Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 17-05-2002
Persberichten vrijdagochtend 17 mei 2002 Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

Auto opengebroken

ASSEN Donderdagmiddag is in de parkeergarage aan de Doevenkamp een auto opengebroken. Een van de portieren was opengebroken. De 38-jarige eigenares uit Meppel mist haar radio met cd-speler.

Koperdieven opgepakt

RUINEN Donderdagavond tegen 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er koper werd gestolen bij sloopwoningen aan de Esweg. Even later trof de politie daar een bestelauto aan met twee mannen er in. In de auto lag een hoeveelheid koper, bestaand uit kranen, leidingen en dergelijke. De twee mannen zijn aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. Het betreft twee mannen uit Steenwijk van 27 en 34 jaar.

Winkeldieven aangehouden

MEPPEL Donderdagmiddag rond 15.00 uur is een 31-jarige man uit Groningen betrapt bij de diefstal van een paar schoenen in een zaak aan de Swaenenborgh. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee.

EMMEN Donderdagmiddag tegen 17.45 uur is een 15-jarig meisje uit Emmen betrapt bij de diefstal van boodschappen ter waarde van ongeveer 19. Ze is doorverwezen naar HALT.

Kluis gestolen

EMMEN Donderdagavond is een kluis gestolen uit een bedrijf aan de Phileas Foggstraat. De daders hebben een deur opengebroken om binnen te komen.

Door het lint

EMMEN De politie heeft donderdagavond enige uren werk gehad met een bewoner van het AZC aan de Wilhelmsweg. Deze 34-jarige man veroorzaakte op het AZC de nodige overlast, mede door overmatig drankgebruik. Nadat de beveiligingsmedewerkers hem daarop hadden aangesproken ging de man volledig door het lint. Hij bedreigde de medewerkers, en verwondde zichzelf door met zijn hoofd een raam kapot te slaan. Na behandeling in het Scheperziekenhuis, waar hij steeds door de politie bewaakt moest worden, is hij overgebracht naar het bureau. Daar is hij ingesloten, en vrijdag zal het verhoor plaatsvinden.

Brandstichting opgelost

EELDE Met de aanhouding van twee 16-jarige inwoners van Eelde heeft de politie van Tynaarlo de brand in het pand van de voormalige slagerij Klinkhamer in Eelde opgelost. In de nacht van 27 op 28 april 2002 zijn de jongens het pand binnengegaan en hebben daar vuur gemaakt. Zonder het vuur afdoende te doven zijn de jongens daarna vertrokken met als gevolg dat het pand nagenoeg is afgebrand. Het is op dit moment niet bekend hoe groot de materiële schade is. De jongens zullen zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 17-05-2002 '
Lees ook