Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 30-06-2002
Persberichten van zondagmiddag 30 juni 2002

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Verkeersongeval met letsel

Tweede Exloermond Gistermiddag zag een 52-jarige man uit Borger te laat dat een voor hem rijdende automobilist linksaf sloeg en daartoe voorsorteerde. Hij kwam vanuit de richting Valthermond en reed over de Drentse Mondenweg. Op de kruising botste de man achterop de auto van een 41-jarige man uit Ter Apel. Deze raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met nek- en rugklachten naar het Refajaziekenhuis overgebracht.

Klazienaveen Gisteravond reed een 29-jarige man uit Klazienaveen met zijn scooter over de Langestraat. In een bocht raakte hij de trottoirband en kwam te vallen waarbij hij enkele forse hoofdwonden opliep. Hij droeg geen helm. Hij werd naar het SZE overgebracht waar ook een bloedproef werd afgenomen. Eerder op de dag was hij al bekeurd door de politie omdat hij toen ook al op zijn scooter reed, geen helm droeg en geen certificaat had en bovendien een rijontzegging had tot 2003.

Tynaarlo Vanmorgen reed een 25-jarige man uit Assen over de A 28 en belandde daar in een sloot. De toedracht is nog niet bekend. De man werd nar het WZA overgebracht met onbekend letsel. Wel werd van hem een bloedproef afgenomen.
Alcoholgebruik

Assen Gistermiddag ging een 21-jarige motorrijder uit Soham Ely (Amerika) op de A28 met zijn motor onderuit. Hij liep geen letsel op maar een agent rook wel alcoholgebruik. Een blaastest leverde een resultaat op van 1,1 promille. Hij betaalde een transactie van 405 euro.

Hoogeveen Vannacht zagen agenten de bestuurder van een auto rijden waarvan de verlichting niet correct was. De bestuurder weigerde na een stopteken te stoppen en ging met hoge snelheid er vandoor. Via verschillende straten van Hoogeveen met overtreding van verkeersregels reed de man naar de Geelgors. Hij werd aangehouden maar weigerde aan het bureau een blaastest. Behalve voor dat feit krijgt hij ook een proces-verbaal voor diverse verkeersovertredingen.

Coevorden Vannacht reed een 25-jarige man uit Coevorden met zijn bedrijfsauto over de Liguster. Een blaastest wees een promillage uit van ruim 1. Hij weigerde een verklaring af te leggen.

Dwingeloo Vannacht reed een 25-jarige man uit Dwingeloo met zijn auto over de Vlakendijk. Na een blaastest bleek hij een promillage te hebben van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brand/ontploffing

Valthermond Gisteravond bakte een 27-jarige vrouw aan de Valtherblokken-Zuid nog wat frites en had daarvoor olie op het vuur staan. Toen zij telefoon kreeg vergat zij de olie en de frieten en zag na het telefoontje dat de pan met olie in de brand stond. Zij gooide direct een deken over de pan waarna de gewaarschuwde brandweer het vuur doofde. De keuken liep forse schade op.

Woningbrand

Hollandscheveld Gisteravond raakte een leegstaande woning aan de Wilfred Stillweg in brand. De alleenstaande woning was een bouwval. De politie houdt rekening met brandstichting. De brandweer bluste de brand.

Ontploft soepblik

Borger - Vanmorgen vroeg warmde een 27-jarige man in een woning aan de Akkermaalshout nog even een blik soep op. Hoewel het etiket voorschreef dat het gedurende tien minuten in warm water verwarmd moest worden dacht de man dat het ook wel in kokend water kon en wel 20 minuten nodig zou hebben. Na een harde knal, waarbij hij aan een gasontploffing dacht, belde hij de brandweer. Die zag dat de asperge-roomsoep aan het plafond hing en de pan door de explosie vanaf het fornuis de kamer ingeslagen was en een forse schroeiplek op de vloerbedekking had achtergelaten. De brandweer concludeerde dat de krachtige bouillon kon exploderen doordat er te veel druk was opgebouwd

Jongeren leveren weggelopen meisje uit

Emmen - Het zondag jl. weggelopen 12-jarig meisje Selbi Gursel is terecht. Een telefoontje bracht de politie gistermiddag naar het NS-station waar een tiental jongeren de politie ontving. Zij waren de controles van de politie op hun adressen zat en vonden dat ze daarmee lastig gevallen werden. Daarom droegen zij het meisje maar over aan de politie. Het meisje is vervolgens aan het bureau gehouden en zal in afwachting van plaatsing door de Jeugdzorg daar blijven. Zij heeft inmiddels bezoek van haar moeder gehad.

Zinloos geweld

Hooghalen Gistermiddag vond op de Noordtribune van de Stekkenwal op het TT-circuit een vechtpartij plaats waardoor een 30jarige man uit Zuid-Beijerland en zijn vader (woonplaats en leeftijd onbekend) gewond raakten. Volgens de gewonde mannen en een groot aantal omstanders was een groep mannen al een poos de zaak aan het verzieken. Zij verzamelden papier en plastic en staken dat in brand. De gewonde man en zijn zoon probeerden het vuur uit te trappen waardoor zij door de mannen in elkaar werden geslagen. Zelfs toen de man gewond op de grond lag werd hij nog door een 19-jarige belager in zijn gezicht getrapt. De vader werd met hoofdletsel naar het WZA overgebracht en de zoon met handletsel. Omstanders spraken hun afschuw uit over het zinloze geweld, temeer daar een van de dader met een gebroken bierfles in zin hand rondliep. De daders werden aangehouden. Zij komen allen uit Nijeveen en hebben de leeftijd van 19 (2x), 20, 21 en 45 jaar. (vader en zoon 45 en 19 jr).

Elim Vannacht waren een groep mannen nog wat aan het napraten over de TT. Zij zaten in een auto voor de plaatselijke bank toen twee dronken mannen langs kwamen. Zij urineerden tegen de auto waarop men vanuit de auto wat zei. De 19-jarige bestuurder kreeg daarop door het geopende raam een stomp in zijn gezicht waarna de beiden dronken mannen de auto rondom in elkaar trapten en sloegen waardoor de auto helemaal gedeukt werd, inclusief het dak. Een eerste schatting leverde een schadebedrag op van 2500 euro. Beide mannen werden later in hun woning aangehouden, een 30-jarige man uit Hollandscheveld en een 32-jarige man uit Elim.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 30-06-2002 '
Lees ook