Korps: Friesland, plaats: Fryslân 4-07-2002
Politieberichten van 4/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: hennepplantage
Woensdagmorgen werd een hennepplantage opgerold in een woning aan de Furmerusstraat. Een slaapkamer van de woning was ingericht als plantage. 80 planten werden aangetroffen, waarvan inmiddels 60 waren gerooid en de toppen van deze planten lagen te drogen. De planten en de gedroogde toppen, alsmede de bijbehorende apparatuur, werden in beslag genomen. Er werd geen stroom illegaal afgetapt. De bewoner, een 29-jarige inwoner van Sneek, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nadat tegen de man proces-verbaal was opgemaakt, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Ruigahuizen: verdachte aangehouden
Maandag is in Balk een vijfde verdachte aangehouden in verband met het aantreffen van een amfetaminelaboratorium in Ruigahuizen op 20 juni jongstleden. Het betreft een 28-jarige inwoner van Balk. De verdachte wordt vandaag (donderdag 4 juli) voorgeleid aan de rechter-commissaris. De persvoorlichting is deze zaak is en blijft in handen van justitie te Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Pieter Langendijkstraat. Het ruitje aan de linker achterzijde werd ingeslagen. Uit de auto werden een autoradio compactdisc-speler, een achttal cds en een paraplu. De eigenaresse, een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden, deed aangifte.

Leeuwarden: lastige man
Donderdag omstreeks 09.20 uur werd een 50-jarige inwoner van Leeuwarden in het stadskantoor aan het Oldehoofdsterkerkhof aangehouden. De man had een ontzegging voor het stadskantoor, daar hij in het verleden moeilijkheden had veroorzaakt. Ook nu ging de man weer lastig doen en wilde het gebouw niet verlaten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Sint-Annaparochie: diefstal fuiken
Tussen afgelopen dinsdag en donderdag werden uit een sloot aan de Sudhoekstermiddelweg een drietal fuiken gestolen. De fuiken waren eigendom van een 60-jarige beroepsvisser uit Sint-Annaparochie, die aangifte heeft gedaan. De waarde van de fuiken is niet bekend.

Roodkerk: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een in aanbouwzijnde woning aan de Veldweg. Via vernieling van een ruit kwam men binnen. Uit de woning werd een nieuwe cv-combiketel, merk AWB 28 wt, weggenomen. De ketel was eigendom van een installatiebedrijf uit Oentsjerk. Een medewerker, een 51-jarige inwoner van Oentsjerk, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 04-07-2002 '
Lees ook