Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 25-02-2003
Persberichten dinsdagmiddag 25 februari 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijdingen

EMMEN Vanmorgen vond er een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de kruising van de Boerschaplaan met de Statenweg. Een 26-jarige man uit Emmen reed over de Statenweg, komende uit de richting Angelslo, in de richting van de betreffende kruising. De man zag daarbij een 59-jarige bestuurder uit Schoonebeek over het hoofd die vanuit de richting Rondweg over de Statenweg de kruising naderde. Hij verleende hem geen voorrang. Vermoedelijk is de laagstaande zon de oorzaak van het ongeval geweest.

HOOGEVEEN Op de kruising Blankenslaan-west met de Crerarstraat vond vanmorgen een aanrijding plaats. Een 42-jarige vrouw uit Hoogeveen die over de Blankenslaan-west reed en linksaf wilde slaan de Crerarstraat in nam daarbij de binnenbocht waarbij ze tegen de auto van een 57-jarige Tiendevener botste.

Aanrijdingen met letsel

HOOGEVEEN Vanmorgen botsten een 34-jarige vrouw uit Hoogeveen en een 47-jarige vrouw uit Groningen met hun autos op elkaar op de kruising Zuidwoldigerweg, Bethesdastraat en de Jos van Aalderenlaan. De 34-jarige Hoogeveense die over de Jos van Aalderenlaan in de richting van de kruising van deze straat met de Bethesdastraat en de Zuidwoldigerweg reed verleende op de kruising geen voorrang aan de 47-jarige Groningse die op de Zuidwoldigerweg reed komende uit de richting van de Schutstraat. Beide bestuursters zijn met nekklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. Het 3-jarige zoontje van de Hoogeveense kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

EMMEN Vanmorgen vond er een aanrijding plaats op de kruising Klokkenslag met de Wenning. Een op de Klokkenslag rijdende 52-jarige uit Emmen afkomstige fietsster kreeg geen voorrang van een op de Wenning rijdende 22-jarige autobestuurder uit Assen. De vrouw is met hersenletsel overgebracht naar het AZG.

Autoinbraak

ASSEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een aan de Dennenweg geparkeerde personenauto. Door het inslaan van de portierruit werd de auto geopend. De radio-cassetterecorder en twee pakjes sigaretten werden ontvreemd.

Aantreffen harddrugs

ZUIDWOLDE Vrijdagavond werd tijdens een inval in een woning in Zuidwolde een 27-jarige man uit Zuidwolde en een 29-jarige man uit Meppel aangehouden. De mannen waren in het bezit van 16 gram cocaïne en ongeveer 100 XTC pillen die bestemd waren voor de handel en eigen gebruik. De verdovende middelen zijn inbeslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Diverse vernielingen

HAVELTERBERG Een 42-jarige man uit Havelterberg heeft aangifte gedaan van meerdere vernielingen die zijn gepleegd aan de omheining van een perceel weiland aan de Haarweg. Tussen dinsdagavond 18 februari omstreeks 19.00 uur en woensdagmorgen 19 februari omstreeks 07.15 uur werd de omheining bestaande uit lint en prikkeldraad op verschillende plaatsen doorgeknipt. Ook werden er afrasteringpalen vernield. Van een aantal in het land staande karren en wagens werden de banden lek gestoken. Hierdoor kon zijn in het land lopende paard ontsnappen. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of mailen naar politiewesterveld@politie-drenthe.nl

Het paard kon met behulp van een omwonende gevangen worden.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 25-02-2003 '
Lees ook