Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 27-07-2002
persberichten zaterdag 27 juli 2002
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Hoogevener mishandelt hond

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen heeft vrijdagmiddag een 45 jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht de hond van zijn ouders te hebben geslagen met een hamer. Tevens zou hij een 31 jarige vrouw, die er wat van zei, hebben gedreigd haar huis in brand te steken. De man is na overleg met justitie voorgeleid en in verzekering gesteld.

Autos in Emmen gekraakt

EMMEN - Drie autobezitters uit de Bargerweg, de Nijkampenweg en de Wilhelminastraat in Emmen hebben bij de politie aangifte gedaan van inbraak in hun autos. Uit alle drie autos is de Radio CD speler gestolen. De auto in de Wilhelminastraat heeft forse schade opgelopen.

Autos gestolen

ASSEN / ZIJERVELD - Een 44 jarige inwoner van Stadskanaal moest vrijdagmiddag tot zijn schrik vaststellen dat zijn grijze Opel Kadett, die hij een paar dagen eerder had achtergelaten op een parkeerplaats aan de Overcingellaan in Assen verdwenen was.

Zaterdagmorgen ontdekte een 33 jarige inwoner van Zijerveld dat zijn Nissan terreinwagen was gestolen uit een schuur achter de woning.

Beide autos zijn door de politie als gestolen gesignaleerd.

Gestolen vrachtauto gevonden in Emmen

EMMEN - Op aanwijzing van passanten heeft de politie van Emmen zaterdagnacht een in Oldebroek gestolen vrachtauto met aanhangwagen aangetroffen. De combinatie is zaterdagmorgen teruggegeven aan de dolgelukkige eigenaar, directeur van een transportbedrijf uit Wezep.

Politie pakt inbreker

ASSEN - De politie heeft zaterdagnacht een 17 jarige Assenaar aangehouden en voorgeleid aan een hulpofficier van justitie. De jongen wordt verdacht van inbraak en een poging tot inbraak in twee woningen aan de Steigermesschen in Assen. De jongen kon worden aangehouden op aanwijzing van getuigen, die hem hadden zien wegrijden op een fiets. De jongen heeft de inbraken bekend.

Ruzie loopt uit de hand

ZWIGGELTE - De politie heeft vrijdagavond laat een 42 jarige inwoner van Zwiggelte aangehouden wegens poging tot doodslag. De man zou bij een uit de hand gelopen ruzie tussen hem en zijn 36 jarige vriendin haar de keel hebben dicht geknepen. De ruzie zou zijn ontstaan naar aanleiding van geluidsoverlast bij de buren. De man is in verzekering gesteld. Hij heeft tot nu toe geweigerd een verklaring af te leggen.

Lastige man gepepperd

ASSEN - De politie van Assen heeft zaterdagmorgen rond zeven uur nogal wat te stellen gehad met een 33 jarige inwoner van s Hertogenbosch. De politie ging af op een melding dat er bij het station in Assen een taxichauffeur gemolesteerd zou worden door een grote zwarte man. Het lukte de politie om de dolgedraaide man met behulp van pepperspray aan te houden. Uit het onderzoek kwam vast te staan dat de man de afgelopen nacht tot twee maal toe door de politie was verwijderd bij het AZC in Tolbert toen hij daar problemen veroorzaakte. De man is ingesloten.

Kankerjuten kost bekeuring

ASSEN - De politie heeft vrijdagnacht proces verbaal opgemaakt tegen een 20 jarige Assenaar. De man stak in het centrum van Assen zonder reden zijn middelvinger op tegen de bemanning van een surveillanceauto van de politie. Toen hij daarop werd aangesproken begon hij de agenten uit te schelden. Bij "kankerjuten" vonden de agenten het genoeg en hebben ze hem aangehouden. Hij is met een bekeuring op zak naar huis gestuurd. De rechter bepaalt de straf.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 27-07-2002 '
Lees ook