Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-03-2003
Politieberichten van 6/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: gewonde man
Uit het onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de gewonde man in de woning aan de Winterakoniet niet het slachtoffer is geworden van een misdrijf. De man is in zijn woning ten val gekomen en was daarna niet in staat om op te staan. Hij is inmiddels door de politie gehoord en ligt op dit moment nog in het ziekenhuis. Zie ook de politieberichten van 5/3 (13.00 uur) t/m/ 6/3 (07.00 uur)

Kootstertille: inbraak auto`s
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Strikel. Het portierslot werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 48-jarige inwoonster van Kootstertille, deed aangifte. Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Goeverneursloane. Ook hier kwam men binnen door verbreking. Uit de auto werd een autoradio weggenomen. De eigenaar, een 18-jarige inwoner van Kootstertille, heeft aangifte gedaan.

Kollum: gestolen auto
Afgelopen nacht werd vanaf de Johannes Bogermanstraat een personenauto, merk Opel Corsa, kleur zwart, voorzien van het kenteken DG-DP-28 gestolen. De auto stond voor de woning. De eigenaresse, een 35-jarige inwoonster van Kollum, heeft aangifte gedaan.

Ternaard: hennepkwekerij opgerold
Woensdagochtend werd aan de Hantumerweg een hennepkwekerij opgerold. In een loods werden bijna 1400 hennepplanten aangetroffen. De planten zijn in beslag genomen en zijn inmiddels vernietigd. De bijbehorende apparatuur (lampen, afvoerslangen, ventilatoren en jerrycans) werd eveneens in beslag genomen. De eigenaar van de loods, een 38-jarige inwoner van Ternaard, werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 12.00 uur werd een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte had bij een supermarkt aan de Schrans een pakje kaas en 2 zakjes kerriesaus weggenomen. De winkelwaarde bedroeg 1.63. Hij wilde de winkel verlaten zonder te betalen. Hierbij werd hij betrapt door het personeel. Een 34-jarige medewerker van de winkel deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en via Kort OM kreeg hij een boete van 115.- Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 08.50 en 09.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Schieringerweg. Een ruit in de achterdeur werd vernield. Een gedeelte van de woning werd doorzocht. Uit de woning werd geld, ongeveer 30 dvd films, 130 cd`s en een dvd-speler weggenomen. De 36-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 06-03-2003 '
Lees ook