Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 16-02-2003 17.15 uur Persberichten zondag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Rijbewijs ingevorderd
ZUIDLAREN - de politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 32 jr. man uit Haren. De man reed in een auto over de Brink Oostzijde en het lukte hem slechts met grote moeite om zijn auto daar te parkeren. Omdat hij gedronken had deed de politie een ademanalyse. Daaruit bleek een alcoholgehalte van maar liefst 2,4 promille.

Nog meer alcohol in het verkeer
Op de Kapelstraat in Emmen hield de politie een 35 jr. automobilist uit die plaats aan met een alcoholgehalte van ruim 1 promille. Op de Telglanden in Assen bestuurde een 21 jr. man uit die plaats een auto met een alcoholgehalte van 0,6 promille. Een 22 jr. automobilist uit Staphorst werd op de Prinsengracht in Meppel aangehouden met een alcoholgehalte van eveneens 0,6 promille. Deze bestuurders werden gecontroleerd in de nacht van zaterdag op zondag.

Blauwe zwaailamp
RUINERWOLD - Voor de grap en omdat ze een fietser die geen verlichting voerde wilden laten schrikken. Dat vertelden twee jongens van 18 jr. uit Steenwijk en Havelte de politie toen ze in de nacht van zaterdag op zondag werden staande gehouden met een blauwe zwaailamp op de auto. De jongens reden over de Havelterweg in Ruinerwold. De jongen uit Steenwijk die de auto bestuurde, kreeg een proces-verbaal. Hij deed afstand van de zwaailamp.

Auto gestolen
NORG - Tussen zaterdagavond 19.00 uur en zondagnacht 02.00 uur is op het Westeind in Norg een rode personenauto gestolen. De 58 jr. eigenaar uit Groningen ontdekte tegen 02.00 uur dat zijn auto verdwenen was.

Caravan gestolen
EMMEN - Vanaf de parkeerplaats bij een café aan de Oosterveldsestraat in Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een caravan van een 43 jr. man uit Emmen gestolen. De caravan stond te koop. Getuigen zagen tegen 04.30 uur een donkere auto met daarachter de caravan met hoge snelheid wegrijden.

Spullen uit auto gestolen
PATERSWOLDE - terwijl de 45 jr. eigenaresse uit Bergen terug liep om nog een koffer op te halen, stal een nog onbekende man uit haar auto o.a. haar tas met allerlei spullen en een laptop. Dit gebeurde zaterdagavond tegen 19.00 uur op de parkeerplaats voor een hotel aan de Groningerweg in Paterswolde. De vrouw zag nog net dat een man uit haar auto stapte en wegliep. De gewaarschuwde politie trof de man nergens meer aan.

Inbraken
MEPPEL - Zaterdag tussen 15.30 uur en 20.00 uur is in Meppel ingebroken in twee woningen aan het Ruskenstuk en de L.O. Laan. Men kwam binnen door een raam te forceren. De bewoners waren niet thuis. De buit bestond o.a. uit een leren jas, sieraden, videoapparatuur en geld.

DE GROEVE - Zaterdagavond zijn uit een woning aan de Semsweg in De Groeve o.a. een portemonnee en sieraden gestolen. Men kwam binnen door een deur te forceren.

Agressie in het verkeer
ASSEN - Een 21 jr. automobilist uit Assen heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en vernieling door twee nog onbekende mannen. Op de kruising van de Groningerstraat met de Europaweg in Assen werd hij zaterdagavond tegen 19.40 uur klemgereden door een zwarte Fiat Panda. De twee inzittenden stapten uit en liepen op de andere auto af. Mogelijk dat een eerdere inhaalmanoeuvre aanleiding is geweest voor het gedrag van deze mannen. De 21 jr. man wachtte de komst van de mannen niet af maar reed direct weg. Op de kruising van de A.H.G. Fokkerstraat met de Groningerstraat en de Thorbeckelaan moest het slachtoffer stoppen omdat het licht op rood stond. Hij stopte achter twee stilstaande auto`s. De Fiat stopte naast hem en de mannen stapten weer uit. Ze bedreigden de bestuurder en sloegen een barst in de voorruit van zijn auto. Doordat het licht op groen sprong kon het slachtoffer doorrijden. De politie in Assen wil graag in contact komen met getuigen van deze voorvallen.

Auto`s in brand
RODEN - Op de Roderweg in Roden vloog zaterdagavond door onbekende oorzaak de auto van een 30 jr. inwoner van Hoogkerk in brand. De auto brandde helemaal uit.

VEENHUIZEN - Op de Kerklaan in Veenhuizen brandde in de nacht van zaterdag op zondag ook een personenauto uit. De geparkeerde auto is eigendom van een inwoner van Veenhuizen. De politie heeft de man nog niet kunnen bereiken.

Vrouw gewond bij woningbrand
ZWARTEMEER - De bewoonster (leeftijd niet bekend) van een benedenwoning aan De Blokken in Zwartemeer is zaterdagmiddag met brandwonden aan hoofd, handen en bovenlichaam overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. De vrouw raakte gewond bij een brand in haar woning. In eerste instantie is ze naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. Later in de middag is ze overgebracht naar beverwijk. Haar toestand is stabiel. Er dreigt geen levensgevaar. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat de alleenwonende en slecht ter been zijnde vrouw met een blik of jerrycan benzine is komen te vallen. Waarschijnlijk is de benzine op een kachel terechtgekomen en in brand gevlogen. De vrouw kon zelf nog naar buiten lopen waar ze direct door een voorbijganger werd geholpen. De brandweer had de brand snel onder controle. De woning brandde grotendeels uit.

Hond vergiftigd
GROLLOO - De hond van een inwoner van Grolloo is waarschijnlijk gestorven door het eten van vergiftigd vlees. De eigenaar liet zijn hond zaterdagmiddag uit in het bosje tussen de Schoonloerstraat en het Oosterpad in Grollo. Daar vrat de hond een stuk vlees op. Korte tijd later werd het beest ziek en stierf bij een dierenarts. De gewaarschuwde politie trof in het bosje nog een paar stukken vlees aan en ook een dode buizerd. Het vlees wordt nader onderzocht. Hondeneigenaren worden gewaarschuwd hun dier daar in de omgeving niet uit te laten.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 16-02-2003 '
Lees ook