Korps: Friesland, plaats: Fryslân 8-07-2002
Politieberichten van 8/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: diefstal velgen
Van zaterdag op zondag werden bij een garagebedrijf aan de Omloop van twee autos de banden met velgen gestolen. De autos werden op stenen neergezet, waarna de velgen werden gedemonteerd. Eén auto was van de stenen gevallen en tegen twee andere autos aangekomen, waardoor schade ontstond. De waarde van de velgen en de schade aan de autos wordt geschat op ongeveer 4500.- Een medeweker van het bedrijf, een 57-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Breezanddijk: snelheid
Maandag omstreeks 10.30 uur werd op de Rijksweg A7 (Afsluitdijk) een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Driehuis Nh, reed met een snelheid van 196 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 was toegestaan. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd zijn auto (Porsche) in beslag genomen.

Zondag omstreeks 18.00 uur werd op de Rijksweg A7 (Afsluitdijk) een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van het Duitse Kassel, reed met een snelheid van 201 kilometer per uur, terwijl 120 was toegestaan. De bestuurder kreeg via Kort OM een transactie van 810.- . Dit werd ter plaatse betaald. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zal worden opgestuurd naar de Duitse justitie.

Leeuwarden: inbraak school
Afgelopen weekend werd ingebroken in de Noordelijke Hogeschool aan de Rengerslaan. Men kwam binnen door vernieling van een raam. In de school werd een deur opengebroken. Op dit moment is niet bekend, of er iets is weggenomen. Een medewerker van de school, een 46-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Roodborststraat. De ruit in het rechter achterportier werd ingeslagen. Uit de auto werden een radio/cd-speler en handgereedschap weggenomen. De eigenaar, een 75-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: snelheid
Maandag omstreeks 11.55 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Toen men de snelheid van de auto wilde meten met de lasergun, gaf deze een foutmelding aan. Het bleek dat de personenauto was uitgerust met een lasershield, waardoor de snelheid niet kon worden vastgesteld. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, kreeg een bekeuring

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Zoekwoorden:

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 08-07-2002 '
Lees ook