Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 21-06-2002
Persberichten vrijdagochtend 21 juni 2002 Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

Ongeval met letsel

EMMEN Donderdagavond tegen 19.15 uur is bij een aanrijding op de Hondsrugweg, waarbij vijf autos betrokken waren, een 28-jarige vrouw uit Emmen gewond geraakt. Ze is met nek- en rugklachten naar het Scheperziekenhuis gebracht. Het ongeval ontstond doordat een 25-jarige automobiliste uit Emmen te laat in de gaten kreeg dat er een file stond, en daar op reed. De overige bestuurders bleven ongedeerd; de autos raakten flink beschadigd.

Ongeval met letsel

HOOGERSMILDE Donderdagavond omstreeks 19.15 uur zijn bij een frontale botsing twee bromfietsers en een duopassagiere gewond geraakt. Het ongeval gebeurde in een bocht achter een tankstation, op het fietspad langs de Rijksweg. Een bromfietser uit Smilde, leeftijd onbekend, reed daar vanuit de richting Meppel. Van de andere kant kwam een 18-jarige bromfietster uit Smilde, met haar zusje achterop. De drie kwamen te vallen. De jongen is met hoofdletsel overgebracht naar het AZG in Groningen. De beide zusjes zijn naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. De vermoedelijke oorzaak van het ongeval is dat de jongen in de bocht op de linkerhelft van het fietspad heeft gereden, zo bleek uit een eerste sporenonderzoek.

Alcomobilisten

ASSEN Donderdagavond rond 22.00 uur reed een 37-jarige man uit Heerlen met zijn auto op Peelo, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 495. Omdat dit de tweede keer in korte tijd was, is zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een snelrechtdagvaarding.

EMMEN Donderdagnacht tegen 4.00 uur haalde de politie een 37-jarige man uit Emmen van de Brinkenweg, die onder invloed bleek. Hij blies bij de ademtest 515, wat hem en snelrechtdagvaarding opleverde.

Verkeerscontrole

BEILEN / SMILDE / HOOGERSMILDE

Op meerdere plaatsen heeft de politie een verkeerscontrole gehouden, Daarbij zijn 20 bekeuringen uitgedeeld, voor onder meer rijden zonder gordel, verlopen APK, verkeerde verlichting, en rijden zonder rijbewijs. Twee bromfietsen bleken een te groot vermogen te hebben. De Laser Gun leverde twee overtreders op. Een bestuurder reed 99 kilometer per uur waar 50 is toegestaan; een ander reed met 116 over een 80 km-weg.

Inbraak

VLEDDER Donderdagnacht tegen 3.00 uur is ingebroken in het postkantoor aan het Lesturgeonplein. De dader gooide een steen door de ruit en ging naar binnen. Daar werd het kantoor doorzocht, maar er is niets weggenomen. Een getuige heeft de dader gezien, een man van ongeveer 1.70 met een donkere muts op. Hij droeg een nylon jack met een lichtblauwe en een donkerblauwe streep.

Winkeldief opgepakt

EMMEN Donderdagmiddag tegen 14.30 uur is een 22-jarige man uit Emmen aangehouden nadat hij in een winkel aan de Monetpassage een radio van 159 had gestolen. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Tasjesdief aangehouden

ASSEN Donderdagmiddag rond 17.30 uur is een 19-jarige man uit Assen betrapt toen hij in een café aan de Brinkstraat een tas pikte van een mevrouw uit Tiel. Meerdere bezoekers zagen dit en renden achter de dief aan. In de Ceresstraat kregen ze hem te pakken, en droegen hem over aan de politie. De tas ging weer terug naar de aangeefster. De man is ingesloten.

Kortsluiting met flinke knal

MEPPEL Donderdagavond even na 23.00 uur werden omwonenden en bezoekers van de Stoombootkade opgeschrikt door een enorme knal, een rookwolk en een bestrating die omhoog werd gedrukt. Onder deze straat bleek een kortsluiting te zijn ontstaan. In de loop van vrijdag wordt de straat eruit gehaald, en het euvel verholpen. Een deel van Meppel zat hierdoor een tijd zonder stroom.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 21-06-2002 '
Lees ook