Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 19-05-2002
Persbericht zondag 19 mei 2002
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Volgende reguliere persbericht verschijnt maandagmiddag

Taxi te water

BEILEN Zaterdagavond tegen 18.15 uur is een 24-jarige chauffeur uit Kootstertille met een personenbusje in het water van de Beilervaart geraakt. Hij reed, gelukkig zonder passagiers, langs deze vaart, en raakte met de rechterwielen in de berm. Daarna verloor hij de controle over het busje en schoot het water in. Hij kon, met wat lichte verwondingen, zelf veilig de kant bereiken.

Alcohol in het verkeer

DALEN Zaterdagnacht rond 1.45 uur controleerde de politie een 24-jarige automobilist uit Dedemsvaart op de N34. Bij de ademtest die volgde blies de man 420, wat hem een dagvaarding en een rijverbod opleverde.

MEPPEL Zaterdagnacht tegen 3.15 uur werd op het Oosteinde een 22-jarige automobilist uit Polen van de weg gehaald, omdat hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 380. In overleg met de Officier van Justitie werd een boete opgelegd van 315. Deze werd meteen betaald.

Auto-inbreker op heterdaad

EMMEN Zaterdagnacht omstreeks 2.00 uur is een 35-jarige man uit Zoetermeer op heterdaad betrapt terwijl hij in een auto inbrak op de Laan van de Eekharst. Een buurtbewoner zag dit, en rende achter de betrapte inbreker aan. Hij wist hem te vangen, en kon hem overdragen aan de inmiddels ter plaatse gekomen politie. De man, die mogelijk meer inbraken heeft gepleegd in autos deze nacht, is voor een nader onderzoek ingesloten.

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Zaterdagmiddag tegen 15.00 uur zijn in een winkel aan de Picassopassage twee mannen van 18 en 32 jaar, uit Epe en Almere, betrapt bij een poging om vanuit de winkel de vitrines open te breken. Dat lukte niet omdat het winkelpersoneel dit op tijd in de gaten kreeg. De twee zijn aangehouden, en na verhoor met een dagvaarding de straat weer op gestuurd.

Jeugd opgepakt na vernielingen

ASSEN Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding dat er autos werden vernield aan Het Kanaal. Ter plekke bleek dat van enkele autos spiegels waren getrapt. Een getuige kon het signalement van het groepje daders doorgeven, waarna de politie even later in de buurt vier jongens uit Assen kon aanhouden. De jongens, in de leeftijd tussen 16 en 19 jaar, zullen nader worden verhoord. Er zijn tenminste twee autos vernield.

Benzinedieven aangehouden

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag meldde een medewerker van een tankstation aan de Schutstraat dat er zojuist iemand had getankt, en was weggereden zonder te betalen. Het kenteken werd daarbij doorgegeven. Met deze gegevens wist de politie even later een 30-jarige man en een 28-jarige vrouw, beide uit Heerenveen, aan te houden. Zij waren in het bezit van de bewuste auto, wat bij de agenten bekend was. Beide kregen een snelrechtdagvaarding.

Schennispleger aangehouden

EEN Zaterdagmiddag even na 12 uur kreeg de politie een melding dat er bij een recreatieplas nabij Amerika een schennispleger was gesignaleerd. Meerdere mensen hadden dit gemeld. De politie trof daar de auto van een bekende aan, met alle kleren erin. De eigenaar werd even later, gekleed in niet meer dan sportschoenen en een petje, uit de bosjes gehaald. De man, 31 jaar en zonder vast adres in Nederland, werd aangehouden en kreeg, niet voor de eerste keer, een proces-verbaal wegens dit zedenmisdrijf. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na poging tot doodslag vriendin

ASSEN Zaterdagmiddag is een 41-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij zijn vriendin thuis meerdere keren met een hamer had geslagen. De vrouw liep daarbij verwondingen aan hoofd en armen op. Na behandeling in het ziekenhuis kon ze weer huiswaarts. De man is voor nader onderzoek ingesloten en zal worden voorgeleid.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 19-05-2002 '
Lees ook