Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-03-2003
Persberichten van donderdagmorgen 27 maart 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 27 maart 16.30 uur.

Vernieling auto

MEPPEL Woensdagmorgen werd een auto die geparkeerd stond aan de Jan van Goyenstraat vernield. De auto werd onder andere beklad met verf. Het is niet de eerste keer dat een dergelijk voorval zich voordoet bij deze 40-jarige autobezitter. De politie is op zoek naar getuigen.

Fietser wordt onwel

ZWIGGELTE Op woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een 65-jarige man die van zijn racefiets was gevallen op de weg Oranjekanaal NZ. Een vrachtwagenchauffeur, die achter de man reed zag wat er gebeurde en heeft direct 112 gebeld. Het ambulancepersoneel heeft de man gereanimeerd. De man, wonende te Hijken, is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later op de dag overleed.

Aanrijding met letsel

KLAZIENAVEEN - Op woensdag vond aan het begin van de avond een aanrijding plaats. Een 21-jarige automobilist uit Weiteveen reed samen met twee passagiers over de J. Kuntzelstraat vanuit de richting Langendijk. Op het kruispunt met het Van Echtenskanaal NZ verleende de bestuurder geen voorrang aan de voor hem van rechts komende auto. De 22- jarige bestuurder uit Barger Compascuum en zijn 46-jarige passagier werden met hoofdletsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De beide passagiers van de andere auto werden met nekklachten naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht. Alle betrokkenen konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

EMMEN Woensdagavond kwam een 46-jarige vrouw uit Klazienaveen met haar auto uit de richting van de Rondweg over de Abel Tasmanstraat. Zij wilde links afslaan om zo het Oranjekanaal ZZ op te rijden. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de 23-jarige bestuurder uit Valthermond die haar tegemoet kwam. Het gevolg was een aanrijding. De vrouw is met klachten aan haar rug en bekken naar het Scheperziekenhuis overgebracht.

Onder invloed

MEPPEL Woensdagavond zagen surveillerende politieagenten een 22 jarige vrouw uit Meppel zonder helm rijden op een bromfiets. Tijdens het gesprek roken de agenten een alcohollucht. Er is een blaasproef afgenomen. De vrouw blies 0,7 promille.

MEPPEL- In de nacht van woensdag op donderdag werd bij een 40 jarige man uit Zwolle een blaasproef gehouden. De man reed over het Zuideinde toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 0,7 promille. De man heeft rijverbod van twee uur gekregen en een transactie van 190 euro.

Rijden over het fietspad

NIETAP. Tijdens de avondspits werd op woensdagavond gecontroleerd bij de afzetting in verband met wegwerkzaamheden aan de JP Santeeweg. Er werden zes bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders van vier personenautos en twee motorfietsen die over het fietspad reden.

Diefstal uit bedrijven

ASSEN - In de nacht van woensdag op donderdag werd bij een bedrijf aan de Ketellapperstraat ingebroken. Een 26-jarige medewerker van het bedrijf deed aangifte. Diverse telefoons en enkele CDs worden vermist. Het schadebedrag is onbekend.
Dezelfde nacht is ook ingebroken bij een bedrijf aan de Stelmakerstraat. De dader(s) zijn in het pand geweest en hebben daarbij schade aangericht. Vermoedelijk is er alleen wat kleingeld weggenomen, er vindt nog een inventarisatie plaats. De Politie in Groningen heeft drie mannen van 22, 24 en 26 jaar uit Groningen aangehouden die mogelijk met deze inbraken te maken hebben. Eén van de mannen is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt of er verband bestaat tussen de beide zaken.

Gooiende jongeren

KLAZIENAVEEN Op woensdagmiddag is opnieuw een auto beschadigd. De auto reed op de N37 toen van het viaduct Graswijk waarschijnlijk een grote vrucht op zijn auto werd gegooid. De bestuurder hoorde een hevige klap op het dak en is onmiddellijk op de parkeerplaats bij de grens gestopt. Op het dak lag een dikke smurrie en de auto zat onder witte vlekken. De schade bedraagt naar schatting 500 euro.

Rijden zonder rijbewijs

EMMEN - Op woensdag werd aan het begin van de avond een 43 jarige man uit Emmen aangehouden. Agenten kenden de man en wisten dat hij geen rijbewijs had. De man was s middag nog bij de rechtbank geweest om zich te verantwoorden voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is in beslag genomen en hij kreeg opnieuw een proces-verbaal.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 27-03-2003 '
Lees ook