Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 18-02-2003
persberichten dinsdagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Woninginbraken

MEPPEL - Bij twee inbraken in woningen aan de Tuinweg en de Albert Toriedreef zijn maandagmiddag / avond sieraden een een mobiele telefoon gestolen. Om in de woning te komen is aan de Tuinweg gebruik gemaakt van een openstaand raam. Aan de Albert Toriedreef is een keukenraam vernield.

Bedrijfsinbraak

ASSEN - Een bedrijf aan de Industrieweg in Assen is maandagnacht gedupeerd door de diefstal van een plat model computer beeldscherm. Een raam naast de toegangsdeur is vernield en buiten lag een kabel van het computerscherm.

Fiets toch gestolen

HOOGEVEEN - De 25 jarige man die zondagnacht door de politie is aangehouden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening heeft bekend dat hij de fiets waarop hij reed heeft gestolen vanaf een adres op de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld. De man is aangehouden omdat bij het onderzoek aan de kleding een grote schroevendraaier werd aangetoffen. De man had daar geen aannemelijke verklaring voor. In dat geval wordt ook een grote schroevendraaier gezien als inbrekerswerktuig. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Mishandeling na aanrijding

EMMEN - Een 18 jarige inwoner van Emmen doet dinsdag bij de politie aangifte van mishandeling door een 50 jarige plaatsgenoot. De 18 jarige fietser kreeg maandagmiddag op de kruising Statenweg / Holtlaan geen voorrang van de 50 jarige automobilist en botste tegen het achterportier van diens auto. Een simpele verzekeringskwestie zou je denken. Niet dus. De 50 jarige man een 48 jarige inzittende stapten uit en men begon over en weer een partijtje tegen elkaar te schelden. Daarbij zou de fietser de bestuurder hebben uitgemaakt voor mongool. De automobilist pikte dat niet en hij zou de fietser een enorme dreun tegen diens hoofd hebben verkocht. De politie heeft in eerste instantie de aanrijding op papier gezet.

Politie zoekt getuige

MEPPEL - De politie van Meppel komt graag in contact met mensen die zaterdag 15 februari 2003 getuige zijn geweest van een aanrijding op de parkeerplaats bij de C1000 aan het Ruskenstuk in Meppel. Een zwarte VW Golf met Duits kenteken is die morgen tussen 11.30 en 12.00 uur aangereden. De veroorzaker is zonder naam en adres achter te laten weggereden.

ASSEN - De politie van Assen is op zoek naar getuigen in verband met de bedreiging van een 21 jarige automobilist uit Assen. De man werd afgelopen zaterdagavond rond kwart voor acht in zijn groene Hyundai bedreigd door de inzittenden van een zwarte Fiat Panda. De autos achtervolgen elkaar over de groningerstraat, de Europaweg Noord, de Industrieweg en de Fokkerstraat.

Op de kruising Fokkerstraat / Groningerstraat / Thorbeckelaan werd de man in de Hyundai belaagd door de inzittenden van de Panda. Omdat het licht op groen sprong kon de 21 jarige ontkomen.

Nekklachten na aanrijding

BORGER - Een 47 jarige automobiliste uit Boerakker is maandagmiddag met nekklachten overgebracht naar het AZ in Groningen. De vrouw kreeg op de kruising van de N34 bij Borger geen voorrang van een 30 jarige automobilist uit Borger en werd in de flank aangereden. Door de klap botste hij vervolgens op de auto van een 46 jarige automobiliste uit het Italiaanse Novafeltria die met haar auto voor de kruising stond te wachten. Die auto kantelde en kwam op de rechterzijkant terecht.

Geen rijbewijs wel drank

EMMER COMPASCUUM - De politie heeft maandagavond bij een verkeerscontrole op het Hoofdkanaal in Emmer Compascuum een 27 jarige automobilist van de weg geplukt. Bij de ademanalyse scoorde de man ruim drie keer de maximaal toegstane hoeveelheid alcohol. Bij controle kwam vast te staan dat er verder ook het een en ander niet deugde. De man reed in een periode van ontzegging van de rijbevoegdheid; hij had geen rijbewijs; de auto was niet verzekerd en had geen APK. De auto is in beslaggenomen en voor het rijden onder invloed kreeg de man een dagvaarding voor snelrecht.

Rolstoel gestolen

ASSEN - Een 31 jarige bewoonster van een appartementencomplex aan de Brinkstraat in Assen is ernstig gedupeerd door de diefstal van haar zwarte rolstoel. Hij stond op de begane grond in de hal van het appartementencomplex. Maandagmorgen was hij verdwenen.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 18-02-2003 '
Lees ook