Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 25-05-2002
Persberichten van zaterdagmiddag 25 mei 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 27 mei 08.00 uur. Tel 06 53 23 80 59.

Verkeersongeval met letsel

Wateren Gistermiddag reed een 54-jarige man uit Eemnes met paard en wagen over het fietspad naast de Bosweg. Ook zijn dochter zat in de kar. Doordat het paard schrok belandde de combinatie in de sloot waarbij de kar op de kop terecht kwam. De man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. De dochter bleef ongedeerd. Over de schade aan de kar en de toestand van het paard is verder niets bekend.

Alcoholcontroles

Gisteravond werden alcoholcontroles gehouden in Gasselte, Spijkerboor, Wachtum en Coevorden.

Aan de Gieterweg in Gasselte werd een 49-jarige man uit Haren aangehouden omdat hij een promillage van 0,55 had.

Aan de Oosterhesselerweg in Wachtum blies een 46-jarige man uit Oosterhesselen een promillage van 0,6. Hij betaalde 190 euro en kreeg een rijverbod van 1 uur.

In Spijkerboor werd aan de Molenwijk ondermeer een 18-jarige man uit Zuidlaarderveen gecontroleerd. Hij had een promillage van 0,7. Hij betaalde 190 euro. Hij kreeg een dagvaarding mee.

Ook aan de Molenwijk werd een 54-jarige man uit Kielwindeweer gecontroleerd. Hij had een promillage van 0,7. Enige maanden geleden had hij ook al een proces-verbaal gehad voor het rijden onder invloed.

In Coevorden aan de Daler Allee werd reed een 37-jarige man uit Velp toen hij daar gecontroleerd werd. Het resultaat was een promillage van 1,2.

Alcomobilist

Dwingeloo - Vanmorgen omstreeks 06.15 uur reed een 45-jarige man uit Zutphen over de A 28. Ter hoogte van Dwingeloo werd hij gecontroleerd omdat hij enigszins slingerde. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,7. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Fietsongeval

Borger - Vanmorgen reed een groep van vijf wielrenners uit Stadskanaal ver de Eeserstraat in Borger. De voorste renner (38 jaar) kwam in de berm en viel. Twee achter hem rijdende renners konden hem niet meer ontwijken en vielen over hem heen. Resultaat: De voorste renner rugletsel, een renner met beschadigde kleding en een renner met een gebroken sleutelbeen. De beide renners met letsel werden naar het Refajaziekenhuis overgebracht. (38 jaar). Leeftijd overige renners niet bekend.

Misbruik handelaarskenteken

Emmen - Gisteravond reed een autohandelaar uit Tweede Exloermond over de Rondweg in een auto met daarachter een aanhangwagen met daarop een auto. Hij voerde een handelaarkenteken hetgeen niet is toegestaan. Achter hem reed een medewerker van hem ook in een auto met handelaarkenteken. Opvallend was dat deze hetzelfde handelaarkenteken voerde als zijn baas, derhalve vier kentekenplaten op een kentekenbewijs. Voor het onjuiste gebruik kreeg de handelaar een boete van 144 euro. Het misbruik zal worden gemeld aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Veendam.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 25-05-2002 '
Lees ook