Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 24-06-2002
persberichten maandagmorgen 24 juni 2002 Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

B>

Drie doden op N33

ROLDE - Een ernstig verkeersongeval op de N33 heeft maandagmorgen tijdens de ochtendspits drie doden geeist. Even na zeven uur reed een personeelsbusje met vier inzittenden op een losgeraakte aanhangwagen. De aanhangwagen was gekoppeld achter een mobiele kraan die vanuit de richting Gieten kwam en in de richting Assen reed. Door nog onbekende oorzaak is de trekstang van de aanhangwagen gebroken. De aanhangwagen kwam op de verkeerde weghelft terecht. Twee inzittenden van het busje waren op slag dood. Een derde inzittende overleed op weg naar het ziekenhuis. De vierde inzittende ligt met ernstig letsel in

het ziekenhuis. Een bestuurder van een personenauto botste vervolgens achter op de bedrijfsbus. Hij kwam er zonder lichamelijk letsel van af.

De N 33 is tot ongeveer 11 uur afgesloten geweest.

Visser in de vaart

ERICA - Een 79 jarige deelnemer aan een viswedstrijd is zaterdagmiddag met zijn auto in de Verlengde Hoogeveenschevaart beland. De bejaarde Emmenaar is door omwonenden uit zijn auto gehaald en hield aan het avontuur slechts een nat pak over. Hij kwam in de vaart terecht toen hij zijn auto verplaatste om dichter bij de aangewezen visplek te kunnen zitten.

Agenten in sloot

EMMEN - Twee agenten zijn zondagnacht op de kruising van de Tweede Groene Dijk / Oude Markeweg met hun auto van de weg geraakt en in de sloot beland. De agenten achtervolgden een witte VW Golf die er bij het zien van de politiebus vandoor ging. De bus liep lichte schade op.

Fietser onder auto

KOEKANGE - Een 21 jarige fietser uit Hoogeveen is zondagmiddag met een gebroken pols en diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De man is op de Langedijk in Koekange geschept door een personenauto, bestuurd door een 55 jarige man uit Zwolle. Die kon de fietser niet onwijken toen die aan het eind van het fietspad de weg op fietste.

Feestende voetballers gewond

MEPPEL - Een uitje van zeven voetbalvrienden uit Yhorst en Staphorst is zondagavond tegen elf uur in Meppel geëindigd in een drama waarbij twee feestvierders gewond zijn geraakt. Een 20 jarige inwoner van Yhorst ligt met ernstig hersenletsel in het Sophia ziekenhuis in Zwolle. Een ander is met diverse verwondeingen overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Het tweetal stond in de laadbak van een pick up. Ze zijn in een bocht op het Prinsenplein uit de laadbak geslingerd. De 31 jarige bestuurder die er vandoor ging is later aangehouden in Yhorst. De man scoorde bij de ademtest 0,7 promille. Hij is ingesloten.

Gitaren doelwit van inbrekers

ASSEN - Bij een inbraak in een woning aan de Tumulusstraat in Assen zijn zaterdagavond 6 gitaren, randapparatuur en gouden sieraden gestolen. De bewoonster trof s avonds bij thuiskomst een openstaande voordeur aan. Pas de volgende morgen werd ontdekt dat de gitaren verdwenen waren. De politie vermoedt, dat men de woning is binnengekomen via de zogenaamde hengelmethode.

Shag uit supermarkt geroofd

BEILEN - Voor de tweede keer binnen een week is een supermarkt aan de Hekstraat in Beilen beroofd van een grote partij shag. Net als in de nacht van woensdag op donderdag is ook zondagnacht een stoeptegel gebruikt om een winkelruit in te gooien. De politie vermoedt mede daarom dat het bij beide kraken om dezelfde daders gaat.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 24-06-2002 '
Lees ook