Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 25-06-2002
persberichten dinsdagmorgen 25 juni 2002 Bert Visser 0651 - 611629

Wildeman op bureau

EMMEN - De politie van Emmen heeft maandagnacht nogal wat te stellen gehad met een 30 jarige inwoner van Eexterveenschekanaal. De man was samen met een maat uit een horeca gelegenheid gezet. Op de Hoofdstraat ging de man met zijn bromscooter onderuit. Volgens personeel van de ambulance simuleerde hij rugletsel en mankeerde hem ook verder niets. De ellende begon toen de man op het bureau werd gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hij was door het dolle heen en trapte een deur uit het kozijn. Met behulp van vier agenten en een dosis pepperspray lukte het de man in bedwang te krijgen. De man is na overleg met een arts ingesloten. Tegen de wildeman wordt proces verbaal opgemaakt wegens het in kennelijke staat besturen van een bromfiets, vernieling, belediging en bedreiging.

Bromfietsster gewond

EMMEN - Een 18 jarige bromfietsster uit Erica is maandagmiddag met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De vrouw stond op de kruising Hondsrugweg / Wenning te wachten voor rood toen ze vanachteren werd aangereden door een auto bestuurd door een 27 jarige man uit Emmen. Die was zo druk in gesprek met zijn vriendin die naast hem zat dat hij het rode verkeerslicht niet had gezien.

Bromfietser onder auto

NIEUW BUINEN - Een 18 jarige bromfietser uit Nieuw Buinen is maandagavond met diverse schaaf en snijwonden opgenomen in het ziekenhuis in Stadskanaal. Volgens de man reed hij op zijn bromscooter over het Noorderdiep in zijn woonplaats toen de brommer kuren kreeg en hij er af stuiterde. Hij kwam onder een geparkeerde auto terecht. De bromfiets is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Onder invloed medicijnen

ASSEN - De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 37 jarige automobilist uit Assen. Getuigen meldden de politie dat de man slingerend over de weg reed en op een haar na in botsing was gekomen met een tegemoetkomende auto. Vervolgens reed de man zijn band lek op de stoeprand. De politie trof de man aan toen hij op het Stationsplein bezig was een wiel te verwisselen. Hij bleek totaal verward en was nauwelijks aanspreekbaar. Duidelijk werd, dat de man medicijnen had geslikt. De man is aangehouden en van hem is een bloedproef genomen.

Fietsendief aangehouden

Een bewoner van de Gouwe in Assen heeft maandagnacht een fietsendief betrapt en overgedragen aan de politie. De 17 jarige dief was bezig het hangslot van een fiets door te knippen toen de bewoner net even op het balkon een sigaretje stond te roken. Hij zag kans de jongen aan te houden. De polite heeft hem na voorgeleiding ingesloten.

Slachtoffers zakkenrollerij

Tot nu toe onbekende zakkenrollers hebben maandagmiddag in het centrum van Assen twee slachtoffers gemaakt. Een 48 jarige vrouw uit Smilde stond in een schoenenzaak toen ze merkte dat haar tas openstond. De portemonnee was weg. Een 80 jarige vrouw uit Assen is bij een kledingzaak in Assen beroofd van haar portemonnee met daarin haar identiteitskaart. Beiden hebben niets van de diefstal gemerkt.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 25-06-2002 '
Lees ook