Korps: Friesland, plaats: Friesland 10-06-2002
Politieberichten van 10/6 van 07.00 tot 13.00

Leeuwarden: mishandeling
Zondagavond heeft een 44-jarige vrouw aangifte gedaan van mishandeling bij haar woning aan de Smidsbuurt. De aangeefster is invalide en zit in een elektrische rolstoel. Zondagavond omstreeks 22.40 uur komt ze thuis. Ze gaat naar buiten om in de brievenbus te kijken. Op dat moment wordt ze vanachter door een man vastgepakt en tegen de leuning van de rolstoel gedrukt. De man haalt een scherp voorwerp over haar gezicht, waardoor een diepe vleeswond ontstaat. Hierna zegt de man dat zij dit nog te goed heeft van hem. Vervolgens vertrekt de man. Hierna belt het slachtoffer direct met 1-1-2. Ook spreekt ze twee voorbijgangers aan die vermoedelijk getuige zijn geweest van de mishandeling. De politie komt heel graag in contact met deze twee getuigen. Mogelijk kunnen ze behulpzaam bij het onderzoek. Men kan contact opnemen met 0900-8844.
De aangeefster heeft de man niet gezien, maar herkent wel zijn stem. Op 5 mei was ze in haar slaapkamer door een man overvallen en was zij ook in het gezicht gesneden. Toen moest ze onder bedreiging van het mes haar portemonnee afgegeven. Nu wordt niets vermist. Het slachtoffer is voor medische behandeling met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis MCL-Zuid. Door de politie is een buurtonderzoek ingesteld en is de omgeving afgezocht. Dit leverde helaas niets op.

Heeg: bedreiging
Zondagmiddag omstreeks 17.45 uur heeft de politie een 49-jarige man uit Heeg aangehouden voor bedreiging. De verdachte had die middag diverse malen meerdere buren bedreigd met de dood en uitgescholden. De verdachte werd in zijn woning aangehouden. Aanvankelijk liet hij de politie niet binnen. Toen dat wel het geval was verzette hij zich alsnog tegen zijn arrestatie. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Een 46-jarige vrouw deed aangifte.

Wirdum: snelheidscontrole
Zondag tussen 19.30 en 21.25 uur is door de politie op snelheid gecontroleerd op de N-32 ter hoogte van de verkeerslichtinstallatie. Zes bestuurders reden te hard en werden bekeurd. Ter plaats mag maximaal 70 gereden worden. Eén bestuurder, een 53-jarige man uit Leeuwarden, reed 130 km/h. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dokkum: auto en rijbewijs ingenomen
Zondagmiddag omstreeks 18.20 uur werd op de Lauwersseewei een bestuurder van een personenauto, een 20-jarige man uit Kollumerzwaag, gecontroleerd. Hij reed 180 km/h. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Zijn auto werd in beslag genomen.

Leeuwarden: opmerkelijke fietsdiefstal
Een 50-jarige inwoner van Leeuwarden heeft zaterdag aangifte gedaan van diefstal van een fiets. Zijn echtgenote was op een wel zeer opmerkelijke manier haar fiets kwijt geraakt. De vrouw winkelde op de Nieuwstad. Ze sloot haar fiets af met een veiligheidslot en zette een tweede slot om de fiets en een stalen beugel. Vervolgens ging ze een winkel binnen om kleding te passen. Vanuit het pashokje werden de fietssleutels uit haar handtas gepakt. Toen ze buiten kwam zag ze dat haar fiets gestolen was. Het ging om een groene Batavus Stacato ter waarde van 750 euro.

Arum: afronding onderzoek steekpartij
In de nacht van 26 op 27april van dit jaar vond er te Arum, nabij het jeugdhonk, een steekpartij plaats.(zie politieberichten) Bij de steekpartij werd een 17-jarige inwoner van Achlum twee keer gestoken door een 16-jarige inwoner van Arum. De 16-jarige verdachte van de steekpartij werd ter plaatse door de politie aangehouden. Het 17-jarige slachtoffer werd per ambulance afgevoerd en in het Antoniusziekenhuis te Sneek geopereerd aan zijn verwondingen. Het slachtoffer kon na vijf dagen het ziekenhuis verlaten. Vitale delen in het lichaam van het slachtoffer werden bij de steekpartij niet geraakt.De 16-jarige verdachte werd voorgeleid bij justitie te Leeuwarden.
De reden voor de steekpartij was volgens de 16-jarige verdachte uit Arum dat hij al enkele jaren door het 17-jarige slachtoffer uit Achlum stelselmatig werd mishandeld. De 16-jarige verdachte deed, na de steekpartij, aangifte van de mishandelingen bij de politie. Op 5 juni werd de 17-jarige inwoner van Achlum (slachtoffer steekpartij) aangehouden door de politie. Hij erkende het feit dat hij de 16-jarige inwoner van Arum (verdachte steekpartij) reeds sedert twee jaren lastig viel hetgeen vaak uitmondde in mishandeling of poging tot zware mishandeling.
Er werden in beide zaken diverse getuigen gehoord. Tegen de 2 verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt en ter beoordeling voorgelegd worden aan de officier van justitie.

Bolsward: diefstal auto
Tussen donderdagavond en maandagochtend is vanaf de Harlingerstraatweg een personenauto gestolen. Het betreft een Opel Corsa, paars met gele portieren, velgen en spiegels, voorzien van een zonnedakje en het kenteken NT-ZB-26. De 35-jarige eigenaresse uit Lollum deed aangifte.

Beetsterzwaag: bedreiging
Een al langer lopend burenconflict op het Ruiterpad is maandagochtend geëscaleerd. Een 32-jarige buurman sloeg de ruit van de woning van zijn buurvrouw, 25 jaar, in. Daarna bedreigde hij haar met een broodmes. Toen de vriend van de vrouw erbij kwam, rende de verdachte weer naar zijn eigen woning. De vriend ging er achter aan en sloeg het ruit van de voordeur in. Hierdoor liep hij lichte verwondingen aan zijn hand op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte was inmiddels verdwenen. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op. De vrouw deed aangifte. Het onderzoek wordt voortgezet.

Beetgumermolen: eenzijdig ongeval met letsel
Maandagochtend omstreeks 08.45 uur raakte een 17-jarige jongen uit Sint Annaparochie gewond tijdens een inhaalmanoeuvre. Hij reed met zijn bromfiets over het fietspad van It Bosk en kwam bij het inhalen in het gras naast het pad. Toen hij het pad weer opreed verloor hij de controle over zijn voertuig, raakte een betonnen paal en kwam tegen een hekwerk tot stilstand. De jongen is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 10-06-2002 '
Lees ook