Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 23-07-2002 17.15 uur Berichten van dinsdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Hennepplantage
SMILDE - Op de zolder van een woning aan de Prins Hendrikstraat in Smilde trof de politie dinsdagmiddag een professionele hennepkwekerij aan. Toen de politie de woning binnenging waren de 38 jr. bewoonster en nog twee vrouwen net bezig de 94 volgroeide planten te oogsten. De hennep en alle apparatuur en voedingstoffen werden in beslag genomen. Een deel is direct afgevoerd naar de VAM. De benodigde elektriciteit werd illegaal afgetapt. Tegen de 32 jr. bewoner en zijn echtgenote wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten gehoord
EMMEN - De twee mannen die maandagavond door de politie in Emmen zijn aangehouden omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij een aanrijding op de Noorder Passage (zie persberichten dinsdagmorgen) zijn dinsdag in de loop van de dag heengezonden. De derde man die in de auto zat meldde zich zelf aan het bureau. Ook van deze 38 jr. Emmenaar is een verklaring opgenomen. De 24 jr. man bekende gereden te hebben en met de auto tegen de geparkeerde auto gebotst te zijn. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen alle drie de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromscooter gestolen
ASSEN - Maandagavond, waarschijnlijk tussen 23.00 en 24.00 uur, is op de Vaart Noordzijde in Assen een donkerblauwe bromscooter gestolen. De eigenaar had zijn scooter geparkeerd voor het theater en afgesloten met het stuurslot en nog een kettingslot. Deze sloten konden de diefstal echter niet voorkomen.

Snoepgoed gestolen
ZUIDWOLDE - In de nacht van maandag op dinsdag is uit de kiosk bij een benzinestation aan de Ommerweg in Zuidwolde een hoeveelheid snoep gestolen. Een ruit van de kiosk werd ingegooid waarna men het snoep kon pakkken.

Auto gestolen
NORG - Vanaf het omheinde terrein van een autobedrijf aan de Eenerstraat in Norg is in de nacht van maandag op dinsdag een (gebruikte) auto gestolen. In de omheining werd een gat gemaakt waardoor de auto weggereden kon worden.

Autobrand
ASSEN - Op de Mr. P.J. Troelstralaan in Assen vloog dinsdagmorgen spontaan een auto in brand. De 31 jr. eigenaresse wilde de auto starten en zag na enkele pogingen rook en vuur onder de motorkap vandaan komen. De brandweer bluste de brand. De voorzijde brandde helemaal uit.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 23-07-2002 '
Lees ook