Korps: Friesland, plaats: Friesland 1-08-2002
Politieberichten van 1/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: geen rijbewijs
Donderdag 0mstreeks 07.50 uur werd op de Tinweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Heerenveen, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn en ook de APK-keuring ontbraak. De bestuurder kreeg voor de geconstateerde overtredingen een bekeuring.

Oosterwolde: eenzijdig ongeval
Woensdag omstreeks 14.00 uur reed een 51-jarige inwoner van Oosterwolde met zijn tractor met daarachter gekoppeld een veewagen over de parallelweg van de N381. Ter hoogte van de Duistereweg raakte de linker voorband van de veewagen lek, waardoor deze begon te slingeren en vervolgens op zn kant in de berm van de sloot tot stilstand kwam. In de veewagen zaten ongeveer 150 varkens van een paar maanden oud. Met vereende krachten (o.a. brandweer, transporteur) werd de veewagen weer op de kant gezet. 11 varkens overleefde de crash niet. Een totaal raakte 11 dieren gewond en deze werden ter plaatse behandeld door een veearts. De gezonde dieren werden met een andere veewagen in veiligheid gebracht.

Oosterwolde: Inbraak bedrijf
In de nacht van woendag op donderdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Venekoterweg in Oosterwolde. Aan de achterzijde werd een ruit vernield om binnen te komen. Uit het pand werd een nieuwe laptop computer ter waarde van ruim 2100 euro weggenomen.

Drachten: Diefstal portefeuille
Een 72-jarige vrouw uit Drachten deed donderdagmorgen bij de politie in haar woonplaats aangifte van diefstal van haar portefeuille. De diefstal werd vermoedelijk woensdag rond 17 uur gepleegd in een supermarkt aan het Raadhuisplein in Drachten. De vrouw werd in de winkel afgeleid door een man, waarna een andere man die dicht tegen haar aan ging staan de beurs uit haar tas wist weg te nemen. In de beurs zat ondermeer een bankpasje. Toen de vrouw dit pasje vanmorgen wilde laten blokkeren, bleek er reeds een geldbedrag van 2500 euro van haar rekening te zijn opgenomen.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 01-08-2002 '
Lees ook