Korps: Friesland, plaats: Friesland 5-06-2002
Politieberichten 4/6 (13.00 uur) t/m 5/6 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak clubgebouw
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een clubgebouw van de roeivereniging aan de Avondsterweg. Men is binnengekomen door verbreking van de kanteldeur. In pand diverse vernielingen. Weggenomen wat geld. Aangifte is gedaan door een 68-jarige inwoner van Leeuwarden.

Stiens: winkeldiefje
Dinsdag omstreeks 15.35 uur werd door een 29-jarige inwoner van Stiens een strafrechterlijk minderjarige verdachte aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een pak koekjes weggenomen en appelsientje. Afgehandeld via HALT.

Drachten; vernieling en aanhouding verdachte
Dinsdag omstreeks 15.55 uur werd op het Kyriat Onoplein een 42-jarige inwoner van Gorredijk aangesproken op zijn gedrag. Hij vertelde meteen de schade te willen betalen van zijn gepleegde vernieling. Op gemeentehuis had hij ruzie gekregen en uit frustratie had hij een gat in de voorkant van de balie getrapt. Hem daarom aangehouden en overgebracht naar het bureau. Gemeente heeft aangifte gedaan.

Sneek: rijden zonder rijbewijs
Dinsdag omstreeks 16.00 uur werd na aanleiding van een kleine aanrijding een 22-jarige inwoner van Sneek bekeurd op het Kaatsland. Bij controle bleek dat verdachte geen rijbewijs had. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Lemmer: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 18.00 uur vond een aanrijding plaats op de Parkstraat. Een 16-jarige inwoonster van Rutten reed op haar bromfiets over de Parkstraat richting Urkerstraat. Een 28-jarige automobilist uit Lemmer reed over de Urkerstraat richting kruising Parkstraat De bromfietster gaf de automobilist geen voorrang en reed tegen de rechterzijkant van de auto en kwam hierdoor ten val. Last van haar heup en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Emmeloord.

Leeuwarden: achtervolging en rijden zonder rijbewijs Dinsdag omstreeks 20.20 uur zag een patrouille een auto rijden op de Goudenregenstraat. Men wilde de auto controleren en toen de bestuurder de politieauto zag, ging de auto met grote snelheid ervan door.In de Vrijheidswijk reed de bestuurder over een speelplaats, waar kinderen aan het spelen waren. Hij reed boven de 100 km per uur. Schuwde ook geen voetpaden en feitspaden en uiteindelijk op de Hoeksterstraat aangehouden. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt en tevens is de auto in beslag genomen.

Holwerd: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 19.35 uur vond een aanrijding plaats op de Grandyk. Een 24-jarige motorrijder uit Leeuwarden reed over de Grandyk. Hij moest niezen en kwam hierdoor op de voor hem linkerweghelft. Uit tegenovergestelde richting kwam een 60-jarige automobilist uit Gramsbergen. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De motorrijder kwam ten val en per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis te Leeuwarden met verwondingen aan zijn rechterbeen.

Oudega: vernielingen gasbehandelingsstation
Tussen vrijdag 31 mei en dinsdag 15.30 uur is er ingebroken in de panden op het voormalig gasdrukstation aan de Goudtsjepoel. Vermoedelijk binnen gekomen via de achterzijde van het terrein. Aan de achterzijde van een kantoor / werkplaats heeft men een ruit ingeslagen. In totaal zijn 7 brandblussers her en der leeggespoten en later in een sloot weer teruggevonden. Ook documentatie uit het pand werd in de sloot gegooid. Tevens diverse vernielingen aan instrumentatiekasten. Ook een aantal deuren geprobeerd te forceren op het terrein, wat niet gelukt is. Weggenomen zijn ee tweetal sleutels en een brandblusser. Aangifte is gedaan door een 53-jarige inwoner van Burum. Schade duizenden Euros.

Lemmer: vernieling autoruit en aanhouden verdachte Dinsdag omstreeks 23.55 uur is op de Schulpen aangehouden een 54-jarige inwoner van Lemmer voor het vernielen van een autoruit. De 54-jarige had onenigheid gehad met een taxichauffeur en had behoorlijk gedronken. Bij zijn aanhouding verzette hij zich tegen de politie en uiteindelijk is de verdachte geboeid overgebracht naar het bureau. Na ontnuchterd te zijn zal hij worden gehoord. Onderzoek wordt ingesteld. Zal proces-verbaal krijgen voor vernieling en agressief gedrag.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 00.45 uur werd op de Groeneweg een 32-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Op bureau blies hij 280 ugl, goed voor een rijverbod van 1 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Drachten: snelheidsovertreding
Ter hoogte van de A7 te Joure reed een auto met zeer hoge snelheid een politieman voorbij. Bij een top van 180 km per uur reed de auto verder weg. Collegas van Drachten hebben uiteindelijk de bestuurder van deze auto aangehouden ter hoogte van de afslag De Haven. Bestuurder, een 44-jarige inwoner van Kollumerzwaag, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Blaastest mislukte en door een arts is bloed afgenomen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd en de auto in beslag genomen.

Leeuwarden: poging inbraak en aanhouding verdachte Woensdag omstreeks 03.20 uur kwam bij de politie een melding binnen van een poging tot inbraak in een auto op de Wortelhaven. Ter plaatse gekomen zat de verdachte een 30-jarige inwoner van Leeuwarden nog in de auto. Hem aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Drongrijp.

Drachten: inbraak woning
Op woensdag tussen 03.00 en 04.oou is er ingebroken in een woning aan de van Haersmasingel. Een 48-jarige inwoner van Drachten werd wakker van lawaai beneden. Beneden gekomen stond de voordeur open. In de kamer, keuken en bijkeuken werden diverse laden en kasten doorzocht. Men is binnen gekomen door verbreking van een ruitje in de bijkeuken aan de achterzijde van de woning. Weggenomen ongeveer 750 Euro. Aangifte is gedaan door de 48-jarige bewoner.

Drachten: inbraak woning
Woensdag omstreeks 04.00 uur werd de vrouw van een 72-jarige inwoner van Drachten wakker door lawaai beneden. In de keuken gekomen zag zij een manspersoon staan en met een pak melk in zijn hand snel via de achterdeur de woning verliet. Hij was binnengekomen door verbreking van een keukenruit aan de achterzijde van de woning. Signalement: blanke man, lengte ongeveer 1.70 a 1.75, leeftijd ongeveer 30 a 35 jaar, had kort donkerblond haar en sprak Fries. Weggenomen uit een tweetal tassen een fototoestel, een gsm en 2 portemonnees met wat geld. Aangifte is gedaan door de 72-jarige bewoner.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 05-06-2002 '
Lees ook