Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 20-03-2003
Persberichten donderdagochtend 20 maart 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket vanaf 16.30 door Bert Visser

Alcohol in het verkeer
NORG Woensdagavond tegen 20.30 haalde de politie een 60-jarige man uit deze plaats met zijn brommobiel van het Oosteind omdat hij haf gedronken. Bij de ademtest blies hij 880, precies twee promille. Hij kreeg een dagvaarding mee.
EMMEN Woensdagnacht omstreeks 1.45 uur reed een 22-jarige Emmenaar met zijn auto over de Boslaan terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 375 wat hem een dagvaarding opleverde voor snelrecht. Een uurtje eerder troffen agenten een 21-jarige automobilist uit Emmen aan op de Boermarkeweg die teveel had gedronken. Bij de blaastest kwam hij uit op 550. Dit leverde ook hem een snelrechtdagvaarding op.

Verkeerscontrole
SCHOONEBEEK Woensdagavond is op verschillende plekken in Schoonebeek, maar ook in Erica en Nieuw Amsterdam, gecontroleerd. Daarbij zijn 17 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 10 voor het niet dragen van de gordel. Vier automobilisten reden met een verlopen APK. Ruim 100 bestuurders hebben geblazen en geen van hen had gedronken.

Auto op blokken
ASSEN Dinsdagnacht is op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Van Vlissingenstraat een nieuwe personenauto ontdaan van de vier wielen met lichtmetalen velgen. De schade bedraagt 1450.

Radardetector gestolen
ASSEN Woensdag overdag is ingebroken in een personenauto op de carpoolplaats aan De Haar. De 20-jarige eigenaar uit Harkstede zag bij terugkomst een kapot zijraampje en mist zijn radardetector.

Rookartikelen gestolen bij snelkraak
SCHONEBEEK Woensdagnacht tegen 3.00 uur is ingebroken in een tankstation aan de Europaweg. Het raam van de toegangsdeur is ingegooid met een steen en uit de shop verdween een nog onbekende hoeveelheid rookartikelen.

Zeer jeugdige winkeldiefjes
ASSEN Woensdagmiddag is in een supermarkt aan de Nobellaan een 9-jarige jongen uit Assen betrapt bij de diefstal van een zak chips. Hij is stevig toegesproken en overgedragen aan het thuisfront. HOOGEVEEN Woensdagmiddag pakte een 11-jarig meisje uit Hoogeveen een paar repen chocola uit een supermarkt in de Hoofdstraat, en werd daarbij betrapt. Na een gesprek is ook zij overgedragen aan de ouders.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 20-03-2003 '
Lees ook