Korps: Friesland, plaats: Friesland 7-05-2002
Politieberichten 6/5 13.00 uur tot 7/5 07.00 uur

Heerenveen: inbraak bedrijf
Van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijf aan de Griend. De roldeur naast de hoofdingang werd vernield. In het kantoor werd een deur opengebroken. Een in het kantoor staande kluis werd opengebroken. Hieruit werd niets weggenomen. Wel werden een laptop, een radiografische bestuurbare auto en een minimotor weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 29-jarige inwoner van Oranjewoud, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak woning
Gisteren (maandag) werd ingebroken in een woning aan het Vallaatsterend. Hoe men de woning was binnengekomen, werd niet duidelijk. Uit de woning werden een stereoset, een telefoon en een boormachine weggenomen. De bewoner, 41 jaar, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: onder invloed
Maandag omstreeks 23.10 uur werd op de Burgemeester Falkenaweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 365 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Drachten: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.10 uur werd op de Raai een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Appelscha, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 390 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Leeuwarden: man met mes gestoken
Dinsdag omstreeks 01.30 uur werd op de Oostergrachtswal een man aangetroffen, die door een onbekend persoon was gestoken met een mes. Het slachtoffer, een 19-jarige inwoner van Drachten, had een wondje aan zijn rechterbeen. Het slachtoffer wilde geen bemoeienis van de politie en wilde verder niets vertellen en geen aangifte doen. Hij ging voor onderzoek naar het MCL-Zuid. Ook een onderzoek in de omgeving had geen resultaat.

Leeuwarden: verkoopdag gevonden fietsen
De verkoop van gevonden fietsen in Leeuwarden, die gepland stond voor donderdag 9 mei (Hemelsvaartdag) is verplaats naar woensdag 8 mei. Van 16.00 tot 18.00 uur zal weer een partij gevonden fietsen worden verkocht aan het bureau Holstmeerweg 1.

Hurdegaryp: aanrijding met dodelijke afloop
Maandagmiddag omstreeks 15.15 uur vond op de Wester-omwei een dodelijke aanrijding plaats. De 41-jarige Klaske Vriesinga uit Hurdegaryp reed op haar fiets over de Wester-omwei. In dezelfde richting reed een bestuurder van een landbouwtractor met een combikeeper, een 28-jarige man uit Gytsjerk. Met de combikeeper werd grond vervoerd. Om nog onbekende reden heeft de tractorbestuurder de fietser niet tijdig gezien en reed er achterop. De bestuurster van de fiets was op slag dood.

Wolvega: overval benzinestation
Maandagavond meldt de pompbediende van het bezinestation aan de Lyclamaweg dat hij is overvallen. Omstreeks 20.30 uur komen twee mannen binnen en bedreigen hem met een mes en een vuurwapen. Hij moet op de grond gaan liggen. De overvallers halen de kassa leeg en nemen ook de portemonnee van de pompbediende mee. Daarna vertrekken de daders op de fiets. Door drie politie-eenheden wordt direct de gehele omgeving afgezocht en er wordt een buurtonderzoek ingesteld. De daders worden echter niet aangetroffen. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

Joure: diefstal herdenkingskransen
Tussen zondagavond en maandagochtend zijn op de Torenstraat vier kransen gestolen. De kransen waren 4 mei in het kader van de herdenking neergelegd bij de gedenkplaats aan de Torenstraat. Het betreft twee kransen van basisscholen, een krans van het college van B&W en een krans van de Stichting Nationale Herdenking

Leeuwarden: vrachtauto verliest lading
Maandagochtend omstreeks 06.50 uur verloor een vrachtauto een lading zuivelproducten op de kruising ter hoogte van Goutum op de Overijsselseweg. Hierdoor ontstond verkeershinder en heeft er geruime tijd een file van ongeveer 4 km gestaan richting Werpsterhoek. Vermoedelijk door het knappen van een spanband is de lading in de vrachtauto gaan schuiven en uiteindelijk door het achterschot gegaan. Een deel van het achterschot lag ook op het wegdek. Een deel van de lading is door de bestuurder, een 30-jarige man uit Harlingen, en een voorbijganger opgeruimd. Door gemeentereiniging is de vla en de melk van het wegdek schoongespoten.

Sneek; aanrijding met letsel
Maandagmiddag om 17.40 uur vond op de kruising van de Leeuwarderweg en de Stadsrondweg-Oost een aanrijding plaats. Een 37-jarige bestuurster van een personenauto uit Sneek reed over de parallelweg van de Leeuwarderweg in de richting Sneek. Op de kruising met de Stadsrondweg verleende ze geen voorrang aan een andere bestuurder van een personenauto, een 42-jarige vrouw uit Sneek. De 37-jarige bestuurster is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Holwerd: aanrijding met letsel
Maandagmiddag omstreeks 15.40 uur fietst een 55-jarige vrouw uit Holwerd over De Terp. Op de kruising met de Fiskewei verleent ze geen voorrang aan een automobilist, een 29-jarige man uit Dokkum. De fietsster komt ten val en wordt met een beenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: belediging en verzet tegen arrestatie Maandagmiddag omstreeks 13.00 uur gaan politiemensen naar een ruzie in de Gabriel Metsursstraat. Na bemiddeling rijdt één van de betrokkene, een 15-jarige jongen uit Leeuwarden, met zijn moeder in de auto weg. Voordat hij vertrekt steekt hij naar de politiemensen zijn middelvinger op. In de Hobbemastraat wordt de auto aan de kant gezet en wordt de jongeman aangehouden voor belediging. Hierop verzet hij zich hevig en geeft enkele elleboogstoten aan politiemensen. Voor nader onderzoek wordt hij ingesloten. Hij wordt verdacht van belediging, verzet tegen zijn arrestaties en mishandeling.

Heerenveen: examenstunt
Maandagavond omstreeks 21.15 uur komt bij de politiemeldkamer een melding binnen dat er ingebroken wordt in de OSG aan de Amelandlaan te Heerenveen. Het bleek wat mee te vallen. Klas 4 had een examenstunt bedacht, waarbij een aantal dames in de sporthal bleven slapen. Dit was doorgegeven aan een lerares. Die was vergeten de politie in kennis te stellen. De politie stond nu met man en macht voor de deur waaronder twee honden. De dames en heren scholieren schrokken hier geweldig van. De zaak is verder zo gelaten.

Franeker: inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Barkentijn. Men kwam binnen door het uitzetijzer van een bovenlicht te verbreken. Er zijn onder andere gsm`s, een portemonnee, bankpassen en geld gestolen. De 45-jarige bewoner deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 07-05-2002 '
Lees ook