Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 26-01-2003
Persberichten zondag 26 januari 2003
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Schade door alcohol
SMILDE Zaterdag tegen 18.30 reed een 48-jarige man uit Hooghalen, stevig onder invloed, met zijn auto over de Suermondsweg. Bij de Fazantenlaan botste hij tegen een lichtmast en een schrikhek. De ademtest die volgde kwam uit op 870, bijna vier keer de toegestane waarde. Het rijbewijs is ingevorderd.
EMMEN Zaterdagavond omstreeks 20.15 uur reed een 22-jarige man uit Heerenveen met zijn auto over de Brinkenweg. Bij de Ruinerbrink kwam hij naast de rijbaan en belandde in een tuin. De man had gedronken. De blaastest gaf als resultaat 350. Het leverde een boete van 190 op. De eigenaar van de auto, een 24-jarige man uit Den Haag, die naast de bestuurder zat, kon ook meteen betalen. Hij had nog een boete openstaan van ruim 150.
NIEUW DORDRECHT Zaterdagavond rond 21.45 uur reed een 50-jarige automobilist uit Klazienaveen over de Vastenow. Daar reed hij in de berm tegen een lichtmast aan, waardoor flinke schade ontstond. De man, die had gedronken, is aangehouden. Bij de ademtest blies hij 755, wat hem direct zijn rijbewijs kostte.

Ongeval met letsel
WAPSERVEEN - Zaterdagnacht tegen 4.00 uur reed een 31-jarige uit deze plaats met haar auto over het Oosteinde. Ze raakte daar door onduidelijke oorzaak in de linkerberm, waar ze een lichtmast schampte. De auto raakte in een slip en kwam op de zijkant terecht. De bestuurster is met nekklachten naar het ziekenhuis Meppel gebracht.

Alcomobilist
EMMEN Zaterdagnacht omstreeks 4.15 uur reed een 38-jarige Emmenaar met zijn auto over de Hondsrugweg. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. De ademtest wees 300 aan. Dit leverde de man een boete op van 190.

Autos gestolen
RODEN Vrijdagnacht is aan de Heerestraat een grijze Ford Orion gestolen. Een 71-jarige man deed aangifte.
Aan de Brink is zaterdagnacht een zwarte Audi 80 Quattro gestolen, eigendom van een 23-jarige man uit Tolbert.
ASSEN Vrijdagnacht is aan de Speenkruidstraat een rode Citroën Berlingo gestolen. Vermoedelijk heeft de dader daarbij een ruit van de auto vernield. De benadeelde is een 64-jarige vrouw uit Assen. COEVORDEN Zaterdagnacht is aan de Stationsstraat een grijze Peugeot 205 gestolen. De eigenaar is een 37-jarige man uit Coevorden.

Auto leeggehaald
WESTERBORK Zaterdagnacht is ingebroken in een personenauto aan De Noesten. Van de auto werd een raam ingeslagen. Daarna werd de uitgebreide muziekinstallatie uit de auto gehaald. Een radio-cdspeler, diverse boxen, versterkers en de complete hoedenplank. De 19-jarige eigenaar heeft een schadepost van enkele duizenden euros.

Woninginbraak
RODEN Zaterdagnacht is ingebroken in een woning aan het Tonkensven. De dader is via de garage de woning binnengekomen. De 47-jarige bewoonster mist een telefoon en een portemonnee.

Inbraak cafetaria
RODEN Zaterdagnacht is ingebroken in een cafetaria aan de Albertsbaan. Om binnen te komen heeft de dader de toegangsdeur met grof geweld opengebroken. De 52-jarige eigenaar mist een hoeveelheid rookartikelen.

Jeugdige winkeldief naar HALT
COEVORDEN Zaterdagmiddag tegen 14.00 uur is een 13-jarig meisje uit deze plaats aangehouden, nadat ze een flesje douchecrème had gestolen bij een drogist in de Friesestraat. Ze is doorgestuurd naar HALT.

Man aangehouden na vernieling taxis
RODEN Zaterdagavond rond 22.15 uur is een 47-jarige man uit Roden aangehouden nadat hij met een ijzeren staaf twee taxis had vernield. Hij sloeg een deuk in een taxi, en van de andere sloeg hij het verlichte bordje van het dak. De man ergerde zich aan het lawaai dat de taxis veroorzaakten in het centrum van Roden omdat hij er niet van kon slapen. Hij werd aangehouden en kreeg na verhoor een snelrechtdagvaarding mee. De rekening van de aangerichte schade volgt later.

Meer aanhoudingen na mishandelingen vrijdagnacht ASSEN Na de mishandelingen vrijdagnacht bij het Forum en in de Witterstraat zijn nog twee verdachten aangehouden. Een 21-jarige vrouw en een 33-jarige man, beide uit Assen, maken het viertal compleet. Het onderzoek is nog bezig. Een aanleiding voor de mishandelingen is nog niet duidelijk.

Man aangehouden na mishandeling
NIEUW AMSTERDAM Zaterdagnacht ontstond in een discotheek aan de Vaart onenigheid tussen twee mannen. Daarbij sloeg een 21-jarige Emmenaar een 18-jarige man uit Nieuw Amsterdam met zijn vuist in het gezicht, waardoor deze zijn neus brak. De verdachte is aangehouden en zal zich voor de rechter mogen verantwoorden. De aanleiding van de ruzie is onduidelijk.

Alarmpistool aangetroffen
HAVELTE Zaterdagmiddag controleerden agenten op de Arendsweg een bestelauto met blauwe lampjes op de ruitensproeiers. Deze verlichting is verboden. Bij de controle die volgde bleek de 39-jarige bestuurder uit Ruinerwold een alarmrevolver in zijn auto te hebben. Deze is in beslag genomen.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 26-01-2003 '
Lees ook