Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 14-07-2002
Persberichten van zondagmiddag 14 juli 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 15 juli 08.00 uur.

Telefoon 06 53 23 80 59

Auto op zijn kant

Havelte - Gisteravond laat reed een 58-jarige man uit Laren met zijn auto over de A32 richting Meppel. Achter zijn auto trok hij een autoambulace met daarop een personenauto. Op het viaduct ter hoogte van de afslag Havelte raakte hij aan het slingeren waarop hij probeerde te stoppen. Dat lukte niet. Hij kwam tegen de vangrail in de middenberm aan en daardoor kwam de gehele combinatie op de zijkant te liggen. De bestuurder kwam er zonder letsel vanaf.

Ongeval met letsel

De Wijk - Vannacht reed een 44-jarige vrouw uit Veeningen met haar auto over de Commissieweg. Naast haar zat haar partner en achterin haar dochter (leeftijden onbekend). Zij raakte met de auto in de berm en botste daar tegen een boom. De auto sloeg daarna over de kop en kwam op de weg tot stilstand. Alle drie inzittenden werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Alcomobilist

Assen Vannacht reed een 32-jarige man uit Veghel met zijn auto over de Oostersingel. Een controle leverde een alcoholpromillage op van 0,8. Hij kreeg een transactie van 190 euro aangeboden.

Uitgebrande auto

Assen Vannacht omstreeks 05.00 uur raakte een geparkeerde auto aan de Molenstraat in brand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De 24-jarige eigenares deed aangifte. Achter deze auto stond een andere personenauto die ook nog schade opliep. De politie houdt rekening met brandstichting. De auto is totaal vernield.

Hardnekkige winkeldief

Emmen Gistermiddag probeerde een 40-jarige man uit Emmen in een supermarkt aan de Houtweg 12 pakken koffie te stelen. De eigenaar betrapte de man daarbij en sprak hem aan. De man probeerde daarop met koffie de winkel te ontvluchten maar de eigenaar wist hem bij de jas te pakken waarop alle koffie op de grond viel. De winkeldief wist te ontsnappen. De 48-jarige eigenaar deed aangifte van poging tot diefstal en lokaalvredebreuk. De winkeldief had namelijk een levenslang lokaalverbod voor de supermarkt. Hij zal door de politie gehoord worden.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 14-07-2002 '
Lees ook