Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 25-07-2002 11.00 uur Berichten van donderdagmrogen
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Fietsers tegen geopend autoportier
ASSEN - Twee zusters van 17 en 22 jr. uit Assen hielden woensdagmiddag een aantal schaafwonden over aan een onvrijwillige confrontatie met een autoportier. De dames fietsten over de Groningerstraat. Op het moment dat zij een stilstaande auto voorbijreden opende een 25 jr. inzittende van deze auto het portier. Ze had de fietsters niet zien naderen. Deze botsten tegen het portier en kwamen te vallen. Het resultaat was ene licht beschadigde fiets en bij beide dames schaafwonden.

Motorrijder gewond
NIEUW ANSTERDAM - Een motorrijder uit Schoonebeek (leeftijd nog niet bekend) werd gisteren met een aantal gebroken ledematen opgenomen in het ziekenhuis nadat hij op de Dikkewijk in zijn woonplaats achter op een auto was gebotst. De 67 jr. bestuurder van deze auto uit Gouderak sloeg linksaf om een inrit in te rijden. Waarschijnlijk had de motorrijder dit te laat in de gaten.

Met 48 flesjes bier op een bromfiets
HOOGEVEEN - 48 flesjes bier op en toch op een bromfiets. Een 26 jr. man uit Hoogeveen draait daarvoor zijn hand niet om. Toch bekwam hem dit in de nacht van woensdag op donderdag slecht. Op de Notaris Mulderstraat in zijn woonplaats raakte hij een stoeprand en viel op straat. De politie was er snel bij en hield de man aan. De man is geen onbekende van de politie en is dit jaar al drie keer eerder opgepakt voor het rijden onder invloed. Hij heeft dan ook al tijden een ontzegging van de rijbevoegdheid. Op het politiebureau verklaarde hij dat hij over de hele dag ongeveer 48 flesjes bier had gedronken. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van 1,7 promille.

Met een smoes naar binnen
HOOGEVEEN - Een 74 jr. bewoonster van een seniorenflat aan de Wilhelminastraat in Hoogeveen is dinsdagavond bestolen van een geldkistje. Kort na 20.00 uur kwam er bij de vrouw een meisje aan de deur met een verhaal over een familielid. De vrouw liet het meisje binnen. Ze gingen naar de woonkamer waarbij het meisje de tussendeur naar de hal achter zich dicht deed. Waarschijnlijk is er toen een tweede persoon de woning binnengegaan en heeft uit een slaapkamer het geldkistje gestolen. Er zat trouwens weinig van waarde in het kistje. Volgens de bestolen vrouw gaat het om een net uitziend meisje met een licht getinte huidskleur die gebrekkig Nederlands sprak.

Inbraak voorkomen
VLEDDER - Doordat de bewoner van een woning aan het Oosteinde in Vledder in de afgelopen op tijd wakker werd is waarschijnlijk een inbraak voorkomen. De bewoner werd wakker van wat lawaai. Toen hij naar buiten keek zag hij twee mannen die een ladder tegen zijn woning zetten. Bij het zien van de bewoner reden de mannen snel weg in een grote bestelbus, waarschijnlijk donker van kleur. De gewaarschuwde politie trof de bus nergens in de omgeving meer aan.

Brand in woning Port Natalweg Assen waarschijnlijk aangestoken ASSEN. De politie gaat er van uit dat de brand die in de nacht van maandag op dinsdag de rietgedekte woning aan de Port Natalweg in Assen in de as legde, is aangestoken. Deze conclusie is gebaseerd op het onderzoek van de technische recherche en de rapportage van de brandweer. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat er vuur aan de binnenzijde van de woning heeft gewoed. De conclusie is dan ook dat het vuur aan de buitenkant, in de rieten kap, is ontstaan. Brandstichting ligt dan het meest voor de hand. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan van brandstichting.

Skelter met kiepkar gestolen
RODEN - Uit een schuur naast een woning aan het Zijpendaal in Roden is woensdagmiddag een blauwe kinderskelter met kiepkar gestolen. De deur van het schuurtje werd opengebroken.

Tas kwijt
COEVORDEN - Een vrouw uit Dronten is woensdagmiddag in een winkel aan de Bentheimerstraat in Coevorden haar tas kwijtgeraakt. Terwijl zij even met iets anders bezig was en haar tas op de grond had gezet werd deze meegenomen zonder dat ze dat merkte. In de tas zat o.a. een portemonnee met wat geld.

Beroving verzonnen
HOOGEVEEN - De politie in Hoogeveen heeft het onderzoek naar de gewelddadige diefstal van een mobiele telefoon afgesloten. Daarbij bleek dat de aangever niet de waarheid heeft verteld. Zoals al eerder werd gemeld, deed een 21 jr. man uit Hoogeveen in de nacht van dinsdag op woensdag aangifte van de diefstal van zijn mobiele telefoon. Hij zou daarbij met een mes bedreigd zijn. Eén van de daders, een 21 jr. man uit Hardenberg, werd nog dezelfde nacht aangehouden. Een tweede dader, een 23 jr. man uit Dedemsvaart, werd woensdag aangehouden. Een derde man die ook in de auto zat bleek niets met de diefstal te maken te hebben. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de mannen in de auto naast aangever zijn gestopt en hem hebben gevraagd of ze even met zijn mobieltje mochten bellen. Nadat hij ze de telefoon vrijwillig heeft gegeven reden ze daar vervolgens mee weg. Van bedreiging met een mes was geen sprake. De beide verdachten zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor verduistering van een telefoon. En hoewel de aangever inmiddels zijn telefoon terug heeft, krijgt dit verhaal voor hem waarschijnlijk een vervelend staartje. Tegen hem wordt namelijk proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 25-07-2002 '
Lees ook