Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-07-2002
Politieberichten van 3/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Rinsumageest: dodelijk ongeval
Dinsdag 25 juni omstreeks 08.00 uur vond op de Lauwerseewei een frontale aanrijding plaats tussen twee personenautos waarbij een 24-jarige inwoonster van Damwoude, genaamd Teetske Joukje Wagenaar, om het leven kwam. De andere bestuurster, een 27-jarige inwoonster van Dokkum, genaamd Anette van der Kooi, werd zwaargewond overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen, alwaar zij in de loop van dinsdag 2 juli is overleden. Zie ook de politieberichten van de politie Friesland van 25/6 (07.00 uur 13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Pasteurweg. De achterruit van de auto werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Haskerdijken: dodelijke aanrijding
Gisteravond vond onder Haskerdijken een dodelijke aanrijding plaats. Zie hiervoor de politieberichten van de politie Fryslân van 2/7 (13.00 uur0 t/m 3/7 (07.00 uur). Het dodelijke slachtoffer was genaamd: Janke Wiebenga, oud 47 jaar, afkomstig uit Sneek.

Holwerd: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Kamp. Een ruitje in het rechter achterportier werd ingeslagen. De radio/cd-speler werd uit de auto weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Holwerd, heeft aangifte gedaan. Tevens werd dezelfde nacht nog in een auto ingebroken, die in deze straat stond. Ook hier werd een ruit vernield. Voor zover nu kon worden nagegaan werd niets uit deze auto weggenomen. Deze eigenaar moet nog aangifte doen.

Nij Beets: schietpartij
Maandagavond omstreeks 21.25 uur kwam een 51-jarige inwoner van Nij Beets op de Swynswei in de buurt van zijn woning twee bekenden tegen, een 33-jarige inwoner van Gersloot en een 29-jarige inwoner van Gorredijk. De inwoner van Nij Beets heeft met de inwoner van Gersloot een lang lopend civiel geschil. Op de weg ontstond hierover onenigheid De inwoner van Nij Beets vernielde een ruit van de auto, waarna de inwoner van Gersloot eenmaal met een vuurwapen op de inwoner van Nij Beets heeft geschoten. De man werd niet geraakt. De beide mannen zijn daarop weggereden en konden even later op de Rolbregedyk onder Tijnje worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het vuurwapen, een pistool, werd later gevonden en is in beslag genomen. De beide verdachten zitten op dit moment nog vast.

Sneek: twee verdachten aangehouden
Dinsdag omstreeks 16.00 uur zijn twee inwoners van Duitsland, een 40-jarige man en een 19-jarige vrouw (beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden aan de Nauwe Noorderhorne. In mei hadden zij in een horecagelegenheid in Sneek geslapen zonder af te rekenen. Gisteren werden ze herkend door een horecamedewerker die de politie tipte, waarna de aanhouding volgde. Uit onderzoek bleek dat de twee in Duitsland een auto hadden gestolen. Deze is door de politie in beslag genomen. Verder had de mannelijke verdachte circa 40 Iris-cheques en VVV-bonnen in verschillende coupures bij zich. Het vermoeden bestaat dat deze cheques afkomstig zijn van diefstal of verlies. Graag komt de politie in Sneek, via het algemene nummer van de politie Fryslân 0900
- 8844, in contact met de eigenaar van de bonnen, die waarschijnlijk in Fryslân zijn gestolen.

Leeuwarden: gewijzigde openingstijden bureau binnenstad op vrijdag- en zaterdagavond
Met ingang van vrijdag 11 juli 2002 zal het politiebureau Binnenstad aan het Hofplein worden gesloten gedurende de vrijdag- en zaterdagnachten tussen 22.00 en 06.00 uur. Dit zal voorlopig gelden voor een periode van een half jaar. Vanaf het najaar van 1997 is het bureau opengesteld gedurende de genoemde tijden. De praktijk over de thans verstreken viereneenhalf jaar leert dat tijdens de verruimde openingstijden de aanloop naar het bureau altijd (van het begin af aan) zeer summier geweest. Daarom is besloten de beschikbare capaciteit voor andere onderwerpen in te zetten, waarbij de prioriteit zal liggen bij het zichtbaar aanwezig zijn op straat. Uitgangspunt voor de politie Midden Fryslân blijft de 7x24 uurs bereikbaarheid en beschikbaarheid. De klant kan via een intercominstallatie, via een rechtstreekse verbinding met de meldkamer van de politie Fryslân, zijn of haar verzoek in dienen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 03-07-2002 '
Lees ook