Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-07-2002
berichten van maandag

Martin Panman 0651611628

Verdachte van vernielingen opgepakt

COEVORDEN De politie van Coevorden heeft met de aanhouding van een 39 jarige man uit Coevorden een vijftal vernielingen die de laatste dagen waren gepleegd opgelost. De verdachte bekende een bushokje te hebben vernield en vier ramen te hebben ingegooid. Een raam van een makelaars kantoor, een raam van een automatenhandel, een raam van een drogisterij en een raam van een discotheek werden ingegooid. De schade loopt in de duizenden euros. Overmatig alcoholgebruik heeft mede tot verdachtes handelen geleid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Keren op de weg aanrijding tot gevolg

VALTHERMOND Op het Zuiderdiep gebeurde maandagmorgen een aanrijding tussen twee personenautos. Een automobilist uit Wildervank keerde op het Zuiderdiep en zag daarbij een andere auto, bestuurd door een man uit 2e Exloermond over het hoofd. Beide autos raakten elkaar. Een 21 jarige inzittende van de auto uit Exloermond droeg vermoedelijk geen autogordels, waardoor deze met haar gezicht tegen de voorruit kwam. Zij werd met hoofdletsel overgebracht naar het Scheper ziekenhuis in Emmen.

Knopje verkeerd

EURSING In Eursinge gebeurde vanmiddag een aanrijding omdat een trekkerbestuurder afsloeg terwijl die ingehaald werd. Een 37 jarige tractor bestuurder uit Winschoten reed met zijn trekker en daarachter gekoppeld een aanhangwagen over de Eursing. Hij wilde linksaf slaan, maar omdat hij niet zo vaak op een trekker reed, wist hij niet goed hoe hij richting aan moest geven. Hij gebruikte een verkeerde handel, wat tot gevolg had dat er geen richting aangegeven werd. De inhalende auto, bestuurd door een 28 jarige inwoner van Beilen, kwam tegen het achterwiel van de aanhangwagen aan, waardoor grote schade aan de auto ontstond. Er was geen persoonlijk letsel.

Inbraak in woningen

MEPPEL In Meppel is vannacht ingebroken in een woning aan de J.v.d. Boschkade en in een woning aan het Blekerseiland. In de eerst genoemde woning klom de inbreker via de openstaande balkondeuren op de 1e verdieping het huis binnen en ging er met een bedrag aan geld vandoor. Uit het 2e huis werd een stereo-installatie gestolen. Vermoedelijk is de inbreker ook hier via de balkondeuren op de 1e etage naar binnen geklommen. Beide bewoners deden aangifte.

Ook werd ingebroken in een woning aan de Molenhoek. Ook hier kwam men vermoedelijk binnen door openstaande ramen. Er verdween een stereo set. De eigenaar deed aangifte.

Tuinset gestolen

NORG In Norg is vannacht bij het bejaardencentrum de Wiekslag een tuinset, bestaande uit 1 tafel en vier stoelen gestolen. Het tuinmeubilair stond op een afgeschermd terras. Er werd aangifte gedaan.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 29-07-2002 '
Lees ook