Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-07-2002
Politieberichten van 5/7 (13.00 uur) t/m 6/7 (13.00 uur)

Heeg: diefstal boot
Van dinsdag op woensdag werd een open boot met buitenboordmotor gestolen bij een botenverhuurbedrijf aan It Eilan. Het betrof hier een boot van het merk Garda, type 430, kleur wit met blauwe bies, op de boeg de naam Maxima. De boot met buitenboordmotor heeft een waarde van ongeveer 4000.-. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Heeg, heeft aangifte gedaan.

Heeg: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 13.50 uur werden twee inwoners van Sneek, 41 en 43 jaar, aangehouden voor winkeldiefstal. De mannen hadden uit een supermarkt aan de Koaldyk twee pakjes shag gestolen. Toen zij de winkel verlieten, werden zij aangehouden door het personeel. Bij hun aanhouding trachten zij te ontsnappen, hetgeen kon worden voorkomen. Een medewerker van de winkel, een 55-jarige inwoner van Heeg, heeft aangifte gedaan. De shag bleef achter in de winkel. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Nadat tegen hen proces-verbaal was opgemaakt, zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: diefstal geld
Vrijdag tussen 13.45 en 14.15 uur kwamen een man en een vrouw aan de deur bij een 77-jarige inwoonster van Leeuwarden. De man en vrouw deelden mede dat zij van de gemeente waren en dat er wateroverlast zou zijn en dat zij de zaak moesten controleren. De bewoonster liet de mensen binnen. Terwijl de man de bewoonster aan de praat hield in de keuken, ging de vrouw op onderzoek uit. Na een kwartiertje gingen de man en vrouw plotseling weg. De bewoonster kwam toen tot de ontdekking dat het geld uit haar portemonnee, die in de woonkamer lag, was verdwenen. De bewoonster kon een summier signalement van de man en vrouw geven. De politie waarschuwt nogmaals voor dit soort praktijken en wijst er op dat iemand van de gemeente nooit onaangekondigd aan de deur komt en zich altijd kan legitimeren.

Langezwaag: aanrijding
Vrijdag omstreeks 14.00 uur reed een 56-jarige inwoonster van Heerenveen op de Hegedyk weg uit de parkeerstand. Een op de rijbaan rijdende personenauto, bestuurd door een 20-jarige inwoner van Gorredijk, kon ondanks hevig remmen de wegrijdende auto niet meer ontwijken. Hij botste tegen de achterzijde van de auto, die daardoor doorschoot en tegen de gevel van een woning tot stilstand kwam. De beiden autos raakten zwaar beschadigd. De betrokkenen werden ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht en daarbij bleek dat de betrokken geen letsel hadden opgelopen.

Jubbega: diefstal scooters
Van donderdag op vrijdag werden uit een schuurtje achter een bedrijfspand aan de Schoterlandseweg twee scooters weggenomen. De toegangsdeur van het schuurtje werd opengebroken. Beide scooters, zwart van kleur, waren van het merk Aprilia. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Jubbega, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Van Loonstraat. De rechter achterruit werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 6 cds weggenomen. De eigenaresse, een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: kettingbotsing met lichtgewonde
Vrijdag omstreeks 16.40 uur stonden op de Rijksweg A7 (Stadsrondweg) voor de verkeerslichten komende uit de richting Bolsward en gaande in de richting centrum Sneek een viertal personenautos stil. Een achteropkomende personenauto, bestuurd door een 36-jarige inwoner van Kamerik, had dit te laat in de gaten en botste met een behoorlijke snelheid op de achterste wagen, waardoor deze weer op zijn voorliggers botste. Drie autos liepen zodanige schade op dat zij moesten worden weggesleept. Een 42-jarige inwoonster van Sneek, klaagde over nekpijn. Zij werd door de brandweer uit de auto gehaald en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek voor onderzoek.

Sneek: jongens met wapens
Vrijdag omstreeks 21.20 uur kwam er een melding binnen dat achter het station aan de Dr. Boumaweg jongens zouden lopen, die liepen te zwaaien met wapens. Ter plaatse vier jongens aangetroffen, die meegenomen werden naar het bureau. Twee van deze jongens, 14 en 17 jaar, afkomstig uit Sneek, bleken in het bezit te zijn van een alarm/gaspistool. De jongens zijn gehoord en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werden de jongens weer in vrijheid gesteld. Toen de politie achter het station met deze zaak bezig was werd ook nog een 20-jarige inwoner van Sneek aangehouden, die meende zich met de zaak te moeten bemoeien. Aan de jongeman werd het verzoek gedaan door te lopen, doch dit weigerde hij in eerste instantie. Toen hij op weg werd geholpen, begon hij de agenten te beledigen, waarop hij werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Oosterzee: brandende auto
Vrijdag omstreeks 20.15 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Herenweg toen hij plotseling een brandlucht in zijn auto rook. De bestuurder, een 65-jarige inwoner van Munnekeburen, zette daarop zijn auto aan de kant. Toen hij was uitgestapt, zag hij dat het brandde onder de motorkap. Plotseling startte zijn auto weer en reed langzaam (zonder bestuurder) weg en kwam iets verderop in de sloot tot stilstand. De brandweer heeft het vuur geblust, doch kon niet voorkomen dat de gehele auto uitbrandde. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Wirdum: snelheid
Vrijdag omstreeks 21.20 uur werd op de kruising van de Rijksweg A32 onder Wirdum een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Sneek, reed met een snelheid van 125 kilometer per uur, terwijl aldaar 70 kilometer was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: onder invloed
Zaterdag omstreeks 00.05 uur werd op de Berglaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Rottevalle, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 425 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Heerenveen: onder invloed
Zaterdag omstreeks 00.55 uur werd op de Van Kleffenslaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 755 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 9 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Zaterdag omstreeks 01.55 uur werd op de K.R. Poststraat een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 40-jarige inwoonster van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurster 895 ug/l. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor 11 uren. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Sneek: geen verlichting
Zaterdag omstreeks 01.10 uur zag een patrouille op de Snekerstraat een fietser, die zonder licht reed. Toen men de fietser hierover wilde aanspreken, weigerde deze te stoppen. Hem hierop tot stoppen gedwongen. De man, een 23-jarige inwoner van Nijland, wilde echter nergens van weten. Hem vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nadat tegen de man proces-verbaal was opgemaakt, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Wolvega: onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.30 uur werd op de Pieterslaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Nijeholtpade, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 310 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Stiens: onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.10 uur werd op de Langebuorren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Stiens, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 580 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Joure: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.05 uur werd op de Scheen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 345 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Sneek: wildplassers
Zaterdag omstreeks 03.20 uur werden op de Kruizebroederstraat een 27-jarige inwoner van Amersfoort en een 28-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden ter zake wildplassen. De beide mannen stonden te urineren tegen de etalageruiten van een elektronicazaak. De mannen werden overgebracht naar het bureau, alwaar zij een proces-verbaal kregen. Na verhoor zijn ze weer heengezonden.

Ferwert: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 00.14 uur vond op de Kleasterwei een eenzijdig ongeval plaats. Een bromfietsbestuurster, een 18-jarige inwoonster van Wanswerd, botste door nog onbekende oorzaak tegen een aldaar geparkeerde staande personenauto. De bromfietsbestuurster raakte gewond ( hersenschudding) en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum, alwaar zij werd opgenomen.

Drachten: onder invloed
Zaterdag omstreeks 05.05 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Westerbroek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 405 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 06-07-2002 '
Lees ook