Korps: Friesland, plaats: Friesland 10-07-2002
Politieberichten 9/7 (13.00 uur) t/m 10/7 (07.00)

Franeker: inbraak kledingwinkel
In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een kledingzaak aan de Dijkstraat. Via de achterzijde werd een raam opengebroken. In de winkel werd de kassa opengebroken en beschadigd. Weggenomen een klein geldbedrag. Aangifte werd gedaan door een 39-jarige inwoner van Franeker

Drachten: diefstal scooter
Maandag tussen 03.30 en 04.30 uur werd een scooter weggenomen. Deze stond afgesloten naast een woning aan de Lavermanstraat. Betreft een Peugeot speedfight kleur grijs/rood en voorzien van het verzekeringsplaatje WZX-888.Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoner van Drachten

Heerenveen: winkeldief
Dinsdag omstreeks 12.15 uur werd een 47-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had bij een zaak aan Het Baken een bril weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 22-jartighe inwoner van Leeuwarden.

Franeker: vernielde fietsen en oproep gedupeerden Dinsdag omstreeks 13.00 uur werden een 15-tal vernielde fietsen aangetroffen op het NS station. Van bijna alle fietsen zijn de wielen omgebogen, Fietsen overgebracht naar het bureau te Harlingen en ook daar waren een partij fietsen bij het NS station vernield. Helaas geen aangiften hiervan. De eigenaars worden verzocht aangifte te doen van hun vernielde fiets op het bureau te Harlingen.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 13.30 uur werd een 36-jarige inwoner van Heerenveen na een korte achtervolging door een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden bij het Luchtenrek aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een drogisterij aan de Bilgaardpassage had verdachte een fels aftershave weggenomen en deze buiten de winkel weggegooid. Bij de fouillering had verdachte in zijn tas ook een 17-tal testers van het merk Vichy. Deze waren weggenomen bij een winkel aan de Bilgaardpassage. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak in auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een bestelauto aan de Lijsterstraat. De auto stond naast de woning van een 44-jarige inwoner van Leeuwarden. Raampje schuifdeur was ingeslagen. Weggenomen een radio/cd-speler.

Leeuwarden: diefstal personenauto
In de nacht van maandag op dinsdag is op het Cambuurplein een personenauto gestolen. Betreft een Opel Kadett bouwjaar 1989, kleur rood en voorzien van het kenteken XN-84-FV. Aangifte werd gedaan door een 54-jharige inwoner van Leeuwarden.

Hollum: eenzijdige aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 14.20 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Fenneweg. Bij het bestijgen van een duin kwam een 66-jarige inwoonster van Meckenheim ten val. Per ambulance overgebracht naar een arts en constateerde vermoedelijk een gebroken sleutelbeen.

Leeuwarden: handel in hard-drugs en aanhouding
Dinsdag omstreeks 14.30 uur werd een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het verhandelen van hard-drugs in de Reigerstraat. Na aanhouding overgebracht naar het bureau. Hij verhandelde cocaïne.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag tussen 12.45 en 14.00 uur werd bij een bedrijf aan het Ruiterskwartier uit een vitrine diverse goederen weggenomen. 2 draagbare videocameras en een digitaal fototoestel. Vitrine was afgesloten Aangifte werd gedaan door een 20-jarige inwoner van Leeuwarden.

Hommerts: man te water
Dinsdag omstreeks 15.10 uur reed een bejaarde man in een invalidenwagen te rijden op de Hettingawei. Hij stak de straat over om het fietspad op te rijden. Tussen wegdek en fietspad ligt een stoeprand. Hierdoor raakte invalidenwagen in onbalans en kwam vervolgens in het naastgelegen water terecht. De invalidewagen zonk onmiddellijk naar de bodem en de bejaarde man. Leeftijd onbekend, kon zich ternauwernood boven water houden. Op zijn hulpgeroep kwamen onmiddellijk een 60-jarige inwoner van Hommerts en een 43-jarige inwoner van Koudum af en hebben de man uit het water getrokken. Per ambulance overgebracht naar het verzorgingstehuis.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 17.34 uur werd een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal uit een bedrijf aan De Centrale. Hioj had 3 CD-speler weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 42-jarige inwoner van Leeuwarden. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen:niet voldoen aanwijzing politie bij een omleiding. Dinsdag omstreeks 15.30 uur stond een politieambtenaar verkeer te regen in verband met een aanrijding. Bij de afrit Heerenveen west werd het verkeer via de uitvoegstrook geleid. Een 25-jarige inwoner van Bedum, reed als bestuurder van een bestelauto. Hij negeerde de aanwijzing van de politieman en reed met de linkerbuitenspiegel tegen de arm van de politieman, waardoor de spiegel tegen de auto klapte en het glas ging kapot. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het negeren van een teken door een politieambtenaar.

Oudehaske: eenzijdige aanrijding met zwaar letsel Dinsdag omstreeks 15.00 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op de A7 tussen Heerenveen en de afrit Oudehaske, Een 37-jarige inwoner van Dedemsvaart reed over de A7 richting Joure. Mogelijk is de bestuurder door een schrikreactie de macht over het stuur verloren en botste tegen in de rechterberm staande boom. Bestuurder zat beklemd en brandweer heeft de bestuurder ontzet. Trauma-helikpter ook ter plaatse. De noordelijke rijbaan van de A7 is van 15.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Per helikopter in kritieke toestand overgevlogen naar het AZG te Groningen met ettelijke beenbreuken en mogelijk inwendig letsel./

Leeuwarden geen rijbewijs of bromfietscertificaat en opgeven valse naam.
Woensdag omstreeks 00,30 uur werd een 28-jarige inwoner van Leeuwarden op zijn bromfiets gecontroleerd op de Voorstreek. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs of een bromfietscertificaat. Gaf in eerste instantie een valse naam op. Aangehouden en overgebracht nar het bureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 01.40 uur werd een 41-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd op de Klanderijstraat. Blies 625 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt en tevens wordt rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden inbraak auto en aanhouding verdachte Woensdag omstreeks 01.45 uur vond een auto-inbraak plaats op de Simke Kloostermanwei. Uit de auto was weggenomen een autoradio. Aangifte hiervan werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Leeuwarden. Na verkregen signalement kon op de D. Kalmaleane een 29-jarige inwoner van Leeuwarden worden aangehouden voor deze inbraak. Naast zijn fiets lag de gestolen radio op de grond. Overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Heerenveen: inbraak woning
In de nacht van disdag op woensdag werd er ingebroken in een woning aan de Rozenstraat. Binnengekomen via forceren tuindeuren. Weggenomen gsm, beurs en diverse pasjes. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner van Heerenveen.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 10-07-2002 '
Lees ook