Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 22-07-2002 11.20 uur Berichten van maandagmorgen

De persvoorlichting wordt tot donderdagmiddag 17.00 uur gedaan door Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Doorrijder
VLEDDER - Zondagmiddag heeft een nog onbekende automobilist(e) op het Vledderveld in Vledder een geparkeerde auto aangereden. De 56 jr. eigenaar uit Eindhoven parkeerde zijn groene Nissan tegen 12.00 uur op dit doodlopende weggetje dat achter een camping langs loopt en toegang geeft tot een NAM locatie. Tegen 18.30 uur ontdekte de man dat de hele linkerzijde van zijn auto beschadigd was. Waarschijnlijk is de schade veroorzaakt daar een blauw voertuig. De politie in Westerveld hoopt voor de eigenaar dat er getuigen zijn die zich in verbinding willen stellen met de politie.

Motorrijder ten val
ORVELTE - Een 40 jr. motorrijder uit Orvelte kwam zondagmiddag op de Wezuperweg in zijn woonplaats ten val. In een bocht kwam de man met zijn motor in de berm en gleed weg. De motor en zijn berijder maakten een lange schuifpartij waarbij een verkeersbord sneuvelde. De motor kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder werd met schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto op A-28 in de sloot
HOOGHALEN - Op de westbaan van de A-28 bij Hooghalen belandde zondagavond een 20 jr. man uit Zuidlaren met zijn auto in de sloot. De man reed op de linker rijstrook en pakte een broodje. Daarbij verloor hij de controle over zijn auto. Deze begon te slingeren, spinde een keer rond en sloeg in de berm drie keer over de kop. De rit eindigde in de sloot. De bestuurder werd uit zijn auto geslingerd en raakte licht gewond. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Passagier gewond
WEITEVEEN - Op de Dordseweg in Weiteveen raakte zondagavond bij een eenzijdig ongeval een 15 jr. jongen uit het Duitse Veldhuzen gewond. De jongen zat in de auto bij een 34 jr. Duitse man uit Hoogstede. De man raakte een vluchtheuvel en botste hierna met zijn auto tegen een boom. De jongen ging met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis. De bestuurder werd aangehouden omdat hij gedronken had. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 1,3 promille.

Rijbewijs ingevorderd
NIEUW AMSTERDAM - In de nacht van zondag op maandag botste op de kruising van de Dikkewijk met de Erfscheidenweg in Nieuw Amsterdam een 31 jr. automobilist uit Emmen tegen een lantaarnpaal. De man ging op de kruising rechtdoor. Hij had gedronken en raakte licht gewond. Nadat hij in het ziekenhuis was behandel werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ongeveer 1,35 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autos gestolen
BEILEN - Tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag is op het Stationsplein een rode VW Golf gestolen. De eigenaresse uit Noord Sleen ontdekte zondagmiddag dat haar auto verdwenen was.

SMILDE - Zondagmiddag is vanaf het erf bij een woning aan de Vaartweg in Smilde een grijze Opel Vectra gestolen. De eigenaresse had de sleutels in de auto laten zitten. Ze was bezig in een schuur toen ze haar auto hoorde starten en nog net zag dat twee onbekende mannen met de auto wegreden.

Inbraak fietsenzaak
ASSEN - In de nacht van zondag op maandag is uit een fietsenzaak aan de Vaart Zuidzijde in Assen een nieuwe Gazelle damesfiets gestolen. Men kwam de winkel binnen door een ruit te vernielen.

Inbrekers aangehouden
HOOGEVEEN - De politie hield in de nacht van zondag op maandag in een (leegstaande) woning aan de K de Raadstraat in Hoogeveen drie verdachten aan die daar hadden ingebroken. De verdachten, een 15 jr. jongen, een 51 jr. man en een 18 jr. vrouw ( allemaal uit Hoogeveen) hadden behoorlijk gedronken. Ze waren door een vernielde ruit in de voordeur naar binnen gegaan. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 22-07-2002 '
Lees ook