Korps: Friesland, plaats: Friesland 8-07-2002
Politieberichten 7/7 (13.00 uur) t/m 8/7 (07.00)

Beetgumermolen: brandstichting
In de nacht van zaterdag op zondag is brand gesticht in een opberghok van de kaatsvereniging aan It Bosk. Het hok is opengebroken. In het hok stonden houten banken en op die banken lagen 3 vlaggen. Deze vlaggen hadden in brand gestaan. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Beetgum.

Sneek: afbijtmiddel op auto
Op zondag tussen 01.00 en 10.00 uur heeft men afbijtmiddel besprenkeld op een personenauto welke geparkeerd stond op de Gajus Nautastraat. Hierdoor is de auto zwaar beschadigd. Aangifte werd gedaan door een 33-jarige inwoonster van Sneek.

Sneek: diefstal struik en aanhouding
Zondag omstreeks 12.23 uur zag een getuige een manspersoon, die bezig was een struik uit de bossage achter een flat weg te nemen. Toen de politie ter plaatse kwam troffen ze een auto met daarin de struik. Als verdachte werd aangehouden een 27-jarige inwoner van Sneek. Hij bekende. Proces-verbaal zal worden opgemaakt

Leeuwarden: zakkenrollerij
Zondag omstreeks 00.00 uur werd een 56-jarige inwoner van Capelle aan de IJssel op het Zaailand in zijn rug geduwd. Tijdens dit duwen werd zijn portemonnee gerold. In de portemonnee zat wat geld en identiteitspapieren

Wijnjewoude: aanrijding met letsel
Zondag omstreek 12.25 uur vond een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een hond. Een 17-jarige bromfietser uit Haulerwijk reed op het fietspad van de Leidijk uit de richting Waskermeer. Een 19-jarige inwoonster van Drachten liet haar 2 honden uit. Een hond was aangelijnd en de ander liep los. Toen de bromfietser naderde riep zij de loslopende hond. Deze stak het fietspad over op moment dat de bromfietser er ook was. Een aanrijding volgde. De 17-jarige is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Drachten voor onderzoek en kon na behandeling weer naar huis.

Leeuwarden: vernieling en aanhouding dader
Zondag omstreeks 15.30 reed een 34-jarige automobilist uit Leeuwarden over de Saturnusweg. Op het viaduct zag de bestuurder een jongen staan. Op het moment dat de bestuurder onder het viaduct doorrijdt, ziet hij dat de jongen snel naar de andere kant liep. Toen hij onder het viaduct door was gereden, hoorde de 34-jarige een harde klap. Hij stopt en ziet een deuk in zijn auto en ziet tevens de jongen hard weglopen. Even verderop houdt de bestuurder de jongen staande. Het blijkt een 13-jarige inwoner van Leeuwarden te zijn. Ouders zijn in kennis gesteld en doorverwezen naar HALT.

Leeuwarden: diefstal gsm
Zondag omstreeks 3.30 uur stond een 49-jarige inwoner van Den Helder op de Grote Hoogstraat te telefoneren met een gsm. Er komt een groep jongens op hem af en een ervan grist de gsm uit zijn handen en de jongelui gaan er vandoor, Betreft een Nokia.

Pingjum: baldadigheid
In de nacht van zaterdag op zondag werd in een in aanbouw zijnde woning vernielingen gepleegd. Er waren diverse bekladdingen in de woning aangebracht, zoals Fuck the world en Smoke room Aangifte werd gedaan door een 45-jarige inwoner van Amsterdam.

Ureterp: eenzijdige aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 16.45 uur reed een 23-jarige motorrijder uit Ureterp over de Skoalleane. Hij kwam vanuit de richting Weibuorren. Op een verkeersdrempel verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. Per ambulance werd hij overgebracht naar het ziekenhuis te Drachten met een pijnlijke rechterschouder en diverse schaafwonden. Motor zwaar beschadigd.

Heerenveen:Mishandeling conductuer NS
Zondag omstreeks 19.40 uur werd een 48-jarige inwoner van Zwolle 2 keer geslagen door een 29-jarige inwoner van Harlingen. In de trein had de verdachte geen plaatsbewijs en ook wilde hij in eerste instantie zijn naam niet op geven. Verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau en overgegeven aan de spoorwegpolitie.

