Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 22-02-2003
persberichten zaterdag
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Collega Roel Hallink doet de perspiket

Hardnekkige overlast

MEPPEL - De politie van Meppel heeft vrijdagnacht de handen vol gehad aan een de behandeling van een melding van geluidsoverlast. Uit eindelijk kreeg een 33 jarige bewoonster van de Hesselterweg in Meppel een proces verbaal voor het veroorzaken van geluidsoverlast en is haar stereoinstallatie in beslag genomen De eerste melding kwam om een uur of half vier. Op verzoek van de agenten zette de vrouw het geluid zachter. Ongeveer een uur later was het weer raak. Toen de agenten bij de woning aankwamen ging de muziek net uit. Toen rond half zes, na weer een klacht, op aanbellen niet werd opengedaan hebben de agenten zichzelf binnengelaten, de bewoonster proces verbaal aangezegd en de stereoinstallatie meegenomen.

Gaslek bij graafwerkzaamheden

HOOGEVEEN - Een 34 jarige man uit Hoogeveen is zaterdagmorgen bij graafwerkzaamheden op zijn erf aan de Echtenseweg van zijn graafmachine geslingerd toen hij een hogedruk gasleiding doorboorde. De man kwam met de schrik vrij. Na ongeveer anderhalf uur had de Gasunie de zaak weer onder controle en kon de afzetting van de Echtenseweg worden opgeheven.

Onenigheid voetbalsupporters

EMMEN - De noordelijke voetbalderby tussen Emmem en Veendam heeft vrijdagmiddag in de Wilhelminastraat in Emmen geleid tot de mishandeling van drie inwoners van Emmen. Ze zouden te grazen genomen zijn door een groep met ploertendoders, stokken en ander slagvoorwerpen uitgeruste supporters van Veendam. Op aanwijzing van getuigen wist de politie de groep te traceren in een bar. De politie heeft drie Veendam supporters aangehouden.

Kopstoot verwondt jongen

COEVORDEN - De politie heeft vrijdagnacht in een bar aan de Friesestraat in Coevorden een 16 jarige inwoner van Coevorden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17 jarige jongen uit Dalen. Hij bekende de mishandeling en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Vernieling, bedreiging en rijden onder invloed.

EMMEN / WESTERBORK - De politie heeft vrijdagavond op het Zuideinde in Westerbork een 52 jarige man aangehouden die wordt verdacht van vernieling, bedreiging en het rijden onder invloed. De man zou in een woning aan de Valtherzandweg in Emmen de ruiten van een voordeur hebben ingeslagen en de bewoners hebben bedreigd met lichamelijk geweld. Omdat hij ook een dreigende houding aannam tegenover de politieagenten, hebben die hem met behulp pepperspray overmeesterd. Op het bureau scoorde de man dik 1 promille alcohol bij de ademanalyse. Hij is in verzekering gesteld.

Kledingdiefstal

ASSEN - Een onbekend gebleven man van ongeveer 25 jaar heeft zaterdagmorgen even na 11 uur voor ongeveer 450 euro blouses en pantalons gestolen van een kledingrek die op straat voor een modezaak stond aan het Mercuriusplein in Assen. Getuigen omschreven de man als een junk type.

Veel buit bij woninginbraak

ASSEN - Met behulp van een grote veldkei hebben inbrekers zich vrijdag de toegang verschaft tot een woning aan de Dozystraat in Assen. Volgens de bewoner zijn er bij hem onder meer een breedbeeldtelevisie, computer, dvd speler, versterker, videorecorder en een set geluidsboxen gestolen. En passant is uit de koelkast nog een aangebroken fles apfelkorn meegenomen.

Vier gewonden op rotonde

HOOGEVEEN - Bij een verkeersongeval op de rotonde Zuidwoldigerweg / Schutlandenweg in Hoogeveen zijn vrijdagavond vier mensen gewond geraakt aan hoofd, nek en armen. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis. Hun auto zou in onbalans zijn geraakt toen de 18 jarige bestuurder de rotonde "nam " via de verhoging. De bestuurder verloor de controle over de auto kwam tot stilstand tegen een boom.

Voetgangers geschept

ASSEN / HOOGEVEEN - In Assen is vrijdagmorgen op de kruising Thorbeckelaan / Mr. Groen van Prinstererlaan een 14 jarige jongen uit Assen geschept door een bestelbus, bestuurd door een 33 jarige plaatsgenoot. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het WZA. De jongen zou bij het oversteken alle aandacht hebben gehad bij de grote rookpluim die ten gevolge van de brand bij Dibeko over de noordelijke stadswijken trok.

In Hoogeveen is vrijdagmorgen een 87 jarige fietser voor onderzoek overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis. De man werd op het fietspad van het Alteveer viaduct aangereden door de een auto met aanhanger bestuurd door een 29 jarige man uit Hollandscheveld. Die zou de fietser vanwege de laagstaande zon niet hebben opgemerkt.

Dixi oorzaak verkeersongeval

HOOGEVEEN - Het verkeer op de N48 tussen Zuidwolde en het Knooppunt Hoogeveen van de A28 is vrijdagmiddag tijdelijk omgeleid ten gevolge van een verkeersongeval op de aansluiting N48 met de autosnelweg A28. Een personenauto met aanhangwagen, bestuurd door een 64 jarige man uit Geesbrug vervoerde op zijn aanhangwagen een Dixi portable toilet. Op het viaduct kreeg de wind vat op het losstaande toilet en de bestuurder stopte. Toen hij net was uitgestapt moest hij toezien hoe zijn combinatie werd verpletterd door een vrachtwagen met oplegger bestuurd door een 45 jarige man uit Stadskanaal.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 22-02-2003 '
Lees ook