Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-03-2003
Politieberichten 4/3 13.00 uur t/m 5/3 07.00 uur

Buitenpost: aanrijding met dodelijke afloop
Op dinsdag omstreeks 15.30 uur heeft er op de Bruggelaan een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee mensen zijn overleden. Een 71-jarige automobilist uit Drachten en zijn 67-jarige bijrijdster reden vanuit de richting Buitenpost en haalden een 58-jarige automobilist uit Ravenswoud in. Tijdens het inhalen op de linkerstrook van de weg, botste de auto van de 67-jarige automobilist frontaal op een tegemoetkomende auto waarin een 41-jarige automobilist uit Buitenpost zat. Beide autos vlogen in brand, een voorbijganger bluste de brand. Er kwamen drie ambulances ter plaatse en ook de traumahelicopter arriveerde. De brandweer van Buitenpost en Surhuisterveen kwam ter plaatse om de slachtoffers uit hun autos te bevrijden. Bureau Ongevallenanalyse van politie Fryslân deed onderzoek naar de toedracht. De 41-jarige automobilist overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 71-jarige automobilist en de 67-jarige bijrijdster zijn zwaar gewond overgebracht naar het AZG in Groningen. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De rijbaan is gedurende drie uren afgesloten geweest voor verkeer.

Leeuwarden: diefstal tas
Op dinsdag om 11.15 uur is een 79-jarige inwoonster uit Leeuwarden beroofd van haar tas. De vrouw fietste op de Coopmansstraat toen een jongen haar wenkte. Ze stapte van haar fiets af en zag daarop dat haar boodschappentas weg was. De jongen die haar wenkte, fietste snel weg met waarschijnlijk de boodschappentas. In de tas zat een portemonnee met identiteitspapieren, een bril met brillenkoker.

Sneek: winkeldiefstal
Op dinsdagmiddag om 14.25 heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een warenhuis aan het Schaapmarktplein. De verdachte, een 47-jarige inwoner uit Sneek, had printerpapier meegenomen waarbij hij de verpakking van het papier eraf had afgehaald en de blaadjes los in zijn tas had gestopt. Dit werd gezien door de beveiliging. De man is overgedragen aan de politie. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoonster uit Sneek.

Lemmer: winkeldiefstal
Op dinsdag om 15.40 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een supermarkt aan de Sluisweg. De verdachte, een 21-jarige inwoonster uit Lemmer, werd door een medewerker van de winkel aangehouden. Zij had twee zakjes met haarelastiekjes gestolen. De politie heeft de vrouw aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is zij weer in vrijheid gesteld.

Veenwouden: aanrijding met letsel
Op dinsdag omstreeks 14.15 uur heeft er op de Zuiderweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een tractor en een paard. De tractor reed met een aanhangwagen met zand over de Zuiderweg richting Veenwoudsterwal. De bestuurder van de tractor, een 58-jarige inwoner uit Hurdegaryp, zag rechts van hem een op het trottoir een pony lopen met een vrouw erop en een vrouw die de pony aan een stuk touw vasthield, een 34-jarige inwoonster uit Veenwouden. De tractor wijkte uit naar links om de pony te kunnen inhalen. Tijdens het inhalen ging de pony steigeren. De berijdster van de pony, een 35-jarige inwoonster uit Veenwouden, viel daardoor op de grond. Zij is met pijn in de borst en schouder overgebracht naar MCL-Zuid in Leeuwarden. De pony is op eigen beweging naar de stal gerend.

Jutrijp: rijden zonder geldig rijbewijs
Op dinsdagmiddag om 15.50 uur heeft de politie op de Riperwei een 21-jarige inwoner uit Sneek aangehouden. De man reed zonder geldig rijbewijs. Ook was de auto niet APK gekeurd en niet verzekerd. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld, hij kreeg drie proces-verbalen.

Zwaagwesteinde: winkeldiefstal, aanhouding verdachte Op dinsdag om 14.35 uur werd er een winkeldiefstal gepleegd in een electronicazaak aan de Noorderstationsstraat. Een man en een vrouw hadden een LCD-scherm gestolen en waren daarop in de auto ervan door gegaan. De politie kwam in Leeuwarden de auto op de Hollanderstraat weer tegen. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie de vrouw die bij de auto werd gesignaleerd aanhouden. Zij is overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de gestolen monitor in de woning van de verdachte, een 27-jarige inwoonster uit Leeuwarden, aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte man is niet meer aangetroffen. Aangifte werd gedaan door een 33-jarige inwoner uit Surhuisterveen.

Tytsjerk: snelheidsovertreding, rijbewijs ingevorderd Op dinsdag omstreeks 18.00 uur heeft de politie op de Rijksstraatweg het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Oentsjerk in beslag genomen. De automobilist reed op de Groningerstraatweg 154 kilometer per uur en op de Rijksstraatweg in Tytsjerk 115 kilometer per uur.

Sneek / Heerenveen: rijden onder invloed
De politie heeft op woensdagochtend omstreeks 01.00 uur een 26-jarige automobilist uit Sneek op de Stadsrondweg Zuid in Sneek aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. De man blies 505 ugl en kreeg daarmee een rijverbod van vijf uren opgelegd. De politie heeft op de Jan Mankeslaan in Heerenveen een 43-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Hij blies 580 ugl, daarmee is zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: autoinbraak, aanhouding verdachte
Op woensdagochtend om 01.00 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in autos op de Rijperdahemstraat. Op basis van het signalement, kon de politie op de Scherwolderhemstraat een 21-jarige verdachte uit Sneek aanhouden. De verdachte droeg onder zijn jas een aantal cds. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De cds zijn in beslag genomen.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 05-03-2003 '
Lees ook