Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-07-2002
Berichten van zaterdag op/en zondag

Martin Panman 0651611628

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijdingen

HOOGEVEEN Een 45 jarige automobilist uit Schoonebeek veroorzaakte zaterdagavond twee aanrijdingen in Hoogeveen. Tegen 20.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Stolberstraat een aanrijding was gebeurd en dat de bestuurder was doorgereden. Naar aanleiding van een getuige wist de politie wie de aanrijding had veroorzaakt. Even later zagen ze de verdachte rijden. Toen deze de politie zag, ging hij er met grote snelheid vandoor. Op de Jan Dekkerstraat veroorzaakte de man nog een aanrijding. Ook hier stopte hij niet maar reed verder. Op de Gebroeders Poststraat werd de man klem gereden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde een blaasproef. Ter ontnuchtering werd de Schoonenbeker ingesloten. Hij krijgt een procesverbaal en zijn rijbewijs is ingenomen.

Slingerendende automobilist

Eext Zaterdagavond zag de politie op de N34 een auto op de linker weghelft rijden. Omdat er geen noodzaak was om links te rijden kreeg de bestuurder een stopteken. De blaasproef die volgde wees uit dat de man gedronken had. De 45 jarige bestuurder uit Eelde werd aangehouden en op het politiebureau gaf de ademanalyse 705 ugl aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een procesverbaal en rijverbod kon de Eeldenaar vertrekken.

Claxonnerende automobilist

Roden In de nacht van zaterdag op zondag zag en hoorde een politiesurveillance een personenauto luid toeterend en met piepende banden door het centrum van Roden rijden. Toen de bestuurder ook nog eens met hoge snelheid in de richting van Zevenhuizen reed, werd het tijd voor een praatje. Op het Hoofddiep in Zevenhuizen werd de 23 jarige bestuurder uit Zevenhuizen aangehouden. Toen bleek dat hij alcohol gebruikt had en moest hij mee naar het politiebureau voor een blaas proef. Daar gaf de ademanalyse 305 ugl aan. Met een boete van 190 Euro en een rijverbod kon hij zijn weg vervolgen.

Nog een alcomobilst met haast

EMMEN In Emmen wilde de politie in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist controleren die zojuist was gestopt op de Wilhelmsweg. Toen de bestuurder de politie zag, ging deze er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging kon de bestuurder op de Hesselterbrink worden aangehouden. De 30 jarige man uit Emmen werd aangehouden omdat hij alcohol had gebruikt. Op het politiebureau blies hij 420 µ ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een procesverbaal en een rijverbod mocht de Emmenaar te voet verder.

Jong geleerd

ASSEN In Assen zag de politie in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto met hoge snelheid door de bebouwde kom rijden. Na een stopteken bleek dat de 20 jarige bestuurder uit Assen had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau wees de ademanalyse 375 ugl aan. De Assenaar had pas sinds half mei zijn rijbewijs. Hij kreeg een procesverbaal voor roekeloos rijden en voor het rijden met alcohol. Zijn auto is voorlopig achter het politiebureau geparkeerd.

Ezel in de tuin

SPIER - Zondagmorgenvroeg kreeg de politie de melding dat er een ezel in tuin liep van een woning in Spier. De surveillance trof op die plaats geen ezel meer aan, maar er lag nog wel iets warms en er kwam damp af. Op de parkeerplaats bij Van der Valk trof de politie de Ezel aan. Na verschillende mislukte pogingen werd de Ezel uiteindelijk met een touw overmeesterd. Toen een stalling voor het beestje niet lukte, werd het touw met de ezel aan de trekhaak van de politiebus geknoopt. Een diender ging naast de ezel lopen om hem al joggend in bedwang te houden, terwijl de andere de bus naar een weiland reed. Af en toe moest een tussenstop gemaakt worden omdat de ezel zo eigenwijs was om aan de verkeerde kant van een verkeersbord langs te gaan. Uiteindelijk werd een stuk afgerasterd weiland gevonden, waar het dier werd vrijgelaten.

Bromfietsdief betrapt

MEPPEL Een politiesurveillance zag in de nacht van zaterdag op zondag op de Burgemeester Knopperslaan in Meppel twee jongens lopen waarvan er 1 twee fietsen bij zich had en de andere een bromscooter. Uit onderzoek bleek dat de bromscooter gestolen was uit een stalling aan de Leonard Springerlaan. Beide verdachten hadden geprobeerd de scooter door te verbinden, maar ze kregen hem niet aan de praat. Beide verdachten van respectievelijk 16 en 17 jaar en afkomstig uit Ruinen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze krijgen een procesverbaal voor het opgeven van een valse naam en diefstal van een bromscooter of gaan het HALT project in.

Inbraak woning

EES - In Ees is zaterdagavond ingebroken in een woning. De bewoners die thuis waren, hoorden gestommel in een slaapkamer. Toen man naar die kamer toe liep zag hij nog juist dat een inbreker zich door het openstaande raam uit de voeten maakte. De bewoner sprong ook door het raam naar buiten om de inbreker te kunnen pakken, maar dit lukte niet. De dief verdween in het donker. Uit onderzoek bleek dat de inbreker het raam van de slaapkamer had opengebroken. Niet bekend is of er iets is gestolen.

Winkeldief betrapt

ROLDE In rolde werd zaterdagmiddag een winkeldief bij een supermarkt aan de Grolloerstraat betrapt. Omdat de ketting van zijn fiets knapte, kon hij door het winkelpersoneel worden aangehouden en overgedragen aan de politie. De man had shag en een blikje fris gestolen. In de fietstassen van de man trof de politie nog 14 pakjes shag aan en een geprepareerde tas om winkelbeveiligingen mee te omzeilen De 31 jarige verdachte uit Assen bekende de diefstallen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Vernielingen zwembad Dwingeloo

DWINGELOO - In de nacht van zaterdag op zondag zijn er verschillende vernielingen gepleegd in het zwembad de Paasbergen in Dwingeloo. Plantenbakken met bloemen en zand alsmede stoelen e.d. werden in het zwembad gegooid en een ruit werd vernield. Er is aangifte gedaan en de politie stelt een verder onderzoek in

Boontje komt om zn loontje

MEPPEL Op de Steenwijkerstraatweg zag een politie vanuit Havelte een personenauto met daarachter gekoppeld een aanhangwagen met hoge snelheid komen rijden. Om de bestuurder te vertellen dat zijn rijstijl onverantwoorde risicos met zich mee brengt, werd een achtervolging ingezet. De bestuurder minderde geen vaart, wat tot gevolg had, dat hij bij de kruising N375 in een scherpe bocht rechtdoor vloog, tegen het talud opreed en na wat steilewand kapriolen en een fontein van zand weer op zn wielletjes terecht kwam. De 20 jarige bestuurder uit Ijsselmuiden zag kans zijn auto met aanhangwagen zonder noemenswaardige schade of letsel tot stilstand te brengen. Hem vertellen dat zijn rijgedrag risicovol was, was niet meer nodig. Hij kreeg een procesverbaal voor te snel rijden.

µ

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 21-07-2002 '
Lees ook