Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-02-2003
Persberichten vrijdagmorgen 21 februari Roel Hallink verzorgt de persvoorlichting 0591-662014

Verkeersongeval met letsel

HOOGEVEEN Donderdagmorgen reed een 41-jarige vrouw uit Hoogeveen met haar auto over de Schutstraat. Ter hoogte van de Alteveerstraat stak plotseling een 74-jarige vrouw uit Hoogeveen de weg over. De bestuurster kon haar niet meer ontwijken en reed de vrouw aan. Deze werd met ernstig beenletsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

DROUWENERVEEN - Donderdagmiddag reed een 19-jarige vrouw uit Drouwenerveen met haar auto over de Noorderstraat. Door tot nu toe onbekende oorzaak is zij tegen een boom gebotst waardoor zij letsel opliep. Zij werd naar het AZG overgebracht. Aard van het letsel onbekend.

AALDEN - Donderdagavond reed een 54-jarige man uit Assen met zijn auto over de Gelpenberg. Hij kwam daar een tractor tegemoet, bestuurd door een 48-jarige man uit Aalden. Beiden weken bij het passeren niet voldoende uit naar rechts waardoor de auto tegen het achterwiel van de tractor botste. Hierdoor raakte de 15-jarige dochter van de tractorbestuurder, die als passagier op de tractor zat, gewond aan haar schouder en liep een hersenschudding op. Niet bekend of zij naar het ziekenhuis is overgebracht.

Alcomobilist

GIETEN Donderdagavond reed een 33-jarige man uit Nieuw-Dordrecht met zijn auto over de N34. Daar werd hij gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Het resultaat was een alcoholpromillage van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal uit woning

Emmen Donderdagavond ontdekte een 57-jarige man dat tijdens zijn afwezigheid die dag was ingebroken in zijn woning aan de Laan van het Kinholt. Een slaapkamerraam werd geforceerd waarna men kon binnenkomen. De bewoner mist sieraden en een PC met flatscreen beeldscherm. Schadebedrag niet bekend.

Diefstal uit bedrijf

RODEN Een 36-jarige man uit Zuidlaren ontdekte bij het verlaten van zijn bedrijf aan de Produktieweg dat een computer en een digitale camera waren verdwenen. Deze werden weggenomen tijdens de openingsuren van het bedrijf. Schadebedrag niet bekend.

Attente jongelui bij begin van brand

HIJKEN - Donderdagavond omstreeks 22.15 uur zagen passerende jongens dat er een schoorsteenbrand was bij een rietgedekte woning. Zij sloegen ogenblikkelijk alarm en hielpen met emmers water en een tuinslang om de brand te bedwingen. De snel aanwezige brandweer nam hun werk over en konden voorkomen dat de woning geheel afbrandde.

Illegale vuilverbranding

KERKENVELD - Donderdagmiddag ontdekten agenten een afvalverbranding aan de Burg. Jansstraat. Een grote stapel gelakte en ongelakte planken en balken lagen op de brandstapel. Onderzoek in een laboratorium wees uit dat er asbestresten in de vuurstapel aanwezig waren. De bewoner krijgt een proces-verbaal. Om te voorkomen dat de asbestresten wegwaaien heeft de brandweer het vuur gedoofd en de resten goed nat gespoten. Een asbestverwerkingsbedrijf zal de restanten opruimen.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 21-02-2003 '
Lees ook