Korps: Friesland, plaats: Friesland 3-06-2002
Politieberichten 2/6 (13.00 uur) t/m 3/6 (07.00 uur )

Appelscha: inbraak in auto
Zondag tussen 10.30 11.00 uur is er ingebroken in een geparkeerde auto op de parkeerplaats van een restaurant aan de Bosberg. De ruit van het rechterportier is ingeslagen. Weggenomen is een tas met babyspullen en sleutels. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoner van Appelscha.

Drachten: inbraak in schuur.
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een schuur achter een woning aan de Noorderhof. Aangifte is gedaan door een 22-jarige inwoner van Drachten. De schuur was opengebroken en weggenomen zijn een motorfiets, merk Suzuki tl 1000 s met het kenteken MX-75-YD, kleur knalrood, geen passagiersbuddy, carbon spatborden voor en achter, carbon koppeling. Op de carbon uitlaten zijn aluminium plaatjes gemonteerd met daarop het merk BOS. De kuipruit is helemaal zwart. Waarde motorfiets ongeveer 7500 Euro. Ook zijn weggenomen 2 mountainbikes 1. merk TREK, type 8000, schijfremmen, voorvering, kleur grijs/oranje en 2 merk K-2 Proflex, type ANIMAL, voor- en achtervering, kleur geel met zwarte vlekken. Tevens is een complete groene kunststof koffer meegenomen met daarin dopsleutels, merk Mannesman, waarde 250 Euro. Totale waarde ontvreemde goederen is ongeveer 11.600 Euro. Tegen 19.00 uur kreeg de politie melding van de aangever, dat hij op de Stationsweg iemand had zien rijden op zijn gestolen mountainbike. Middels signalement personen op de Stationsweg bij een tankstation 2 mountainbikes aangetroffen en in de winkel stond een manspersoon, die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij hem stond nog een andere man. Ze verklaarden op de fietsen te hebben gereden en zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Beide fietsen ook overgebracht. Een van de fietsen bleek niet van aangever te zijn, maar waarschijnlijk wel gestolen. Aangehouden zijn een 21-jarige inwoner van Utrecht en een 21-jarige inwoner van Zeist. Onderzoek wordt voortgezet.

Lekkum< doorrijden na een aanrijding
Zondag omstreeks 15.50 uur vond een aanrijding plaats op een parkeerplaats aan de Buorren. Een 32-jarige inwoner van Leeuwarden had zijn auto geparkeerd op de parkeerplaats. Toen hij weer bij de auto kwam had de auto schade. Een getuige had gezien dat een andere auto bij het wegrijden tegen genoemde auto reed. Middels kenteken is de verdachte achterhaald. Het betrof een 39-jarige inwoner van Leeuwarden. De verdachte is in zijn woning aangehouden. De verdachte bekende en zijn adem rook naar alcohol. Op bureau blies hij 915 ugl, rijverbod 11 uur. Tevens is het rijbewijs ingevorderd.

Drachten: mishandeling.
Zondag omstreeks 15.35 vond een mishandeling plaats voor een woning aan de Leeuwerikstraat. In eerste instantie zou een 32-jarige inwoner van Drachten zich schuldig hebben gemaakt aan mishandeling. Hij zou met een bezemsteel een 30-jarige inwoner van Drachten hebben geslagen. Hierdoor zat de 30-jarige onder het bloed op hoofd en armen. Na een en ander aangehoord te hebben bleek, dat de 30-jarige een ruit van de woning van de 32-jarige had ingegooid Hem vervolgens ook aangehouden en beiden overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Zondag tussen 14.00-15.45 uur is vanaf een terrein achter een garagebedrijf aan de Rossinistraat weggenomen een personenauto, merk BMW 325CI kleur zwart en voorzien van het kenteken 82-HN-LV. Waarde onbekend. Uit het kantoorgedeelte zijn de sleutels weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige inwoonster van Dokkum. Hoe men in het kantoor gekomen is, is niet bekend.

Sneek: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 18.15 uur is op de Leeuwarderweg gecontroleerd een 57-jarige inwoner van Sneek. Adem rook naar alcohol. Op bureau blies hij 850 ugl. Afgehandeld via Kort-Om en tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: rijden onder invloed op een bromfiets.
Zondag omstreeks 19./20 uur werd een 55-jarige inwoner van Westhem op zijn broemfiets gecontroleerd. De bromfiets had een vervalst verzekeringsplaatsje en de man rook naar alcohol. Op bureau blies hij 930 ugl, goed voor een rijverbod van 11 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Makkum: bedreiging
Zondag omstreeks 20.30 zou een fietser worden bedreigd door een aantal jongelui bij een bushalte aan de Dominee L. Touwenlaan. Bij de bushalte stonden een 19-jarige inwoner van Sneek, , een 22-jarige inwoonster van Sneek en een 19-jarige inwoner van Sneek en een 18-jarige inwoonster van Sneek. Zij hadden een radio bij zich en een 30-jkarige inwoner van Makkum maakte hierop een opmerking, dat het wel wat zachter kon. Hierop ontstond een woordenwisseling . De 19-jarige trok vervolgens een vlindermes en bedreigde hiermee de 30-jarige fietser. In eerste instantie iedereen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek alleen de 19-jarige de hoofddader te zijn. En de rest is na verhoor heengezonden. Het vlindermes is inbeslag genomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Ryptsjerk: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 21.24 uur werd op de Westerdijk gecontroleerd een 21-jarige inwoner van Blije. Op bureau blies 315 ugl, goed voor een rijverbod van 2 uur. Tevens krijgt de verdachte een proces-verbaal ,omdat naast de bestuursplaats 2 personen zaten, waardoor de bestuurder nauwelijks normaal kon rijden.

Franeker: mishandeling
Zondag omstreeks 20.50 uur vond een mishandeling plaats op de Gaffelaar. Een 48-jarige inwoonster van Franeker zou mishandeld zijn door een 23-jarige inwoner van Franeker. Er waren een paar lui aan het voerballen, waaronder verdachte. De bal belandde in de tuin van aangeefster en de jongelui wilden de bal terug. De 48-jarige stond dit niet toe en stak de bal lek en ze zou met een bezem de 23-jarige geslagen hebben. Hierop gaf de 23-jarige de vrouw een vuistslag in het gezicht, waardoor ze een ei op haar linkeroog kreeg. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Franeker: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 1.08 uur werd op de Feikemastraat gecontroleerd een 61-jarige inwoonster van Amsterdam. Op bureau blies zij 295 ugl, goed voor een rijverbod van 2 uur.

Dronrijp: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 1.50 uur werd op de Strjitwei een 25-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd. Op bureau blies hij 735 ugl, rijverbod 8 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: vernieling ruit trein
Maandag omstreeks 5,40 uur werd gemeld dat een manspersoon een ruit van een trein had ingegooid. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige medewerkster van de Ns uit Surhuisterveen. Als verdachte werd aangehouden een 50-jarige inwoner van Leeuwarden en overgebracht naar het bureau.

Heeg. Verdronken persoon
Naar aanleiding van het persbericht van 1 juni betreffende man verdronken , kan gemeld worden dat op zondag 2 juni omstreeks 15.00 uur net buiten de vaargeul van het Heegermeer, vlakbij de Lytse Kruispolle het stoffelijk overschot is gevonden van de man. Het betrof een 52-jarige man uit Solingen, Duitsland. Een nader onderzoek naar de oorzaak wordt ingesteld.

Bureau Communicatie tel: 058 8808272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 03-06-2002 '
Lees ook