Korps: Friesland, plaats: Fryslân 11-02-2003
Politieberichten 11 februari (07.00m uur t/m 13.00 uur)

Kollum: bedreiging
Dinsdag omstreeks 02.35 uur werd op het asielzoekercentrum aan de Trekweg een 30-jarige man aangehouden. De verdachte had kort daarvoor een medebewoner van het centrum, 19 jaar, bedreigd. De ruzie was ontstaan over geluidsoverlast, die de verdachte had veroorzaakt. Toen de 19-jarige hier iets van zei, werd de verdachte kwaad en vielen er over en weer klappen. De verdachte dreigde het slachtoffer neer te schieten. Een vuurwapen werd echter niet aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: diefstal gereedschap
Van maandag op dinsdag werd vanaf een bouwplaats aan de Kanaalstraat gereedschap gestolen. Een pand wordt verbouwd tot studentenwoningen. Uit een kast, die werd opengebroken, werden diverse soorten gereedschap ( boormachines, handgereedschap, acculaders en een gereedschapskist), weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. Het gereedschap was eigendom van twee bedrijven (Sint Annaparochie en Minnertsga), die aldaar de werkzaamheden uitvoeren. Een medewerker van de bedrijven heeft aangifte gedaan

Heerenveen: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 09.05 uur vond een aanrijding plaats op de Haskeruitgang ter hoogte van de brug. Een meisje, leeftijd onbekend reed op een fiets op het fietspad, komende uit de richting Oude Veenscheiding en gaande in de richting Weinmakker. Ter hoogte van de bug stak zij plotseling de rijbaan over en zag een naderende auto niet rijden. De automobilist, een 41-jarige inwoner van Heerenveen en bestuurder van een personenauto reed in de richting Weinmakker. De automobilist remde onmiddellijk, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Ten gevolge van de aanrijding kwam het meisje te vallen en is per ambulance overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen. Vermoedelijk een fractuur in haar rechterarm.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 11-02-2003 '
Lees ook