Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-03-2003
Persberichten woensdag 19 maart 2003
Ernest Zinsmeijer 0622662875

Met drank op in het verkeer
HOOGEVEEN Dinsdagnacht tegen 2.15 uur reed een 39-jarige vrouw uit Hoogeveen op haar bromfiets door de Jan Dekkerstraat, terwijl ze had gedronken. Bij de ademtest blies ze 535 wat haar een snelrechtdagvaarding opleverde.
DE KIEL Dinsdagnacht rond 1.30 uur reed een 26-jarige automobilist uit Tweede Exloërmond over de Rolderstraat. Ook hij had gedronken. De ademtest kwam uit op 335. Hij kreeg een boete opgelegd van 190.

Fietsen gestolen
ASSEN Dinsdagavond tussen 21.00 en 24.00 uur is een dure fiets gestolen uit een schuur bij een woning aan de Gouverneur Hofstedelaan. Het gaat om een Koga Miyata damesfiets ter waarde van ongeveer 1500. De 58-jarige bewoonster deed aangifte.
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur zijn uit een garage bij een huis aan de Zuidwoldigerweg twee fietsen gestolen. De dader is via de tuin de garage binnengekomen en aan de straatkant met de fietsen er weer uit. De 50-jarige bewoonster deed aangifte.

Winkeldieven opgepakt
MEPPEL Dinsdagmiddag is in een winkel in de Grote Akkerstraat een 32-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden. Hij had wat etenswaren ter waarde van 5 gestolen in een supermarkt. Omdat dit de tiende keer is deze maand is hij in overleg met Justitie in verzekering gesteld. Later op de middag is in dezelfde winkel een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij had een fles wodkajus gestolen. Omdat hij nog 31 dagen gevangenisstraf voor allerlei zaken had openstaan zou hij naar een Huis van Bewaring om deze uit te zitten. Omdat echter nergens plaats was is de man met een snelrechtdagvaarding de straat weer op gegaan.

Brand in natuurgebied
DOLDERSUM In het bos tussen de Huenderweg en de grens met Friesland zijn dinsdagmiddag op drie plekken branden aangetroffen. De brandweer van Diever en Vledder hadden het vuur snel onder controle waardoor de schade beperkt is gebleven.

Openstaande straf direct uitzitten
DWINGELOO Dinsdagmiddag trof de politie op de Brink een 46-jarige man uit Beilen aan in zijn auto. Bij controle bleek dat hij nog 24 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hij werd aangehouden en kan ze direct uitzitten. Voor hem is nog wel een plek gevonden.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 19-03-2003 '
Lees ook