Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-03-2003
Politieberichten van 5/3 (13.00) t/m 6/3 (07.00)

Leeuwarden: gewonde man
Woensdag om 13.00 uur werd een 70-jarige inwoner van Leeuwarden gewond aangetroffen in zijn woning aan de Winterakoniet. Hoe de man zijn verwondingen heeft opgelopen is nog onduidelijk. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het MCL-zuid. Door de technische recherche is de woning onderzocht. Tevens is een buurtonderzoek ingesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aldtsjerk/Rinsumageest: te snel, rijbewijs ingevorderd Woensdag omstreeks 11.00 uur werd bij een 33-jarige automobilist uit Bears op de Marwei bij Aldtsjerk een snelheid geconstateerd van 125 km per uur (hier is 80 toegestaan) en op de Lauwersseewei bij Rinsumageest een snelheid van 159, terwijl hier ter plaatse 100 km per uur is toegestaan. Hierop is de man staande gehouden en is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Franeker: tasjesroof
Woensdag om 12.20 uur werd een 55-jarige inwoonster van Franeker beroofd van haar tasje op de Sjaardemastraat. Terwijl ze daar fietste werd ze rechts gepasseerd door een fietser die haar tas van haar schouder griste. De vrouw heeft dit direct bij de politie gemeld. De politie heeft nog met drie eenheden de omgeving afgezocht, helaas zonder resultaat.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Woensdag om 14.00 zag de politie dat een 22-jarige fietser uit Den Haag bijna een ongeluk veroorzaakte op Achter de Hoven. Hierop werd geprobeerd de verdachte staande te houden, maar hij ging er meteen vandoor. Ondertussen gooide hij een zakje met verdovende middelen weg (14 bolletjes). Dit is in het bezit van de politie. Door diverse eenheden werd de man op het Molenpad klem gereden. Hierop is de man overgebracht naar het bureau. Er werden nog eens 5 bolletjes wit en vijf bolletjes bruin aangetroffen, evenals drie mobiele telefoons en enkele honderden euros.

Kootstertille: diefstal uit auto
In de nacht van dinsdag op woensag werd ingebroken in een auto, die stond geparkeerd aan de Van Sytzemaloane. Het slot van het linkerportier werd geforceerd. Gestolen werden een radio-cdspeler en een beurs met enkele pasjes en enkele tientallen euros. Aangifte is gedaan door een 26-jarige inwoner van Kootstertille. In dezelfde nacht werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Tsjerk Hiddesstrjitte. Gestolen werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 37-jarige inwoner van Kootstertille.

Joure (A7): auto in brand
Woensdag om 15.45 uur kwamen de vlammen onder de motorkap vandaan van een auto, die stond op de vluchtstrook van de A7 bij Joure. De politie, die er net langs reed, heeft de 68-jarige bestuurder uit Sloten in veiligheid gesteld en de brandweer geïnformeerd. De auto is afgesleept.

It Heidenskip: aanrijding met letsel
Woensdag om 13.00 uur reed een 22-jarige automobilist uit Workum over de Ursuladyk. Hier raakte hij links de berm, schoot door correctie de weg over en botste rechts van de weg tegen een boom. Het slachtoffer is, met onbekende verwondingen, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak ligt waarschijnlijk in een combinatie van snelheid en het zich verdiepen in poststukken. Het slachtoffer is postbesteller.

Sneek: rijden onder invloed
Donderdag om 00.55 uur werd een 38-jarige automobilist uit Diemen gecontroleerd op de Prins Hendrikkade. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 335 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Sint Annaparochie: rijden onder invloed
Donderdag om 01.45 uur werd een 47-jarige automobilist uit Oudebildtzijl gecontroleerd op de Schuringaweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 470 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Oldeberkoop: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Donderdag om 04.00 uur werd een 34-jarige automobilist uit Scheerwolde gecontroleerd op de Stellingenweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 580 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Balk: inbraak winkel
Donderdag om 03.30 uur werd ingebroken bij een winkel aan de Van Swinderenstraat. Een getuige hoorde glasgerinkel en belde de politie, die snel ter plaatse was. Hierop gingen de verdachten er in een bootje vandoor. Het bootje vertrok in de richting van het Slotermeer. Er is nog gezocht naar de boot, maar deze is niet meer aangetroffen.

Kollum: inbraak winkel
Donderdag om 04.55 uur werden de deuren geforceerd bij een inbraak in een winkel aan de mr. Andreaestraat. Een paar glazen vitrines was kapot geslagen. Gestolen zijn enkele tientallen mobiele telefoons en enkele digitale cameras. Met twee autos heeft de politie nog de omgeving afgezocht, dit zonder resultaat. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 06-03-2003 '
Lees ook