Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 26-07-2002
persberichten vrijdagmorgen 26 juli 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Twee gewonden kop staart botsing

COEVORDEN - Bij een verkeersongeval op de Van Heutzsingel / Molenbelt in Coevorden hebben donderdagmiddag twee mensen lichte verwondingen opgelopen. Een 27 jarige automobilist uit Coevorden zag te laat, dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 38 jarige vrouw uit Zoetermeer, afremde. Hij botste er bovenop. Omdat zijn airbag niet functioneerde knalde de man met zijn hoofd tegen de voorruit. Een 16 jarige inzittende van de andere auto klaagde over pijn in de nek. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek haar letsel mee te vallen.

Onder invloed achter stuur

DALEN - De politie heeft donderdagmiddag op De Bente in Dalen een 42 jarige automobilist van de weg gehaald. De ademtest wees uit dat de man met maar liefst 2,2 promille alcohol achter het stuur had gezeten. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is hem afgenomen.

ASSEN - De politie van Assen heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 42 jarige automobilist uit Assen. De agenten vertrouwden het niet toen ze hem over de Overcingellaan zagen rijden. Terecht naar bleek. Volgens de uitslag van de ademtest zat hij met drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur. Hij is met een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

SCHOONOORD - De man viel donderdagnacht op, toen hij op de Kerklaan in Schoonoord met een kapotte koplamp een surveillanceauto van de politie tegemoet reed. Eenmaal aan de kant viel de agenten de alcohollucht op. Het ging om een 51 jarige inwoner van Zweeloo. Hij scoorde 0,9 promille en is met een rijverbod en een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Auto gestolen van parkeerplaats

RODEN - Een 23 jarige automobilist uit Matsloot in de gemeente Noordenveld heeft donderdagavond bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van zijn auto. De man had zijn witte VW Golf geparkeerd op de Westerbaan achter de Konmar in Roden. Bij zijn terugkomst was de auto verdwenen.

Bonnenverkoop met luchtje

ROLDE - Een 46 jarige inwoonster van de Grolloërstraat in Rolde heeft de politie donderdagmiddag geïnformeerd over een toch wel merkwaardige poging tot oplichting. Ze kreeg een, volgens haar, nette jongeman van ongeveer 18 jaar aan de deur, die haar voor 15 Euro bonnen aanbood die recht gaven op een bepaalde korting bij een restaurant in Hooghalen. De actie zou op touw zijn gezet vanwege het twaalf en een half jarig bestaan van het restaurant. Toen de vrouw, die de zaak niet vertrouwde, belde met het restaurant bleek al gauw dat het verhaal niet klopte. De jongeman was in gezelschap van een meisje van ongeveer dezelfde leeftijd. Het duo is lopend vertrokken in de richting Assen.

Boerderij uitgebrand

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND -

Bij een uitslaande brand in een boerderij aan het Tweede Dwarsdiep in Gasselternijveenschemond in donderdagnacht een hond omgekomen in de vlammen. De brand is tijdens afwezigheid van de bewoners door nog onbekende oorzaak vermoedelijk begonnen in de schuur van de boerderij. Een overbuurman waarschuwde de brandweer. De hele boerderij is uitgebrand. De bewoners zijn opgevangen door familie. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Dure drankjes

MEPPEL - De politie van Meppel heeft donderdagavond / nacht vijf bekeuringen van 40 Euro uitgeschreven voor het drinken van alcoholhoudende drank op straat. Alle bekeuringen vielen in het winkelcentrum de Sweanenborgh.

Winkeldief

ASSEN - Een 41 jarige inwoner van Assen is donderdagmiddag bij een warenhuis aan het Koopmansplein in zijn woonplaats betrapt toen hij met vier boeken die hij niet had afgerekend het warenhuis wilde verlaten. De man kreeg een dagvaarding voor snelrecht.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 26-07-2002 '
Lees ook