Korps: Friesland, plaats: Friesland 7-06-2002
Politieberichten 6/6 (13.00 uur) t/m 7/6 (07.00 uur)

Damwoude
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een auto aan de Ringhersmastraat. Portierslot werd compleet eruit geslagen. Weggenomen is een radio/cd-speler. Aangifte is gedaan door een 24-jarige inwoonster van Damwoude.

Oudehaske: milieucontrole transporten
Donderdag tussen 07.45 uur en 14.30 uur is een staande controle gehouden op milieurelevante transporten. Aan de controle werkten 13 politiemensen mee uit de districten Midden-Friesland, Heerenveen en Sneek. Ook de douane deed mee. Motorrijders haalden de te controleren transporten van de A7 en leidde ze naar de controleplaats, De Horne. In totaal werden 50 vrachtautos gecontroleerd: 12 afvaltransport 2 mest 11 koeltransport 5 gevaarlijke stoffen 20 overig Er werden 27 overredingen geconstateerd: 3 proces-verbaal CFK besluit i.v.m. verlopen keuring 3 proces-verbaal Provinciale Milieuverordening 1 terzake PMV( ter plaatse overtreding laten verhelpen door invullen formulieren 1 nader onderzoek me tbetrekking tot een BOOO stof die vervoerd werd in 2 tankautos Overig: 8 proces-verbaal ter zake geen eurovignet 1 proces-verbaal geen werkgeversverklaring 1 proces-verbaal inschrijvingsbewijs Eigen Vervoer 1 proces-verbaal ter zake verlopen APK 1 proces-verbaal ter zake gevaar voor afvallende lading 2 proces-verbaal ter zake overbelading, 1 proces-verbaal ter zake te brede lading 4 proces-verbaal overig.

Heerenveen: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 14.30 uur werd door een beveiligingsbeambte aangehouden in een schoenenzaak aan de Dracht een 26-jarige inwoner van Heerenveen voor winkeldiefstal. Uit de schoenenzaak had hij een paar schoenen weggenomen en uit een drogisterij een paar sokken. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: hennepkwekerij
Donderdag omstreeks 13.10 uur werd in een woning aan de Morra en complete hennepkwekerij aangetroffen. In totaal 100 planten verdeeld over een slaapkamer en de zolder. Aangehouden is een 26-jarige inwoner van Heerenveen. Alle planten en andere zaken zoals: ventilatoren, stekkerdozen, elektrische kachels, klokthermostaten, kabels zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Bij onderzoek bleek ook dat er illegaal stroom werd afgetapt. Via Nuon krijgt de verdachte een schadeclaim van 6500 Euro ter zake diefstal elektriciteit. Tegen verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Hijum, inbraak auto
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in en auto aan de Leijesterpaed. Een ruitje aan de achterzijde werd ingeslagen. Weggenomen een radio/ cd-speler merk Kenwood, waarde 360 Euro. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Hijum.

. Terschelling: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 16.04 uur vond een winkeldiefstal plaats in een drogisterij aan de Torenstraat. Aangehouden hiervoor zijn een 16-jarige inwoonster van Beverwijk en een 16-jarige inwoonster van Heemskerk. Weggenomen werd een roze riem. Overgebracht naar het bureau. Na verhoor bleek de 16-jarige uit Beverwijk de riem te hebben weggenomen en deze aan de ander zou geven. Dus de 16-jarige uit Beverwijk voor diefstal en de ander voor heling. Afgehandeld via HALT. Aangifte is gedaan door een medewerkster van de drogisterij leeftijd onbekend.

