbekend gebleven helers.
Eind januari werden de laatste twee verdachten aangehouden. Het gaat hierbij om een 31 jr. man die op het moment van aanhouden gedetineerd zat in Veenhuizen. Kort na de overval in Tiendeveen is hij in Groningen op heterdaad gepakt bij autoinbraken. De andere verdachte is een 28 jr. man uit Groningen.

Alle verdachten zitten nog vast. De eerste vier verdachten komen al op 19 februari voor de rechtbank.

Uit het onderzoek is niet gebleken dat deze verdachten ook betrokken zijn geweest bij andere overvallen.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 14-02-2003 '
Lees ook