Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 24-03-2003
Persberichten van maandagmiddag 24 maart 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 27 maart 16.30 uur.

Overbeladen vrachtauto
EMMEN Op maandagmiddag werd op de Nieuw Amsterdamsestraat een 50-jarige man uit Emmen aangetroffen terwijl hij daar reed in een overbeladen vrachtauto. Deze auto was geladen met zwarte grond. Een controle op de weegbrug wees uit dat de auto 60 % overbeladen was (11960 kg waar 7490 kg was toegestaan). De achteras mocht 5600 kg dragen terwijl dat nu 9800 kg was. De bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Diefstal benzine uit auto
MEPPEL Op maandagmorgen deed een 69-jarige man uit Meppel aangifte van diefstal van benzine uit zijn auto. Volgens hem was dat al voor de derde keer binnen een maand. De auto stond op parkeerplaats Zandbergen aan de Vledderstraat. Er werd nu ongeveer 20 liter brandstof weggenomen.

Diefstal uit auto
Op maandagmorgen parkeerde een 28-jarige vrouw uit IJmuiden haar auto op een parkeerplaats in het bos aan de Zwiggelterweg. Toen zij bij de auto terugkwam was het portier van de auto geforceerd en werden er twee rugtassen, fototoestel telefoon en persoonlijke papieren weggenomen Later werden de rugtassen leeg terug gevonden in de onmiddellijke omgeving

MEPPEL Op 14 maart parkeerde een 42-jarige vrouw uit Ruinen haar auto bij het station aan de Leonard Springerlaan. Op maandag kwam zij terug van haar vakantie en toen ontdekte zij dat de wielen onder haar auto waren verdwenen en dat de auto rondom beschadigd was .Schadebedrag onbekend.

Diefstal uit woning
RODEN In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan het Sieland. De bewoners waren thuis en ontdekten vanmorgen dat er portemonnees waren weggenomen en een digitale videocamera. De achterdeur van de woning was niet afgesloten. Schadebedrag onbekend. De 39-jarige bewoonster deed aangifte.

Diefstal uit bedrijf
RUINERWOLD In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijf aan de Dijkhuizen. Uit het bedrijf werden twee gloednieuwe autoradios weggenomen. Middels de Bulgaarse methode wist men de toegangsdeur open te breken. De radios hebben een waarden van ruim 300 euro, schadebedrag aan de deur niet bekend. De 65-jarige eigenaar deed aangifte.

ASSEN - In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in het Provinciehuis aan de Westerbrink. Door een raam open te breken verkreeg men de toegang. Er werden twee computers en twee schermen weggenomen. Schadebedrag niet bekend. Een 24-jarige man uit Bovensmilde deed namens de provincie aangifte.

Vernieling
VEENHUIZEN Tijdens het afgelopen weekeinde werden 450 zakken potaarde vernield. De zakken stonden opgestapeld op pallets voor een winkel aan de Kerklaan en waren bestemd voor een actie van de kerkclub tijdens het komende weekeinde. Schade 600 euro. Een 43-jarige man deed aangifte.

HOOGEVEEN Vanmorgen werd ontdekt dat 22 onlangs geplante boompjes op de rotonde Mr. Cramerweg en de Mr. Cramerweg waren platgereden. Met vermoedelijk een kleine vrachtauto zijn alle boompjes en steunpalen bewust omver gereden gezien het aantal lussen in het gras. De bestuurder moet geruime tijd met deze actie bezig geweest zijn en de politie hoop daarom dat er getuigen zijn die zich willen melden bij de politie. Schadebedrag nog niet bekend.

Oplichting
ASSEN - Op maandagmorgen deed een 78-jarige vrouw uit de Parkstraat in Assen aangifte van oplichting. Een jongen kwam vrijdag jl. bij haar aan de deur en vertelde dat hij een neef van de buren was. Hij vroeg de vrouw of zij een pakketje voor de buren in ontvangst wilde nemen maar daar moest nu 420 euro voor betaald worden. Toen zij dat niet wilde zei hij dat hij dan zelf wel wilde gaan pinnen en vroeg of hij haar fiets dan mocht gebruiken. Zij stemde daarin toe en daarna heeft zij de fiets en de jongen niet terug gezien. Een soortgelijke poging vond onlangs ook in de Narcisstraat plaats.

Hennepkwekerij
EMMEN Op maandagmorgen werd naar aanleiding van een klacht van stankoverlast een controle gehouden in een bedrijfspand aan de Compagniestraat. In het pand werden twee zeecontainers aangetroffen met daarin respectievelijk 300 en 380 hennepplanten. De 37-jarige eigenaar, die bij het pand woont, werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. De planten alsmede alle apparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren werden inbeslaggenomen en vernietigd.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 24-03-2003 '
Lees ook