Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 28-06-2002
Persberichten van vrijdagmorgen 28 juni 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 01 juli, 08.00 uur.

Telefoon 06 53 23 80 59.

Beschadigde woning nog niet ontruimd

Emmen - Uit de woning aan de Ransuil, waar gistermiddag een explosie plaatsvond, zijn nog niet alle gevaarlijke stoffen verwijderd. Gisteren is de technische recherche en de Explosieven Opruimingsdienst tot middernacht bezig geweest om de situatie veilig te stellen. Daarbij zijn enkele stoffen uit de woning verwijderd. Later op de avond werd op de zolder van de woning nog een compleet laboratorium ontdekt waar ook veel gevaarlijke stoffen werden aangetroffen. De woning is vannacht afgesloten geweest en onder toezicht gehouden. Vanmorgen zal de EOD met een speciaal team alle gevaarlijke stoffen uit de schuur en de woning verwijderen. Dat zal vermoedelijk de gehele dag gaan duren. In tegenstelling tot het vorig persbericht zijn geen 18 maar 27 woningen ontruimd. De bewoners van die woningen konden de nacht doorbrengen in een bungalow op Parc Sandur, sommigen hebben de nacht bij familieleden doorgebracht. Na afloop van de ontruiming kunnen zij terug naar hun woning.

Eenzijdig verkeersongeval onder invloed

Nietap Gistermiddag reed een 60-jarige man uit Nieuw Roden met zijn auto over de Scheperij. Daar verloor hij in een bocht de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond, een alcoholblaastest leverde een promillage op van 0,6. Hij kreeg een transactie aangeboden.

Verkeersongeval met letsel

Zuidlaren Gisteravond reed een 21-jarige man uit Annen met zijn bromfiets over de Annerweg. Hij haalde daar een auto in die net linksaf sloeg. Er volgde een aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. Hij werd met nekletsel en diepe snijwonden naar het Martiniziekenhuis overgebracht.

Dodelijk verkeersongeval

Tynaarlo Gistermiddag reed een 45-jarige man uit Waldaubach met zijn motor over de A28 vanuit de richting Groningen in de richting Assen. Hij haalde ter hoogte van Tynaarlo twee autos in die elkaar aan het passeren waren. Hij raakte daarbij in de middenberm en kwam tegen de vangrail. Hij raakte daarbij zo zwaar gewond dat hij ter plaatse overleed.

Onder invloed op scooter

Assen Vannacht zagen medewerkers van de Koninklijke Marechaussee dat de bestuurder van een bromscooter nogal onzeker op zijn bromfiets reed over de Haar. Controle wees een alcoholpromillage uit van 0,8. De 22-jarige bestuurder uit Nijmegen kreeg een transactie aangeboden van 75 euro.

Assen Vannacht reed een inwoner van Maarheze op zijn bromfiets over de Witterhaar. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,9 te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Auto gestolen

Assen Gisteravond ontdekte een 39-jarige man uit Emmen dat zijn rode Ford Probe was gestolen. Hij had de auto aan de Haven geparkeerd omstreeks 20.00 uur en anderhalf uur later ontdekte hij dat de auto weg was. Het voertuig, met een waarde van 26.000 euro, is de enige in zijn soort in Nederland.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 28-06-2002 '
Lees ook