Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 24-02-2003
Pershttps://10.25.1.3berichten maandagmorgen 24 februari 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

>

Aanrijding met letsel

MEPPEL Gisteravond ontstond er een frontale aanrijding tussen twee personenautos op de kruising van de Hoogeveenseweg met de Brandemaat en de Reggersweg. Een 18-jarige Hoogevener reed met zijn auto over de Hoogeveenseweg komende uit de richting van de N851 en rijdende in de richting van het centrum. Een 20-jarige man uit Meppel reed uit tegengestelde richting en wilde op de betreffende kruising linksaf richting Oosterboer. Een aanrijding op de kruising was het gevolg. Daarbij werd de 18-jarige Hoogevener, samen met een 17-jarige eveneens uit Hoogeveen afkomstige inzittende, gewond en overgebracht naar het Diaconessenhuis in Meppel. De 20-jarige man uit Meppel werd ook gewond overgebracht naar het Diaconessenhuis in Meppel. Vermoedelijk is één van beide bestuurders door het rode verkeerslicht gereden. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden via 0900-8844. Beide voertuigen raakten totall loss.

Alcomobilist

MEPPEL Gisteravond werd een 30-jarige bestuurder uit Meppel aan de Tauvlinder aan de kant gezet en op gebruik van alcohol gecontroleerd. De man blies 345 ug/l. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Woning-inbraak

EELDERWOLDE Afgelopen weekend is er ingebroken in een in aanbouw zijnd zomerhuis aan de oude Badweg. Uit de woning werd een combiketel weggenomen. Door een ruit van de deur in te slaan heeft men zich de toegang tot de woning verschaft.

Diefstal Jackass posters

EMMEN Vannacht werden twee Emmenaren van 18 en 22 jaar op heterdaad betrapt bij het stelen van een poster uit de vitrine van een abri aan de Weerdingerstraat. Bij het zien van de politie namen de heren de benen. Na een korte achtervolging liep één van de heren, de 22-jarige, een woning aan de Weerdingerstraat in. Toen na enige minuten open gedaan werd bleek bij onderzoek dat ook de tweede man al in de woning was. De heren bekenden de diefstal. In de woning werden nog twee posters aangetroffen die ze eerder op de avond uit twee abris aan de Odoornerweg hadden gestolen. De derde poster had de 18-jarige dader tijdens zijn vlucht weggegooid. Beide mannen ontvingen een dagvaarding.

Oproep getuigen

MEPPEL Gistermiddag tussen 15.30 en 16.00 uur is een 35-jarige man uit Meppel in zijn gezicht gespoten met een onbekende stof. De man liep met zijn twee kinderen te wandelen op het fietspad ter hoogte van het viaduct op het Rumptigerpad. Twee bromfietsers, rijdende in de richting van de Oosterboer, kwamen hen toen tegemoet. Toen één van de bromfietsers vlak bij de man was spoot hij hem met een spuitbus iets in zijn gezicht waardoor een prikkelend irritant gevoel ontstond. De bromfietsers reden daarna door.

Signalement bromfietser die gespoten heeft: blanke jongen, ongeveer 16 jaar, groot dik postuur, donkerblauwe spijkerbroek en droeg een zwarte helm;

Signalement tweede bromfietser: blanke jongen, ongeveer 16 jaar, normaal postuur, lichtblond kort geknipt haar en geen helm dragend.

Op het moment van dit voorval is een vrouw getuige geweest.

De politie wil graag in contact komen met deze vrouw en eventuele andere getuigen via tel. 0900-8844.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 24-02-2003 '
Lees ook