Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 18-05-2002
Persberichten zaterdag 18 mei 2002
Ernest Zinsmeyer 06 22662875 (piket tot dinsdagochtend)

Geparkeerde autos aangereden

EMMEN Vrijdagnacht omstreeks 4.30 uur zijn op de Laan van de Marel drie geparkeerde autos aangereden, en zwaar beschadigd. De klap is zo hard geweest dat de geparkeerde autos een paar meter zijn verplaatst. De veroorzaker is er daarna vandoor gegaan. De politie kon echter een spoor volgen, dat bestond uit koelvloeistof van de auto van de dader. Het spoor liep via de Rondweg naar de Heesackers in Angelslo. Daar werd de auto, een rode Opel Astra, zonder bestuurder en zwaar beschadigd, aangetrofen. De auto is in beslag genomen, en via de eigenaar wordt uitgezocht wie de bestuurder is geweest.

Ongeval met letsel

GASSELTE Vrijdagmiddag tegen 17.00 uur zijn bij een ongeval op de kruising van de Bosweg met de Herenkampsdwarsweg twee mensen gewond geraakt. Het gaat om een echtpaar van 68 en 67 jaar uit Gasselternijveen. Hun auto kreeg op de kruising geen voorrang van een 32-jarige plaatsgenoot, die daar met zijn auto met aanhangwagen reed. De gewonden zijn met onbekend letsel naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht. De andere bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij niet het vereiste E-rijbewijs had. In sommige gevallen is het nodig dat bestuurders in het bezit zijn van dit rijbewijs. Actuele informatie over dit onderwerp is te vinden op www.rijbewijs.nl.

Ongeval met letsel

VEENHUIZEN Vrijdagavond rond 20.30 uur is een 26-jarige automobilist uit Oosterwolde ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed met vermoedelijk te hoge snelheid over de Oosterwoldseweg in de richting Oosterwolde. Een voor hem rijdende automobilist wilde rechtsaf bij de kruising met de Hoofdweg en de Drentseweg. De man kon hier niet meer tijdig voor remmen en moest slingerend om de afslaande auto heenrijden. Daarbij verloor hij de controle over zijn auto, kwam in de berm, en botste vervolgens tegen een boom. De brandweer heeft het dak van de auto verwijderd om de beknelde man te kunnen ontzetten. Na ongeveer anderhalf uur was hij bevrijd en kon naar het Wilhelminaziekenhuis worden vervoerd, met verwondingen aan zijn benen. Zijn auto is total loss.

Aanvulling op het dodelijk ongeval van 17 mei in Emmen

EMMEN Bij dit ongeval is een 60-jarige vrouw uit Valthermond om het leven gekomen, ten gevolge van schedelletsel en inwendige verwondingen. Zij zat naast de bestuurster van de auto, een 38-jarige vrouw uit Weiteveen. Deze liep bij het ongeval enkele gebroken ribben op.

Alcomobilist

EMMEN Vrijdagnacht omstreeks 4.45 uur controleerde de politie op de Rondweg een slingerende automobilist. Na enkele stoptekens stopte de bestuurder, een 28-jarige Emmenaar. Hij blies bij de ademtest 670. Hij kreeg een dagvaarding en kon zijn rijbewijs direct inleveren.

Brand in feesttent; verdachte aangehouden

HOOGEVEEN Vrijdagnacht rond 3.30 uur kreeg de politie een melding van brand in een feesttent aan de Sportveldenweg. Enkele zijpanelen en de houten vloer hadden vlam gevat. De brandweer heeft het vuur vlot geblust. Na enig speurwerk werd in de omgeving een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand. Hij is ingesloten, en zal nader verhoord worden.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 18-05-2002 '
Lees ook