Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 31-05-2002
persberichten van vrijdagmorgen 31 mei 2002 Bert Visser 0592-331144 0651 - 611629

Drankrijder zet auto tegen boom

HOLLANDSCHEVELD - Een 53 jarige automobilist uit Hoogeveen is donderdagavond op de Langedijk in Hoogeveen met een beste slok op met zijn auto tegen een boom gereden. De ademtest leverde dik anderhalf promille alcohol op. s Mans rijbewijs is ingevorderd en in verband met de schade aan zijn auto is ook het kentekenbewijs ingenomen.

Vrouw overleden na verkeersongeval

HOOGEVEEN - Een 77 jarige fietsster uit Hoogeveen is woensdagavond in een ziekenhuis in Groningen overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval waar ze woensdagmiddag bij betrokken was. De vrouw reed met haar fiets over het Haagje in Hoogeveen en ze zou zonder richting aan te geven plotseling linksaf gereden zijn de Albert Rozemanstraat op. Daarbij werd ze geschept door een auto, bestuurd door een 36 inwoner van Hoogeveen. Uit onderzoek door de dienst Verkeersongevallenanalyse is komen vast te staan dat de automobilist niet sneller dan 50 kilometer per uur heeft gereden.

Inbrekers stelen kluis

ASSEN - Bij een inbraak in een woning aan de Roegoorn in Assen is donderdag bij afwezigheid van de bewoners een kluis gestolen. Volgens de gedupeerde bewoner zat er, behalve een paar pasjes eigenlijk niets van waarde in de ongeveer 100 kilo wegende kluis. Om in de woning te komen is vermoedelijk gebruik gemaakt van de zogenaamde flippermethode.

Vrouw overvallen bij geldautomaat

EMMEN - Een 37 jarige vrouw uit Emmen heeft donderdagnacht bij de politie aangifte gedaan nadat ze bij een geldautomaat aan de Hoofdstraat was beroofd van een deel van haar pas gepinde geld. Volgens de vrouw werd ze onder bedreiging met lichamelijk geweld gedwongen geld af te geven aan een jongeman. Toen ze hem 10 Euro gaf ging de man er van door. Het zou volgens haar gaan om een jonge man (ventje), gekleed in een geel shirt en spijkerbroek met een grote goudkleurige ketting om de hals. Hij had een donker uitterlijk.

Brandstichting bij woning

HOOGEVEEN - Onbekenden hebben donderdagnacht brand gesticht bij een woning aan de Gebroeders Poststraat in Hoogeveen. Papier in de brievenbus is uit zichzelf gedoofd en een buiten staande container is totaal verbrand. De politie heeft, ook na overleg met de bewoner nog geen zicht op een eventuele dader.

Hennepplantage opgerold

ALTEVEER - In samenwerking met de politie van Groningen is donderdagmiddag in een woning aan de Stuw in Alteveer (bij Roden) een professionele hennepplantage ontruimd. Er zijn ruim 700 oogstklare planten vernietigd en er zijn twee vrachtwagens met apparatuur inbeslaggenomen. De plantage zou actief zijn sinds augustus van het vorig jaar. Tegen de 47 jarige eigenaar is proces verbaal opgemaakt.

Drinkende jeugd bekeurd

EMMEN - De politie van Emmen heeft donderdagavond bij een winkelcentrum aan de Houtweg twee jongeren bekeurd omdat ze op straat bier dronken. Ze zijn meegenomen naar het bureau. Na het opmaken van een proces verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Stalker aangehouden

ZUIDLAREN - De politie van Zuidlaren heeft donderdagavond laat een 40 jarige inwoner van Sneek aangehouden wegens stalking. De man stalkte een vrouw die op een adres in Zuidlaren verbleef. De man is aangehouden nadat hem diverse malen was aangezegd te vertrekken.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 31-05-2002 '
Lees ook