Korps: Friesland, plaats: Friesland 8-05-2002
Politieberichten van 8/5 (07.00 tot 13.00 uur)

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 09.15 uur vond op de Schrans een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden reed over het fietspad toen zij werd ingehaald door een 47-jarige inwoner van Leeuwarden. Tijdens het inhalen raakten beide fietsers elkaar, waardoor de vrouw tegen de stoeprand reed en vervolgens ten val kwam. De vrouw klaagde over pijn in haar rug en werd per ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid.

Oosterwolde: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Kringgreppelstraat. De linker achterportierruit werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Appelscha: auto 2 maal tegen boom
Woensdagochtend omstreeks 10.00 uur vond met een personenauto een eenzijdig ongeval plaats op de Oude Willem. Een 54-jarige vrouw uit Oosterwolde rijdt over de Oude Willem als juist een ree van links de weg op loopt. De vrouw wil het dier niet raken en gaat vol in de remmen. Ze verliest de controle over het door haar bestuurde voertuig. Als gevolg daarvan botst de auto tegen een in de rechter berm staande dikke boom, caramboleert vervolgens over het wegdek en belandde ongeveer 36 meter verder tegen een tweede in de rechter berm staande boom.
De auto is total loss en moet worden afgesleept.

Franeker: eenzijdig ongeval met letsel
Dinsdagmiddag omstreeks 17.55 uur rijdt de bestuurder van een personenauto, een man van 23 jaar uit Franeker, over de Burgemeester J. Dijkstraweg. Plotseling stuurt hij de auto door de middenberm en de auto komt op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer. Daar komt de auto tegen de stoeprond en slaat over de kop. Uiteindelijk komt de auto weer op zijn wielen op de rotonde met de Hertog van Saxenlaan tot stilstand. De bestuurder raakt gewond en wordt per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harlingen.
Volgens getuigen wilde deze bestuurder gaan inhalen, maar had hij een daarvoor rijdende auto over het hoofd gezien. Hierdoor moest hij corrigeren en kwam in de middenberm.

Leeuwarden: inbraak in winkel
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kledingwinkel aan de Nieuwestad. Een etalageruit was stuk geslagen en uit de etalage waren 9 broeken gestolen. Een 43-jarige medewerker uit Stiens deed aangifte.

Leeuwarden: poging brandstichting
Woensdagochtend heeft een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden aangifte gedaan van poging brandstichting in haar auto. De auto stond afgelopen nacht geparkeerd op het Van der Leckplein. Toen ze vanmorgen bij haar auto kwam, bemerkte dat iemand een molotovcocktail tegen het achterruit had gegooid. De achterruit was stuk. De fles met brandbare vloeistof was ook stuk gegaan. Vermoedelijk is de vlam van de molotovcocktail tijden het gooien uitgegaan, waardoor geen brand is ontstaan. Twee weken eerder was een soortgelijke poging tot brandstichting geweest. Ook nu was de vlam uitgegaan voordat brand kon ontstaan. In welke hoek de dader(s) gezocht moet worden is onbekend. Eveneens tast men in het duister naar het motief.

Hemelvaartsdag "zondagsdienst" persdienst politie Friesland Donderdag 9 mei wordt door het Bureau Communicatie slechts één editie van de Politieberichten gepubliceerd. Deze berichten zullen tussen 13.00 en 14.00 uur geplaatst worden op www.politie.nl.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 08-05-2002 '
Lees ook