Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 25-01-2003
Persberichten zaterdag 25 januari 2003
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot maandagochtend

Alcohol in het verkeer
HOOGERSMILDE Vrijdagnacht tegen 3.30 uur zagen een agenten een 20-jarige man uit Lelystad met zijn auto over de N381 rijden, die enkele keren de rechterberm raakte. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. De ademtest die volgde kwam uit op 460. ASSEN Vrijdagnacht rond 1.30 uur reed een 22-jarige man uit Smilde met zijn auto over de Van Riebeeckstraat, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 435.

Autos gestolen
EMMEN Vrijdag overdag is vanaf de parkeerplaats bij de Bleerinck aan de Spehornerbrink een grijze Fiat Marea gestolen. De sleutels van de auto zijn vermoedelijk uit de jas van de eigenares, een 32-jarige vrouw uit Emmen, gehaald, waarna de auto is meegenomen. Vrijdagmiddag of avond is een rode VW Golf gestolen vanaf de parkeerplaats bij het Scheperziekenhuis aan de Boermarkeweg. De 30-jarige eigenaar uit Emmer-Compascuum merkte s avonds tegen 22.00 uur dat zijn auto niet meer op de plek stond.
MEPPEL Vrijdagavond tussen 18.00 en 0.15 is een groene Toyota Starlet gestolen vanaf de Eendrachtstraat. De 70-jarige eigenaar uit Meppel ontdekte de diefstal omstreeks die tijd.

Schooltassen gestolen
MEPPEL Zes scholieren uit Meppel en omgeving gingen vrijdagmiddag na schooltijd Meppel in en stalden hun fietsen in de Nieuwe Kerkstraat. De schooltassen lieten ze bij de fietsen achter. Toen ze na ongeveer een uurtje terug waren bleken drie van de zes schooltassen verdwenen.

Auto-inbraken
EMMEN Vrijdagavond is aan de Calthornerbrink een ruit van een geparkeerde auto ingeslagen, waarna een GSM werd gestolen. De 59-jarige eigenares uit Tweede Exloërmond had de auto bij de sporthal geparkeerd.
Aan de Noordbargerstraat op de parkeerplaats van een hotel overkwam een 61-jarige man uit Emmen hetzelfde. Ook hij is zijn GSM kwijt. ZUIDLAREN Aan de Laarweg zijn vrijdagavond op de parkeerplaats achter de PB-Hoeve twee autos opengebroken. Van twee autos zijn ramen ingeslagen. Een 19-jarige man uit Oirschot mist zijn autoradio. Een 25-jarige man uit Oosterwolde is een 27-MC portofoon kwijt.

Inbraak bedrijf
EMMEN Vrijdagavond tussen 21.30 en 22.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Karel Doormanstraat. De voordeur van het bedrijf is opengebroken. Er is een onbekende hoeveelheid gereedschap gestolen.

Winkeldiefstallen
RODEN Vrijdagmiddag is een 18-jarige man uit Marum betrapt bij de diefstal van twee pakken karbonades in een supermarkt aan de Albertsbaan. Hij kreeg een boete en een winkelverbod voor de komende tijd.
EMMEN Vrijdagmiddag is een 59-jarige vrouw uit Emmen in een supermarkt aan het Valkenveld betrapt bij de diefstal van levensmiddelen. Ze kreeg een boete van 115 opgelegd.
Op het Mondriaanplein werd een 50-jarige man uit Schoonebeek betrapt bij de diefstal van dameskleding ter waarde van ongeveer 50. ZUIDWOLDE Vrijdagmiddag is een 69-jarige man uit Amsterdam in een supermarkt in de Hoofdstraat betrapt bij de diefstal van twee pakjes vlees. Hij werd aangehouden en kon na verhoor met een boete de deur weer uit.

Benzinedief aangehouden
NIEUW WEERDINGE Vrijdagmiddag gooide een 27-jarige man uit Ter Apel de tank van zijn auto vol aan het Weerdingerkanaal en reed zonder te betalen weg. Het kenteken werd doorgegeven aan de politie. Kort daarop werd de man door agenten van de Regiopolitie Groningen in Ter Apel aangehouden. Omdat hij ervan wordt verdacht dit vaker te hebben gedaan is hij voor een nader onderzoek ingesloten.

Raam vernield
EMMEN Vrijdagnacht tegen 4.00 uur is in de Hoofdstraat een winkelruit vernield.

Aanhoudingen na openlijk geweld
ASSEN Vrijdagavond tegen 22.00 uur liepen vier mannen uit Assen en Hoogeveen nabij het Forum. Daar kwamen ze een groepje van twee mannen en twee vrouwen tegen. Een van de vier werd aangesproken en kreeg zonder enige aanleiding klappen van een van de mannen uit deze groep. De andere drie willen hun vriend helpen, waarna een vechtpartij ontstaat. Alle vier de mannen worden geslagen en geschopt, waarna de twee mannen en vrouwen zich uit de voeten maken. Later op de avond, rond 23.00 uur, drongen vermoedelijk dezelfde twee mannen en vrouwen een woning aan de Witterstraat binnen en gaven de daar aanwezige personen een pak slaag. De aanleiding is onbekend. De gegevens van de verdachten niet meer nadat uit beide zaken signalementen en overige gegevens bij elkaar konden worden gevoegd. Twee van hen, een 38-jarige man en een 36-jarige vrouw, beide uit Assen, werden later op de nacht aangehouden. Ze zijn voor een nader onderzoek ingesloten. Naar de twee andere verdachten wordt nog gezocht.

Aanhouding na steekpartij
HOOGEVEEN Vrijdagnacht omstreeks 3.00 uur is een 48-jarige man uit Hoogeveen in een woning in de Van der Veenstraat meerdere keren met een mes gestoken door een 40-jarige plaatsgenoot. Deze verdachte is de woning binnengedrongen na vernieling van een ruit. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn gezicht en zijn buik. Hij is naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De verdachte werd kort daarna in de buurt aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. Het mes is in beslag genomen. Omtrent de eventuele aanleiding van de steekpartij is niets bekend.

Aanhoudingen na bedreigingen
ASSEN Vrijdagavond tegen 20.00 uur is in de Gymnasiumstraat een 37-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij daar in een woning onder invloed van drank en drugs volledig doordraaide en een 28-jarige plaatsgenoot met een groot mes bedreigde. De man is aangehouden en ingesloten. Het mes is in beslag genomen.
EMMEN Vrijdagnacht tegen 1.00 uur is in de Hoofdstraat een 29-jarige Emmenaar aangehouden, nadat hij eerder op de avond aan de Varenkamp een 26-jarige man met een mes had bedreigd. Hij kwam aan de deur om drugs te kopen. Toen de bewoner hem liet weten niets meer met dat wereldje te maken te hebben, trok de man een mes en dreigde hem dood te maken. Een zoektocht naar de dader leverde op dat moment geen resultaat op, tot hij later in het centrum werd aangetroffen. Hij is aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. Het mes is in beslag genomen.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 25-01-2003 '




Lees ook