Sneek: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 16.30 uur werd aangehouden voor winkeldiefstal uit een supermarkt aan het Normandiaplein een 41-jarige inwoner van Leeuwarden. Weggenomen zonder te betalen: 2 pakjes kaas, 1 blikje zalm en een blikje bier. Aangifte is gedaan door een 36-jarige inwoner van Joure en werkzaam in de supermarkt. Afgehandeld via Kort-Om

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 20.00 uur werd door getuigen gezien dat een 38-jarige inwoner van Leeuwarden een fiets had weggenomen bij een winkel aan het Zaailand. De man aangehouden en bekende. De fiets stond op een plateau voor de zaak. Aangifte is gedaan door een 26-jarige medewerker van de zaak uit Bolsward. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: Handelen in drugs
Donderdag omstreeks 18.00 uur is op de Gerbrandyweg aangehouden een 21-jharige inwoner van Leeuwarden voor het dealen van drugs. Overgebracht naar het bureau en is later in verzekering gesteld..

Leeuwarden: handelen in drugs
Donderdag omstreeks 20.30 uur werd op het Piet Kramerplein aangehouden een 27-jarige inwoner van Leeuwarden voor het dealen van drugs. Hij had 3 bolletjes cocaïne verkocht aan een ander persoon. Overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De andere persoon, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden is ook aangehouden voor in het bezit hebben van cocaïne

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 19.50 uur vond een aanrijding plaats op het fietspad naast de Groningerstraatweg. Een 16-jarige bromfietster uit Ryptsjerk reed op het fietspad buiten de bebouwde kom van Leeuwarden richting Tytsjerk. Een 17-jarige fietser met achterop een kind, leeftijd onbekend, reed in dezelfde richting. Toen de bromfietster de fiets naderde, reed de fietser midden op het fietspad. De fietser wilde naar rechts om de bromfietster links voorbij te laten rijden. Dit was zo verwarrend voor de bromfietster dat zij niet wist waarlangs zij moest inhalen. Hierdoor week zij uit en raakte rakelings de fietser, De bromfietster kwam ten val in de rechterberm. De fietser kwam ook ten val, samen met het kind. De fietser en het kind zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Na behandeling konden ze weer naar huis..

Sneek:heling fiets
Donderdag omstreeks 21.45 uur kwam een melding binnen dat bij een pand aan de van Giffenstraat een gestolen fiets zou worden verkocht. Bij het pand werd in de achtertuin genoemde fiets aangetroffen. Een 46-jarige inwoonster van Bolsward had de fiets net gekocht van een 16-jarige inwoner van Bolsward.. Tegen de 16-jarige zal proces-verbaal worden opgemaakt terzake diefstal fiets en tegen de 46-jarie proces-verbaal ter zake heling. Fiets is in beslag genomen.

Damwoude: inbraak in auto
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een auto aan de Eintemastraat. Weggenomen een radio/cd-speler. Geen braaksporen, terwijl auto wel afgesloten was. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoner van Damwoude.

Sneek: rijden zonder rijbewijsj
Donderdag omstreeks 20.15 uur werd op het Martiniplein gecontroleerd een 45-jarige automobilist uit Sneek. Bleek bij onderzoek dat hij geen geldig rijbewijs had. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Sneek: rijden zonder rijbewijs
Donderdag omstreeks 21.10 uur werd op de Eeltje Halbertsmastraat gecontroleerd een 20-jarige automobilist uit Sneek. Had geen rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Damwoude: inbraak woning
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een auto aan de Coninckstraat. Weggenomen werd een autoradio. Auto stond op de oprit naast de woning. Linkervoorportier geforceerd. Aangifte is gedaan door een 19-jarige inwoner van Damwoude.

Damwoude: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.45 uur werd op de Hoofdweg gecontroleerd een 56-jarige automobiliste uit Ternaard. Blies op bureau 270 ugl. Goed voor een rijverbod van 1 uur. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Workum:verlaten plaats na aanrijding en rijden onder invloed Vrijdag omstreeks 02.30 uur vond een aanrijding plaats op de Merk. Na de aanrijding is de veroorzaker weggereden zonder zijn identiteit achter te laten. Hij had de auto tegen een winkelpui geparkeerd. Tevens een lantaarn totaal vernield. Hierna weggelopen. Via getuigen werd een 28-jarige inwoner van Workum in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op bureau blies hij 705 ugl, goed voor een rijverbod van 8 uur. Proces-verbaal zal worden opgemaakt en tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 07-06-2002 '
Lees ook