Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 28-03-2003
Berichten van vrijdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Diefstal kratten
MEPPEL - De politie in Meppel hield vrijdagmiddag op aanwijzing van een getuige een 16 jr. jongen uit die plaats aan. De jongen had samen met een tweede verdachte twee kratten met lege flessen gestolen van het balkon van een flatwoning aan de Van Ewijksingel in Meppel. De kratten werden bij een plaatselijke supermarkt ingeleverd. Kort daarna werd de verdachte aangehouden. De tweede verdachte was inmiddels verdwenen. Zijn identiteit is echter bekend.

Tractor tegen boom
bestuurder gewond
DONDEREN - Doordat hij moest uitwijken voor een tegenligger, kwam vrijdagmorgen een 31 jr. man uit Donderen op de Scheperijen in zijn woonplaats met de door hem bestuurde tractor in de berm. De tractor botste tegen een boom en kwam hierna in een links van de weg gelegen sloot tot stilstand. De bestuurder raakte gewond. Op eigen kracht klom hij uit de tractor en liep naar de dichtstbijzijnde boerderij. Inmiddels was hij zo onderkoeld dat hij daar in een shocktoestand raakte. Met diverse verwondingen is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De tegenligger is onbekend gebleven. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder of bestuurster van de tegemoetkomende auto.

Fietsers gewond
HOOGEVEEN - Op het viaduct over het kanaal in het Alteveer bij Hoogeveen is vrijdagmorgen een 12 jr. fietser uit Kerkenveld aangereden door een auto met aanhanger. De jongen fietste daar met twee vriendjes. Plotseling week hij uit naar links en werd daarbij aangereden door de auto die hem van achteren naderde. De 27 jr. bestuurder uit Altveer kon niet meer tijdig remmen. De jongen is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

RODEN - Op het Nijlandspark in Roden raakte vrijdagmorgen een 12 jr. fietster uit die plaats gewond. Zij reed daar samen met twee andere fietsers. Een auto, bestuurd door een 25 jr. man uit Roden, haalde de fietsers in en raakte daarbij het aan de buitenkant fietsende meisje. Ze kwam te vallen en de auto reed met een wiel over haar arm. Met vermoedelijk een armbreuk is het meisje per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Even niet opgelet
HOLSLOOT - Bij het klaverblad bij Holsloot raakten vrijdagmorgen twee personen lichtgewond bij een kop-staart aanrijding. Beide auto`s reden over de N34 richting Coevorden. Een 24 jr. automobilist uit Coevorden was druk bezig met zijn autoradio en bemerkte te laat dat de voor hem rijdende auto afremde. Hij botste met zijn auto achter op de afremmende auto. Van de aangerden auto raakten de 47 jr. bestuurder uit Coevorden en een 45 jr. inzittende uit dezelfde plaats licht gewond. Ze werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheidscontroles
ASSEN - De politie in Assen controleerde vandaag op snelheid in de wijken Marsdijk en Pittelo. Dit n.a.v. klachten over te snel rijden in deze wijken (snelheid verkeer is daar een top-10 klacht). De controles werden uitgevoerd met behulp van een lasergun. In totaal werden zeven automobilisten bekeurd voor snelheidsovertredingen tot bijna 20 km te snel.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 28-03-2003 '
Lees ook