Oldeholtpade: racers
Op zondag omstreeks 15.10 uur reed een surveillanceauto op de Stellingenweg. Zij zagen 2 sportief uitziende auto vlak achter elkaar rijden. Ze hadden kennelijk haast. De autos reden richting A32. Op de A32 ging het richting Steenwijk met een snelheid van ongeveer 170 km per uur. De onderlinge afstand tussen beide auto bedroeg ongeveer 5 meter. Beide voertuigen aan de kant gezet. Bleken inderdaad bij elkaar te horen en er een racespelletje van maakten. Betreft een 28-jarige inwoner van Donkerbroek en een 41-jarige inwoner van Oosterwolde, Proces-verbaal werd opgemaakt voor 2 maal overschrijding maximumsnelheid op autosnelweg. 1 keer voor kleven en q keer voor het niet dragen van de gordel.

Grou: onder invloed
Zondag omstreeks 20,55 uur werd een 41-jarige automobilist uit Grou gecontroleerd op de Stationsweg. Blies 305 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Nes: brand aan boord klipper
Zondag omstreeks 22.00 uur hoort een 36-jarige inwoner zonder vaste woon- of verblijfplaats een brandalarm. Hij denkt aan zijn eigen boot en loopt naar buiten. Blijkt alarm van een boot die naast zijn boot ligt aan de Oude Steiger. Hij bedenkt zich geen moment, pakt de poederblusser en rent naar het gat waar de rook uitkomt. Hij kijkt in het gat en ziet een vuurtje. Met de blusser dooft hij het vuurtje. De kapitein, een 26-jarige inwoonster van Zoutkamp wordt gewaarschuwd en de brandweer is ook ter plaatse geweest. Mogelijke oorzaak een brandende lamp op een partij doeken in een bak met brandbare vloeistof , wat vlam heeft gevat. Boot eigendom van een bedrijf uit Weesp.

Dokkum: achtergelaten hondje en getuigenoproep
Zondag omstreeks 22.16 uur zag een getuige, een 18-jarige inwoner van Dokkum, dat een bestuurder van een blauwe Toyota bestelbus een hondje had vastgebonden aan een boom op de Parklaan. Op de plaats waar het hondje was vastgebonden lagen wat boterhammen hondenbrokken en een kluifje. Mogelijk hebben andere getuigen dit gezien en kunnen dan contact opnemen met de politie tel: 0900 8844

Heerenveen: vernieling school
Zondag omstreeks 00.23 uur meldde een 30-jarige inwoner van Heerenveen glasgerinkel bij een school aan de Barten. Ter plaatse bleek, dat er 2 ruiten waren ingegooid aan de achterzijde van de school met bakstenen. De stenen lagen nog in het lokaal.

Buren: diefstal tuinstoelen en aanhouding verdachten Maandag omstreeks 01.20 uur werden een 17-jarige inwoner van Zetel (Duistalnd) en een 18-jarige inwoner van Zetel(Duitsland) aangehouden terzake diefstal van twee tuinstoelen vanaf het terras van een snackbar aan de Hoofdweg. Ze liepen in een groepje terug naar de camping, waarbij elk een tuinstoel in de hand had. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 02.00 uur werd een 31-jarige bromfietser uit Drachten op de Zuiderhogerweg gecontroleerd. Hij voerde geen verlichting op zijn bromfiets en tevens had hij gedronken. Blies 405 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt terzake geen verlichting op bromfiets en drankgebruik.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een woning aan de Boeierstraat. Men kwam binnen via de achterzijde van de woning. Op de benedenverdieping werden diverse kasten doorzocht en op de bovenverdieping werden diverse goederen weggenomen. Ontvreemd werden audioapparatuur en computerapparatuur. Waarde onbekend . Aangifte werd gedaan door een 42-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Drachten: belediging SVS,
Maandag omstreeks 01.00 uur werden na een korte achtervolging een 16-jarige, een 17-jarige en een 18-jarige inwoner van Drachten aangehouden terzake belediging tegen de Stadswachten (SVS), Uit onderzoek bleek dat de 18-jarige de dader hoofdschuldige was. Onderzoek wordt voortgezet.

Abbega: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 03.00 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Pikesyl. Een auto reed over de Pikesyl , komend uit de richting Abbega. Ongeveer 200 meter voor het buurtschap Pikesyl vloog de auto door onbekende oorzaak uit de bocht en via de rechterberm schoot de auto over een sloot en hierna vloog diverse keren over de kop en kwam uiteindelijk tot stilstand in een weiland. Slachtoffers zijn een 21 jarige inwoner van Sneek en een 20-jarige inwoner van Sneek. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Sneek. Van beide personen is bloed afgenomen in verband met alcoholgebruik. Nog niet is komen vast te staan wie de auto bestuurd heeft. Een onderzoek wordt ingesteld.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 08-07-2002 '
Lees ook