Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 25-02-2003
Persberichten van dinsdag 25 februari 2003

Bromfietspiraat

BEILEN Maandagmiddag reed een 19-jarige knaap uit Wilhelminaoord met zijn bromfiets over de rijbaan van de Linthorst Homanweg in plaats van op het bromfietspad. Hij droeg geen helm. Agenten gaven hem een stopteken maar hij reed gewoon door. Na een rondje Beilen kon hij tot stoppen gedwongen worden. Onderzoek aan de bromfiets wees uit dat deze teveel vermogen had en vermoedelijk was deze ook niet verzekerd.

Autokraken

EMMEN In de nacht van zondag op maandag werden twee autos opengebroken die voor onderhoud bij een garage stonden aan de Phileas Foggstraat. Er werd een raampje ingeslagen. Uit de ene auto werden de radio, de carkit en de radardetector weggenomen, uit de andere de radio. Een 33-jarige man uit Zuidwolde deed namens de garage aangifte.

EMMEN - Op een parkeerplaats aan de Walstraat stond de auto van een 23-jaroge man uit ter Apel. Hij ontdekte maandagmiddag dat een ruitje van de auto was ingeslagen en dat de radardetector en een handsfree-set waren weggenomen. Schadebedrag niet duidelijk.

Winkeldiefstal

MEPPEL Op maandagmiddag werd een 17-jarig meisje uit Zetten op heterdaad betrapt toen zij een winkel aan De Swaenenborgh verliet. Zij nam een broek mee zonder te betalen. Medewerkers van de winkel achtervolgden haar en konden haar aanhouden. Zij gaf eerst nog een valse naam op maar agenten kwamen toch achter haar juiste naam. Toen kwam vast te staan dat zij was weggelopen uit een tehuis in Zetten en dat opsporing, aanhouding en terugbrenging was gevraagd in het opsporingsregister.

ASSEN Op maandagmiddag werd een 49-jarige man uit Assen aangehouden toen hij een supermarkt aan de Minervalaan wilde verlaten zonder enkele boodschappen te betalen. Onder zijn jas kwam een krop sla, een pak karbonade en twee tandenborstels vandaan. Enkele andere boodschappen had hij wel betaald.

EMMEN Op maandagmiddag werd een 14-jarig meisje uit Emmen aangehouden toen zij een winkel aan het Marktplein verliet. Zij werd aangesproken door een medewerker waarna zij hard wegrende. Zij kon door de medewerker worden aangehouden en toen bleek dat zij een trui uit de winkel had aangetrokken met daarover haar jas. Zonder te betalen verliet zij de winkel. Haar ouders zijn ingelicht en zij krijgt een proces-verbaal.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 25-02-2003 '
Lees ook